SoftwareOne wint twee aanbestedingen van Waterschapshuis voor komende 6 jaar

SoftwareOne wint aanbesteding Waterschapshuis-400

SoftwareOne, een vooraanstaande wereldwijde leverancier van software en cloudoplossingen, maakt bekend dat het twee aanbestedingen van het Waterschapshuis heeft gewonnen. De eerste aanbesteding betreft de levering van de standaardsoftware en dienstverlening van Microsoft, en de tweede bevat de voorziening van overige standaardsoftware en producten, en dienstverlening van andere leveranciers.

Het Waterschapshuis is de regie- en uitvoeringsorganisatie op het gebied van informatie- en communicatietechnologie voor 21 waterschappen. De organisatie schreef dit jaar een her-aanbesteding uit, die wederom door SoftwareOne gewonnen is. Het Waterschaphuis koos voor SoftwareOne omdat het onder de indruk is van de heldere, transparante inschrijving en SoftwareOne bij vergelijkbare organisaties heeft bewezen een betrokken en betrouwbare partner te zijn.

De gunning houdt ook in dat SoftwareOne alle 21 waterschappen en de gemeenschappelijke regelingen hiervan kan ondersteunen bij de digitalisering en het professionaliseren van het licentie- en contractadministratie. In totaal gaat het om ongeveer 15.000 werkplekken. SoftwareOne zal de organisatie daarnaast adviseren en assisteren bij functionele en productgerichte uitvragen. Bovendien zal het Waterschaphuis gebruik gaan maken van PyraCloud, het door SoftwareOne ontwikkelde platform dat de software supply chain digitaliseert, contracten beheert en cloud-uitgaven inzichtelijk en voorspelbaar maakt. SoftwareOne kan het Waterschapshuis hierdoor ook helpen bij de verdere optimalisatie van het contractenportfolio.

Sancho Latumahina, Director of Sales Benelux van SoftwareOne: “We zijn zeer trots en enthousiast dat we nu echt aan de slag mogen voor het Waterschapshuis. De situatie van vorig jaar zorgde helaas voor een lichte vertraging van de verdere digitaliseringsslag die het Waterschapshuis voor de waterschappen voor ogen heeft. We kijken nu uit naar een mooie samenwerking en zetten ons vol in om hun software- en werkomgeving te optimaliseren.”

Gerard Smits, secretaris-directeur bij Het Waterschapshuis: “SoftwareOne is een ervaren partij die oog heeft voor hoe mensen werken en wat zij daarbij nodig hebben, en daar vervolgens de juiste processen en technologie bij aansluit. Daarnaast zullen we optrekken vanuit een gezamenlijk perspectief om toegevoegde waarde voor alle partijen te realiseren. Het resultaat is dat de waterschappen de kwaliteit van dienstverlening kunnen hooghouden, wat natuurlijk heel belangrijk is in deze tijden.”

Lees ook
Catenda krijgt kapitaalinjectie van GRO voor digitalisering van de bouw- en infrasector

Catenda krijgt kapitaalinjectie van GRO voor digitalisering van de bouw- en infrasector

Catenda, de leverancier van een open samenwerkingsomgeving en software voor de gegevensuitwisseling tijdens bouw- en infrastructuurprojecten, krijgt een kapitaalinjectie van GRO.

Verizon Connect breidt Reveal EV Platform uit naar Europa

Verizon Connect breidt Reveal EV Platform uit naar Europa

Verizon Connect kondigt de Europese uitbreiding van Reveal EV-mogelijkheden aan en de nieuwe Electric Vehicle Suitablility Tool. Deze tool laat klanten zien hoe ze geld besparen en tegelijkertijd hun duurzaamheidsdoelstellingen behalen door het overstappen op elektrische voertuigen (EV).

Microsoft 365 Copilot vanaf nu beschikbaar bij Crayon

Microsoft 365 Copilot vanaf nu beschikbaar bij Crayon

Copilot is een innovatieve AI-tool die geavanceerde taalmodellen (LLM's) combineert met de gegevens van een bedrijf in Microsoft 365-apps. Copilot was voorheen uitsluitend beschikbaar voor Enterprise-klanten met een minimumaankoop van 300 licenties, maar is nu voor alle klanten bij Crayon beschikbaar.