Startupbootcamp lanceert FinTech-programma in New York

new-york-1452581-1279x852

Startup-accelerator Startupbootcamp lanceert een nieuw FinTech-programma in New York.

Na eerdere succesvolle programma’s in Londen en Singapore is New York de derde stad waar de FinTech-tak van Startupbootcamp zich vestigt. Startups kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het nieuwe accelerator-programma.

“Na het succes van Startupbootcamp FinTech in Londen en Singapore, zetten we een belangrijke volgende stap op weg naar groei door uit te breiden naar New York. Al meer dan 700 startups uit 20 landen hebben zich ingeschreven voor de FinTech-programma’s in Londen en Singapore. Dit aantal zal naar verwachting substantieel stijgen nu we een nieuwe regio vol talent gaan aanboren”, aldus Patrick de Zeeuw, oprichter van Startupbootcamp Global.

Jesse Podell, die als Managing Director het FinTech-programma in New York gaat leiden, voegt daaraan toe: “De oprichting van Startupbootcamp FinTech in New York is een logische stap in onze ontwikkeling. We vergroten ons bereik en verbinden nu drie continenten – Europa, Azië en Noord-Amerika – met elkaar. Zo kunnen we nog meer startups de kans geven impact te maken op de financiële wereld.”

Samenwerking met Rabobank en MasterCard

Het Startupbootcamp FinTech-programma in New York wordt ondersteund door grote partijen uit de financiële sector, zoals Rabobank, MasterCard, Thomson Reuters en Santander. Stephane Wyper, Global Lead van MasterCard Start Path: “MasterCard kijkt met een open vizier naar de toekomst door nieuwe initiatieven te ontwikkelen en samen te werken met de beste startups. Ons partnership met Startupbootcamp in Londen, Singapore en nu ook New York geeft ons de mogelijkheid om over de hele wereld te werken met FinTech-ondernemers die nieuwe technologieën gebruiken om bedrijven en consumenten met elkaar te verbinden.”

Rajiv Singh, CEO Rabobank North America Wholesale, vult aan: “In onze continue zoektocht naar nieuwe manieren om onze klanten beter van dienst te zijn, erkent Rabobank het belang van innovatie voor succes. We hebben al een sterke relatie met Startupbootcamp’s FinTech-accelerator in Londen en kijken ernaar uit om hetzelfde in New York op te zetten. En waar kun je beter aan innovatie werken dan in New York, het hart van de financiële wereld?”

“Er komen steeds meer spelers bij in de FinTech-wereld, dus innovatie omarmen en samenwerken is cruciaal”, aldus Philip Brittan, CTO en Global Head of Platform Financial & Risk bij Thomson Reuters. “Door onze samenwerking met Startupbootcamp krijgen deelnemende startups toegang tot onze informatie en diensten. Thomson Reuters staat volledig achter de transformatie van financiële services, die ons in staat stellen beter in te spelen op de behoeftes van onze klanten.”

Aanmelding nu geopend

Het accelerator programma geeft startups de mogelijkheid samen te werken met partners, industrie-experts en investeerders uit het wereldwijde Startupbootcamp FinTech-netwerk en invloedrijke financiële spelers zoals Rabobank. Maximaal tien geselecteerde startups komen daarnaast in aanmerking voor mentorships, kantoorruimte voor minimaal drie maanden, een bijdrage van 20.000 dollar en toegang tot meer financiering uit het netwerk van Startupbootcamp.

Geïnteresseerde startups van over de hele wereld kunnen zich vanaf nu via deze link aanmelden voor het Startupbootcamp FinTech-accelerator-programma. De inschrijving is tot en met februari 2016 geopend. In de aankomende maanden krijgen startups al de mogelijkheid om hun idee direct te presenteren aan het Startupbootcamp FinTech-team. Dit kan tijdens de verschillende Fast Track-events die onder andere in Mexico City, Toronto, San Francisco, Buenos Aires, Sao Paolo, Boston, Chicago, London en Singapore zullen plaatsvinden. De tien meest succesvolle aanmeldingen krijgen uiteindelijk toegang tot het drie maanden durende accelerator-programma in New York.