UiPath en Adobe bundelen krachten voor de integrale automatisering van documentprocessen

UiPath

UiPath, aanbieder van software voor zakelijke automatisering, maakt vandaag bekend dat het automatiseringsplatform van UiPath is  geïntegreerd met de oplossingen van Adobe (NASDAQ: ADBE) voor het genereren van digitale documenten en elektronische handtekeningen. De integratie met Adobe Document Services en Adobe Acrobat Sign stelt organisaties in staat om hun documentprocessen volledig te automatiseren. Dit resulteert in gestroomlijnde, ononderbroken digitale workflows die de productiviteit van het personeel een boost geven, digitale klantenervaringen optimaliseren en de kosten terugdringen.

Volgens een onderzoek dat Forrester Consulting in opdracht van Adobe uitvoerde kampt 97% van alle organisaties die hun documentprocessen nog nauwelijks hebben gedigitaliseerd met productiviteitsproblemen. Nieuwe oplossingen op het gebied van automatisering en artificial intelligence hebben gezorgd voor ingrijpende veranderingen van het beheer van bedrijfsprocessen en herhaaldelijk terugkerende taken. Dit helpt organisaties aan de verbeterde productiviteit en efficiëntie die nodig zijn om snel te kunnen schakelen.

“Of het nu gaat om de onboarding van nieuwe medewerkers, het opstellen van geheimhoudingsovereenkomsten of het bestellen van producten, medewerkers  en klanten zijn een hoop tijd kwijt aan telkens terugkerende handmatige en papieren processen. Deze taken zorgen bovendien voor inefficiëntie en risico’s tijdens elke stap in deze processen”, zegt Deepak Bharadwaj, vice president Product Management bij de Adobe Document Cloud-divisie. “In de huidige wereld van hybride werken hebben medewerkers op alle niveaus binnen organisaties moderne tools nodig die documentprocessen en het zetten van elektronische handtekeningen versnellen. De integratie van de technologie van UiPath en Adobe helpt organisaties aan geoptimaliseerde digitale documentprocessen die de productiviteit verhogen en op veilige wijze kunnen worden opgeschaald.

Door het transformeren van handmatige processen in volledig gedigitaliseerde ervaringen stellen UiPath en Adobe organisaties in staat om processen voor medewerkers en klanten te versnellen en te vernieuwen. De integraties hebben de volgende voordelen:

        Sneller documenten genereren en ondertekenen: De technologie van UiPath helpt organisaties om sneller en eenvoudiger informatie te verzamelen, documenten aan te maken en om elektronische handtekeningen te verzoeken. Ze kunnen informatie uit elke gewenste bron ophalen, zoals bedrijfsapplicaties, legacy systemen of andere documenten. Op die manier kunnen ze in een handomdraai bijvoorbeeld contracten, facturen, zakelijke voorstellen en formulieren genereren. Deze documenten kunnen ze automatisch naar de juiste personen routeren voor ondertekening en zonder vertraging downstream laten verwerken.

Om een voorbeeld te geven: nieuwe leveranciers moeten vaak een geheimhoudingsovereenkomst ondertekenen. Met de Adobe Acrobat Sign-connector voor UiPath kunnen organisaties dit proces automatiseren door in een internetformulier het e-mailadres van de ontvanger in te voeren en het benodigde type document te selecteren. De connector zet vervolgens een geautomatiseerd proces in werking waarbij de leverancier automatisch wordt gevraagd om een elektronische handtekening te zetten. Organisaties kunnen daarbij de voortgang bijhouden. Ze kunnen onder meer zien welke documenten er werden bekeken en wie die heeft ondertekend.

        De verwerking van documenten automatiseren: Organisaties kunnen een beroep doen op Adobe Document Services voor het wijzigen en optimaliseren van documenten die aan de basis van hun zakelijke workflows staan. Ze kunnen de documentprocessen van elk bedrijfsonderdeel automatiseren en met elk gewenst systeem integreren met behulp van UiPath Integrations. Ze kunnen daarbij onder meer PDF-bestanden aanmaken, exporteren, beveiligen en comprimeren.

        Betrouwbare, schaalbare en veilige automatiseringstoepassingen ontwikkelen: Organisaties krijgen de beschikking over alles wat ze nodig hebben om documentgerelateerde workflows te ontwikkelen die qua betrouwbaarheid en beveiliging aansluiten op hun zakelijke eisen. De integratie waarborgt overeenstemming met de PDF-specificaties om te zorgen voor compatibiliteit tussen applicaties. De oplossing vergroot daarnaast de betrouwbaarheid van document- en handtekeningprocessen door menselijke fouten te elimineren. Dit maakt het mogelijk om documenten in kortere tijd op te stellen. Speciale audit trails dragen bij aan verbeterde compliance, en gebruikers krijgen daarnaast een real-time overzicht van de status van documenten.

“Klanten hebben behoefte aan een eenvoudige, betaalbare en veerkrachtige oplossing die geen complexe infrastructuur of wijzigingen van hun applicaties vereist. Ze weten dat Adobe al decennialang de beste tools en diensten aanbiedt voor het genereren, bewerken en beheren van documenten. We staan klaar om hen hiermee te helpen”, zegt Param Kahlon, de chief product officer van UiPath. “De belangstelling van bedrijven voor snellere documentprocessen blijft groeien. De integratie van de oplossingen van UiPath en Adobe biedt de mogelijkheid om op eenvoudige wijze te beginnen met automatiseren of bestaande automatiseringstrajecten voort te zetten. Ze kunnen hun automatiseringstapplicaties met succes verder ontwikkelen en opschalen, zodat hun medewerkers zich kunnen richten op het verbeteren van de bedrijfsprestaties.”

 

Ga voor meer informatie over deze geïntegreerde oplossing naar de UiPath Marketplace.

Lees ook
Zoho voegt Team Pipelines aan Bigin toe en herdefinieert CRM voor het MKB

Zoho voegt Team Pipelines aan Bigin toe en herdefinieert CRM voor het MKB

De productverbeteringen die Zoho onthult voorzien kleine bedrijven en micro-ondernemingen van alle tools die zij nodig hebben om waardevolle relaties met klanten te bouwen en te onderhouden in een uitdagend economisch klimaat.

Yokoy lanceert de Smart Lodge Card voor eenvoudig beheer van zakenreizen

Yokoy lanceert de Smart Lodge Card voor eenvoudig beheer van zakenreizen

Yokoy voegt een nieuw product toe aan hun portfolio: de Yokoy Smart Lodge Card. Hiermee worden reis- en kostenprocessen verder geautomatiseerd en kunnen bedrijven nieuwe inzichten verwerven. De digital-first kaart maakt deel uit van het platform voor uitgavenbeheer van Yokoy en is geïntegreerd met de systemen van geselecteerde reispartners. Zo krijgen...

rb2 en SCAPE bundelen krachten als start van nieuwe bureaugroep

rb2 en SCAPE bundelen krachten als start van nieuwe bureaugroep

rb2 en SCAPE bundelden al een aantal jaren hun technische, strategische en commerciële krachten en hebben besloten deze samenwerking verder te intensiveren. Dit is voor hen de eerste stap in een grotere ambitie om een bureaugroep op te bouwen, waarin development centraal staat en de klant actief ondersteund wordt bij vraagstukken op het gebied van e-commerce,...