Stripe lanceert Stripe Apps en Stripe App Marketplace

stripe

Stripe, een financieel infrastructuurplatform voor bedrijven, introduceert vandaag Stripe Apps en de Stripe App Marketplace. Als ecosysteem voor populaire tools van externe leveranciers biedt Stripe Apps een oplossing voor een fundamenteel probleem voor groeiende bedrijven en komt het tegemoet aan een van de meest gestelde vragen van gebruikers van Stripe.

Om in de interneteconomie competitief te blijven maken bedrijven gebruik van een heel scala aan softwareoplossingen. Ook als ze Stripe gebruiken voor de verwerking van betalingen is het mogelijk dat ze gebruikmaken van losse tools, bijvoorbeeld voor het verzenden van een bevestiging voor een restitutie en het sluiten van de bijbehorende support ticket. Deze tools zijn absoluut nuttig maar brengen ook de rompslomp van handmatige coördinatie met zich mee, inclusief de kans op menselijke fouten wanneer gebruikers tussen tools wisselen.

Stripe Apps verenigt een groot deel van de tools waarvan bedrijven gebruikmaken. Dit maakt het eenvoudiger om veel voorkomende taken vanuit één locatie te voltooien. Nieuwe integraties helpen bij het stroomlijnen van bedrijfsprocessen Stripe Apps stelt bedrijven in staat om hun operationele processen te vereenvoudigen en gefragmenteerde workflows te verenigen. Zo kan een medewerker van de klantenservice bijvoorbeeld een beroep doen op de Intercom app in de Stripe App Marketplace. Daarmee heeft hij toegang tot de volledige ondersteuningsgeschiedenis van een klant en kan direct reageren op support tickets via de pagina met klantengegevens uit het Stripe Dashboard.

“Dankzij de integratie van de Intercom-app met Stripe kunnen onze klanten eventuele problemen onderzoeken, vragen over betalingen beantwoorden, restituties goedkeuren en tal van andere taken uitvoeren vanuit het Stripe Dashboard. Dit alles kunnen ze doen terwijl ze aan de hand van contextuele informatie klanten real-time kunnen ondersteunen via de Intercom Messenger”, zegt Des Traynor, de medeoprichter en chief strategy officer van Intercom. Stripe Apps biedt bedrijven voor het eerst de mogelijkheid om Stripe te customizen. Daarnaast kunnen ze contextuele informatie automatisch laten uitwisselen tussen apps, informatiesystemen gesynchroniseerd houden en gebruikers een completer overzicht bieden van hun onderneming.

“Stel bijvoorbeeld dat een ondernemer op het moment dat een klant een product aanschaft deze automatisch een bericht wil sturen om korting aan te bieden op een volgende aankoop. De Mailchimp-app synchroniseert automatisch de informatie van deze klant in Stripe en Mailchimp om processen te stroomlijnen en tijd te besparen”, zegt Jon Fasoli, chief product & design officer bij Mailchimp. Apps voor elk bedrijf en elk toepassingsscenario De Stripe App Marketplace voorziet in apps voor een breed scala aan standaard bedrijfsprocessen, zoals boekhouden, gegevensanalyse, CRM, elektronische handtekeningen enzovoort. De marktplaats gaat live met 50 apps van vooraanstaande leveranciers als DocuSign, Billit, Dropbox, Intercom, Mailchimp, Ramp en Xero. Stripe zal gaandeweg meer apps van meer partners toevoegen, evenals apps in andere talen dan het Engels.

Developers kunnen apps ontwikkelen en aan de Stripe App Marketplace toevoegen om miljoenen bedrijven te bereiken die met Stripe werken. Daarnaast kunnen ze apps op maat maken voor intern gebruik. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een app die informatie uit interne CRM- en ERP-systemen ophaalt en op het Stripe Dashboard weergeeft. Apps zijn zichtbaar en bruikbaar in het Stripe Dashboard, maar werken ook op de achtergrond. Ze doen daarbij een beroep op de kracht op de API van Stripe voor het uitvoeren van taken zoals het aanmaken van gebruikersaccounts, het bijwerken van klantengegevens of het genereren van facturen.

”Met Stripe Apps kunnen bedrijven Stripe naar wens integreren met hun SaaS-tools om hun klanten optimaal van dienst te zijn. We zijn enorm enthousiast over dit nieuwe hoofdstuk in onze bedrijfsgeschiedenis en reuze benieuwd naar de innovatieve apps die developers in de komende maanden en jaren zullen toevoegen”, zegt Bowen Pan, head of Product bij Stripe Apps.

Terwijl ontwikkelaars vandaag aan de slag kunnen met het ontwikkelen van apps, kunnen Stripe-gebruikers de Stripe App Marketplace alvast verkennen. Binnenkort kunnen de apps direct vanuit deze online marktplaats worden geïnstalleerd

Lees ook
Jamf Fundamentals helpt mkb-ondernemingen bij het beheren van Apple-devices

Jamf Fundamentals helpt mkb-ondernemingen bij het beheren van Apple-devices

Jamf, de standaard in Apple Enterprise Management, introduceert Jamf Fundamentals: een nieuw abonnement specifiek voor mkb-bedrijven. Jamf Fundamentals combineert de krachtige MDM-technologie (Mobile Device Management) van Jamf met nieuwe mogelijkheden om medewerkers te beschermen en te verbinden. Daarbij gaat het onder andere om malwarepreventie,1

Invictus Games stroomlijnt registratie en stimuleert beleving met SAP

Invictus Games stroomlijnt registratie en stimuleert beleving met SAP

Het organiseren van de Invictus Games in Den Haag bleek een fikse opgave. Door de pandemie is de Nederlandse versie in Den Haag inmiddels tweemaal doorgeschoven van 2020 naar 2022. Een door SAP-partner Expertum ontwikkelde oplossing in de SAP-cloud neemt een deel van deze organisatorische uitdagingen weg, en zorgt bovendien voor meer betrokkenheid1

i3-Technologies biedt nu ook digital signage in samenwerking met Zebrix

i3-Technologies biedt nu ook digital signage in samenwerking met Zebrix

i3-Technologies, leverancier van interactieve software- en hardware-oplossingen voor het klaslokaal, de werkplek en ontmoetingsplaatsen, breidt zijn ecosysteem verder uit. Dankzij een partnerschap met Zebrix zijn de i3TOUCH-interactieve displays vanaf nu ook uitgerust met geavanceerde digital signage-mogelijkheden, waardoor ze ingezet kunnen worde1