Tool integreert oude apparatuur in nieuwe IoT-omgevingen

Het aantal industriële Internet of Things (IIoT) projecten groet snel. Typerend voor veel van dit soort projecten is de mix van gloednieuwe maar vaak ook oude apparaten en machines die hierbij aan elkaar en aan internet worden gekoppeld. Nieuwe systemen zijn veelal van eigen webservers of andere communicatiemiddelen voorzien. Bij oude machines en apparaten daarentegen ontbreken dat soort voorzieningen nogal eens. Het Amerikaanse Red Lion Controls brengt hier een oplossing voor op de markt.

Deze apparaten luisteren naar de wat cryptische benaming protocolconverters en data-acquisitieapparatuur. Ze worden onder andere toegepast in situaties waarin organisaties data moeten verzamelen van oudere systemen of - ook vaak een lastige situatie - van apparaten en systemen van meerdere leveranciers.

Red Lion Controls heeft onlangs twee nieuwe apparaten voor dit doel gelanceerd: de DA10D en DA30D data-acquisitie protocolconverters. Deze beschikken standaard over Ethernet en seriële poorten voor het verzamelen en delen van data. Ze maken gebruik van Crimson 3.1-software, die native ondersteuning biedt aan meer dan 300 industriële drivers, naast out-of-box OPC UA servermogelijkheden en point-and-click configuratie van MQTTT cloud-connectoren voor populaire IIoT-platformen van Amazon, Microsoft en Inductive Automation.

In tegenstelling tot andere gateways of protocolconverters die werken met speciale scripting of extra server-hardware om verbinding te maken met bedrijfssystemen, bieden de DA10D en DA30D een redelijk gebruiksvriendelijke configuratie-omgeving. Hierdoor kunnen bedrijven snel waardevolle data in ‘verweesde' of verouderde apparatuur ontsluiten en hun IIoT-systemen aansluiten, monitoren en beheren.

 
Meer over
Lees ook
Nieuw partnership Rockwell Automation en Cognite om industriële data beter toegankelijk te maken

Nieuw partnership Rockwell Automation en Cognite om industriële data beter toegankelijk te maken

Rockwell Automation, een van de grootste aanbieders van industriële automatisering en digitale transformatie ter wereld, en Cognite, dat software voor de verwerking van industriële data ontwikkelt, zijn een strategisch partnership aangegaan. Het doel is de toegang tot waardevolle productiedata te verbeteren en daardoor de technologische veranderin1

Now Platform Tokyo release van ServiceNow ondersteunt transformatie in complexe macro-omstandigheden

Now Platform Tokyo release van ServiceNow ondersteunt transformatie in complexe macro-omstandigheden

ServiceNow kondigt de Now Platform® Tokyo release aan, ontworpen om organisaties te helpen bij het aangaan van complexe, zakelijke uitdagingen in onzekere macro-economische tijden. De ServiceNow Tokyo release is specifiek ontwikkeld om betere klant- en werknemerservaringen te bieden, automatisering te versnellen en het vertrouwen hierin te vergrot1

Real Solutions Haarlem voegt Acronis Cyber Cloud toe aan portfolio

Real Solutions Haarlem voegt Acronis Cyber Cloud toe aan portfolio

Real Solutions Haarlem, distributeur gespecialiseerd in NAS en Storage oplossingen voor zakelijke gebruikers, levert per heden Acronis Cyber Cloud. Daarmee is het portfolio verder uitgebreid om aan de wensen van de markt te voldoen.