Signpost investeert fors in Nederland

Signpost

10 jaar is Signpost actief in de begeleiding van onderwijsinstellingen, leraren en leerlingen. 1 doel staat hierbij voorop: scholen begeleiden in het digitaliseren van onderwijs. Tot vandaag begeleidt Signpost al meer dan 1000 scholen in België, Spanje en Frankrijk. En vandaag opent het ook zijn kantoor in Nederland (Tiel).

Signpost is marktleider in België en wil zijn ervaring in het onderwijs gebruiken om ook scholen in Nederland te begeleiden in hun digitaliseringprojecten. Arne Vandendriessche, CEO Signpost: De laatste jaren – en COVID heeft dit nog versneld – steeg de vraag naar laptops om op afstand les te volgen sterk. Maar een laptop alleen is niet voldoende om digitalisering in het onderwijs goed te doen. Signpost gaat verder in zijn aanpak dan de huidige Nederlandse spelers. We gaan dit allesomvattend aanbod scherp aanbieden in de Nederlandse markt en willen binnen 3 jaar een respectabel marktaandeel uitbouwen.

Meer dan een laptop in de klas

In Nederland zijn er nog 1000den leerlingen in het voortgezet onderwijs die nog geen laptop hebben én daarnaast zijn er laptops én projecten aan vervanging toe. Er zijn een aantal Nederlandse spelers op de markt die laptops tot bij de leerlingen brengt maar de totaalaanpak ontbreekt. Signpost gaat veel verder dan enkel de verkoop en de levering van een laptop of Chromebook met vlotte service. Dat is allemaal evident. Signpost biedt daarnaast enorme flexibiliteit in keuze van toestellen, goede software - elke school kan tussen 900 softwaretitels kiezen en zelf bepalen welke software op de laptop moet komen-, opleiding voor het schoolteam én erg uniek: pedagogische platformen om ook werkelijk digitaal les te geven, maken van een digitaliseringsproject pas echt een succes.

Arne Vandendriessche beklemtoont: Samen met de school bepalen wij het aanbod van laptops of Chromebooks die aansluiten bij de noden van de leerling en de opleiding die zij volgen. Een leerling in een technische/beroepsopleiding heeft een ander type nodig dan een leerling in een theoretische opleiding. Leraren en ICT-coördinatoren zien meer laptops in de klas, maar wie begeleidt hen in een opzet rond digitaal les geven? Of in de organisatie en het beheer van al deze laptops op de school? Wie integreert de slimme platformen en digitale toetsen?

Signpost hecht ook veel belang aan een uitstekende dienstverlening. Je vaste contactpersoon als school, digitale tools voor het beheer en de opvolging van laptops en Chromebooks op school, reparaties op school of thuis, maar ook talrijke opleidingsmogelijkheden voor leraren en ICT-coördinatoren zijn daarvan nog maar enkele voorbeelden. Met een nieuw maar ervaren team van 8 voltijdse equivalenten gaat Signpost deze uitdaging aan.

 

Meer over
Lees ook
Vier tips voor het mkb: zo blijf je concurrerend in een snel veranderende markt

Vier tips voor het mkb: zo blijf je concurrerend in een snel veranderende markt

Mkb-organisaties zijn van nature altijd al bezig om elke kans te grijpen om de concurrentie voor te blijven. De afgelopen twee jaar is de behoefte om voorop te blijven lopen verder versterkt. Een belangrijke horde is op dit moment de overstap naar remote of hybride werken, vooral vanwege krappe budgetten en een snel veranderende markt voor werknemers...

Dynabook: Vier tips voor meer werknemersbetrokkenheid in de zorg in tijden van hybride werken

Dynabook: Vier tips voor meer werknemersbetrokkenheid in de zorg in tijden van hybride werken

Sinds 2020 zijn zorgverleners gewend geraakt aan het gebruik van digitale hulpmiddelen om zorg op afstand te verlenen. Dit geldt met name op het vlak van preventieve zorg, geestelijke gezondheidszorg en de medische nazorg. Maar naarmate de overgang naar hybride manieren van werken zich in de hele zorgsector voortzet, rijzen er veel vragen over wat dit...

Hybride werken is véél meer dan thuis inloggen op je laptop

Hybride werken is véél meer dan thuis inloggen op je laptop

Het werken op andere plekken dan op kantoor stelt IT-afdelingen van bedrijven voor nieuwe uitdagingen. Concepten, processen en technologie die oorspronkelijk ontwikkeld is om alleen ‘at the office’ gebruikt te worden, moet nu ook op afstand bereikbaar zijn. Een groot kantoor wordt ingewisseld voor honderden – zo niet duizenden – thuiskantoren. Daarbij...