Synology introduceert geavanceerd bewakingsplatform Active Insight

Synology_300200

Synology heeft de officiële release van Active Insight aangekondigd, een platform voor serverbewaking en -beheer dat in de cloud wordt gehost. Met Active Insight kunnen beheerders hun Synology-systemen overal ter wereld beschermen tegen hardwarestoringen, gegevensverlies, verdachte activiteiten, softwarekwetsbaarheden en meer.
 
"Honderdduizenden gebruikers hebben Active Insight tijdens de bètaperiode getest en gemerkt hoe meer overzicht, een beter beheer en meer veiligheid voor grote installaties, bedrijven en IT-dienstverleners helpen om hun Synology-servers over de hele wereld veilig te houden," vertelt Angel Huang, Productmanager bij Synology Inc. "Nu we de service officieel lanceren, werken we aan verschillende nieuwe functionaliteiten die in de nabije toekomst worden gepresenteerd."
 
 
Veilige bewaking van grote en geografisch verspreide systemen
Active Insight is een nieuwe Synology-cloudservice die de belangrijkste statistieken over systeemprestaties, statusinformatie, activiteitenlogboeken en veiligheidswaarschuwingen samenbrengt in een duidelijk en intuïtief dashboard, ongeacht of klanten een paar of honderden Synology-systemen beheren. Het nieuwe platform toont alle belangrijke informatie in één oogopslag, zodat gebruikers moeiteloos knelpunten en problematische apparaten in hun systeem kunnen vinden.
 
Eenvoudig honderden systemen kunnen controleren is een belangrijke stap vooruit, maar er is meer. Rapporten, waarschuwingen en meldingen zijn een essentieel onderdeel van Active Insight en stellen de service in staat om 24 uur per dag, 7 dagen per week bescherming te bieden. Wanneer beheerders geen tijd hebben om hun systemen proactief te controleren, blijft Active Insight ze scannen op tekenen van problemen en gegevens verzamelen voor realtime opsporing van bedreigingen of latere analyse.
 
 
Risico's aanpakken voordat het problemen worden
Dankzij rapporten op maat in Active Insight kunnen IT-teams de gezondheid en veiligheid van hun systeem periodiek beoordelen via gestructureerde overzichten, die ze kunnen exporteren en e-mailen om ze eenvoudig te delen en archiveren. Rapporten zijn beschikbaar als document of spreadsheet en bieden meer inzicht in de prestaties, de back-upstatus, de updatestatus en de gebruikersactiviteit in de volledige installatie.
 
Wanneer Active Insight een mogelijk risico aan het licht brengt, stelt het beheerders op de hoogte onder vermelding van de mogelijke oorzaken en oplossingen. Door het systeem gedefinieerde gebeurtenissen kunnen worden aangevuld met drempels die worden ingesteld op basis van individuele behoeften of beoordelingen. En met de mobiele Active Insight-app kan het verantwoordelijke personeel via pushmeldingen op de hoogte worden gehouden van alle mogelijke problemen en relevante activiteiten.
 
Synology introduceert geavanceerd bewakingsplatform Active Insight
 
Beheer van aanmeldingen, back-ups en updates in de cloud
Active Insight bewaakt niet alleen de systeemprestaties, maar stelt beheerders ook in staat de kracht van de cloud te benutten om Synology-servers wereldwijd te beschermen tegen verouderde software, tekortkomingen in gegevensbescherming en ongeoorloofde gebruikersactiviteit. Beheerders kunnen geaggregeerde gegevens raadplegen om de algehele veiligheid van de installatie te beoordelen, de situatie per apparaat te controleren, gedetailleerde records te onderzoeken en stappen te ondernemen, alles vanuit dezelfde webconsole of app.
 
Een blik op het overzicht van aanmeldingsactiviteiten kan uitwijzen of het aantal mislukte authenticatiepogingen ongewoon hoog is, terwijl Active Insight realtime meldingen verstuurt bij verdachte aanmeldingspatronen. Zo kunnen beheerders de betreffende accounts en IP-adressen uitgebreider inspecteren en eventueel verdere actie ondernemen tegen problematische sessies.
 
Een overzicht van de back-upstatussen per apparaat helpt klanten zich te beschermen tegen tekortkomingen in de bescherming van gegevens op Synology-systemen vanwege mislukte of onvoltooide back-uptaken in Hyper Backup en maakt het eenvoudig om de betreffende apparaten verder te inspecteren. Tot slot biedt de updatebeheerfunctie van Active Insight een actief versiebeheer voor het besturingssysteem Synology DSM en voor andere Synology-pakketten, zodat beheerders verouderde firmware en software kunnen herkennen en updates rechtstreeks vanuit de online interface kunnen forceren.
 
 
 
Voordelen voor systemen van elke grootte
Active Insight heeft zich bewezen als krachtig hulpmiddel voor uiteenlopende toepassingen. Automatische en gecentraliseerde bewaking heeft overduidelijke voordelen voor grote en geografisch verspreide systemen. Maar ook beheerders van kleine systemen hebben baat bij de betrouwbare toegankelijkheid en hoge beschikbaarheid van een in de cloud gehost platform.
 
Active Insight vertrouwt op telemetriegegevens afkomstig van hostapparaten en vereist geen aanvullende instellings- of onderhoudswerkzaamheden. Gebruikers kunnen systemen voor verschillende klanten bewaken en beheren door meerdere Synology-accounts toe te voegen aan hun Active Insight-account. Hierdoor is het ook een handige tool voor organisaties en teams die hun apparaatbewaking willen uitbesteden aan managed service providers of andere partijen.
 
Beschikbaarheid
Active Insight is per direct officieel beschikbaar in landen over de hele wereld. Er zijn Free- en Premium-abonnementen verkrijgbaar. Voor Active Insight-services is een Synology-account nodig.
 
Geïnteresseerde gebruikers worden uitgenodigd om alle premiumfuncties te testen tijdens een gratis proefperiode van 60 dagen, en er wordt tot 50% korting verleend aan degenen die vóór eind 2022 een abonnement afsluiten.
 
Raadpleeg de tariefpagina voor meer informatie over abonnementen en kortingen.
Lees ook
Catenda krijgt kapitaalinjectie van GRO voor digitalisering van de bouw- en infrasector

Catenda krijgt kapitaalinjectie van GRO voor digitalisering van de bouw- en infrasector

Catenda, de leverancier van een open samenwerkingsomgeving en software voor de gegevensuitwisseling tijdens bouw- en infrastructuurprojecten, krijgt een kapitaalinjectie van GRO.

Verizon Connect breidt Reveal EV Platform uit naar Europa

Verizon Connect breidt Reveal EV Platform uit naar Europa

Verizon Connect kondigt de Europese uitbreiding van Reveal EV-mogelijkheden aan en de nieuwe Electric Vehicle Suitablility Tool. Deze tool laat klanten zien hoe ze geld besparen en tegelijkertijd hun duurzaamheidsdoelstellingen behalen door het overstappen op elektrische voertuigen (EV).

Microsoft 365 Copilot vanaf nu beschikbaar bij Crayon

Microsoft 365 Copilot vanaf nu beschikbaar bij Crayon

Copilot is een innovatieve AI-tool die geavanceerde taalmodellen (LLM's) combineert met de gegevens van een bedrijf in Microsoft 365-apps. Copilot was voorheen uitsluitend beschikbaar voor Enterprise-klanten met een minimumaankoop van 300 licenties, maar is nu voor alle klanten bij Crayon beschikbaar.