UiPath biedt banken en kredietunies ‘Automation in a Box’ automatiseringsdienst via Finastra

UiPath

UiPath,  aanbieder van zakelijke automation software, introduceert een nieuwe Automation as a Service-dienst. Deze wordt gehost in de cloud van Finastra en als managed service aanboden aan duizenden klanten van Finastra, waaronder banken, kredietunies en andere financiële instellingen. De nieuwe service stelt UiPath en zijn partners in staat om geautomatiseerde processen te ontwikkelen, implementeren en onderhouden, zodat financiële instellingen een beroep kunnen doen op de kracht van automatisering. Ze profiteren daarbij van de mogelijkheden voor beveiliging en compliance van de cloud van de in software voor financiële dienstverleners gespecialiseerde leverancier Finastra.

Macro-economische trends zoals inflatie en het sterke personeelsverloop zetten financiële dienstverleners onder steeds grotere druk. Deze ontwikkelingen hebben een relatief grote impact op middelgrote banken en kredietunies, die aanzienlijk minder middelen tot hun beschikking hebben dan grote banken. Dit vergroot de noodzaak om digitale slagkracht te ontwikkelen. Volgens een recente enquête zou 40% van alle consumenten hun primaire financiële instelling inruilen voor een concurrent die een betere ervaring op het gebied van digitaal bankieren biedt. 56% zegt dat het digitale aanbod van hun lokale kredietunie of bank niet aan hun verwachtingen voldoet. En uit een recente enquête van UiPath bleek dat 62% van alle topmanagers bij grote Amerikaanse bedrijven momenteel met een tekort aan personeel worstelt.

Finastra levert essentiële technologie aan meer dan 8.600 financiële instellingen in alle delen van de wereld, waaronder 90 van ‘s werelds grootste 100 banken en ruim 5.000 kleine banken en kredietunies. Het bedrijf verwezenlijkt het bankieren van de toekomst met apps, marktplaatsen en een open innovatieplatform. De nieuwe dienst biedt klanten van Finastra toegang tot automatiseringsmogelijkheden in de vorm van een managed service. Ze kunnen daarbij een beroep doen op UiPath en zijn partners voor hulp bij implementatie, onderhoud en beheer, zowel in de cloud als op locatie.

“Vrijwel elke bank maakt op de een of andere manier gebruik van de cloud, maar slechts een klein percentage zet die in voor het automatiseren van essentiële bedrijfsprocessen”, zegt Riteesh Singh, senior vice president en directeur Marketplaces bij Finastra. “De Automation-as-a-Service-dienst van UiPath biedt financiële instellingen een uitgelezen kans om te profiteren van de operationele efficiëntie en kostenbesparingen die automatisering te bieden heeft. Het open platform van Finastra helpt hen daarbij om de informatiebeveiliging en privacy te waarborgen en de totale eigendomskosten te verlagen. Financiële dienstverleners kunnen met de managed service ‘Automation in a Box’ van UiPath hun digitale transformatie versnellen, hun dienstenaanbod uitbreiden en meer medewerkers inzetten voor klantgerichte diensten.”

Klanten van Finastra kunnen een beroep doen op de eenvoudig inzetbare managed services voor automatisering om hun processen te optimaliseren en de impact van groeibeperkende marktontwikkelingen te verminderen. Daarbij kunnen zij rekenen op de ondersteuning door UiPath en zijn partners. Ook is Finastra van plan om functionaliteit van UiPath op te nemen in zijn eigen oplossingen en direct aan klanten aan te bieden.

“Financiële instellingen van elke omvang realiseren zich dat ze uitmuntende klantervaringen en diensten gebaseerd op uiterst innovatieve technologieën moeten blijven bieden en steeds meer moeten doen met minder”, zegt Nitin Purwar, senior director Banking & Financial Services bij UiPath. “Dit geldt in het bijzonder voor middelgrote banken en kredietunies. Zij moeten het vaak zonder de ondersteuning van grote systeemintegrators of platformaanbieders zien te doen en zelf hun weg vinden op het gebied van automatisering. Met de Automation-as-a-Service-dienst die in de cloud van Finastra gehost wordt kunnen gebruikers van Finastra nu een beroep doen op de kracht van het end-to-end automation platform van UiPath en op elke gewenste schaal voor automatisering zorgen. Ze kunnen daarbij rekenen op alle ondersteuning die ze nodig hebben.”

 

Meer informatie over UiPath Automation Cloud is hier beschikbaar. Meer informatie over Finastra is hier te vinden.

 

Lees ook
Solvay: een van SAP’s eerste klanten is ook een van de meest duurzame

Solvay: een van SAP’s eerste klanten is ook een van de meest duurzame

De piloten Bertrand Piccard en André Borschberg schreven in 2016 luchtvaartgeschiedenis met hun vlucht rond de wereld op zonne-energie. Solvay, producent van geavanceerde polymeren en composiettechnologieën, was een van de eerste partners die Bertrand Piccard en André Borschberg steunden. Via co-innovatie met SAP wil het bedrijf ook in de toekomst de...

SAS door Microsoft uitgeroepen tot Global Independent Software Vendor Partner of the Year 2022

SAS door Microsoft uitgeroepen tot Global Independent Software Vendor Partner of the Year 2022

SAS heeft vandaag aangekondigd dat het de Global Independent Software Vendor (ISV) 2022 Partner of the Year Award van Microsoft heeft gewonnen. Het bedrijf kreeg de prijs - te midden van andere wereldwijde toppartners van Microsoft - voor zijn uitmuntende prestaties op het gebied van innovatie en implementatie van klantoplossingen op basis van Microsoft-technologie.

De elementen van een solide cyberriskmanagement

De elementen van een solide cyberriskmanagement

Cybersecurity is een absolute prioriteit voor bedrijven, niet zomaar een IT-kwestie. Met de voortdurende stroom van nieuws over vaak spraakmakende incidenten, is het niet verwonderlijk dat cybersecurity ook een belangrijk thema is geworden voor productiebedrijven. De risico’s voor de maakindustrie zijn natuurlijk niet nieuw, maar er is een reden dat...