Signicat neemt het Spaanse Electronic IDentification over

Signicat-2021-400275

Identityspecialist Signicat kondigt de overname aan van Electronic IDentification (eID), een pionier en wereldwijd marktleider op het gebied van asynchrone video-identificatiediensten. Dit is de tweede grote overname van Signicat dit jaar, na de aankoop van Encap Security in juni.

eID heeft onder meer een baanbrekende oplossing voor asynchrone video-identificatie met behulp van streaming video op de markt gebracht. Deze oplossing biedt in combinatie met hun Qualified Electronic Signatures (QES)-service een krachtig en volledig digitaal identificatieproces. eID heeft hiermee als Spaanse marktleider een sterke staat van dienst opgebouwd sinds de oprichting in 2013, met meer dan 250 klanten in 30 landen.

Samen bieden Signicat en eID een zeer compleet portfolio aan digitale identiteitsoplossingen voor authenticatie, identificatie en het plaatsen van digitale handtekeningen. Met het door eID ontwikkelde ‘Strong Digital Identity’ (SDI)-concept wordt het hoogste niveau van veiligheid en compliance op de Europese markt gewaarborgd. Dit garandeert een volledig digitale onboarding die in overeenstemming is met de strengste wetgeving in de EU, wat een doorbraak is voor gereguleerde sectoren zoals finance en overheid.

Kroon op samenwerking

Signicat en eID zijn geen onbekenden van elkaar. De twee bedrijven werkten de afgelopen vier jaar al samen. De producten van eID zijn bovendien beschikbaar via het platform van Signicat. Met de overname versterkt Signicat zijn Europese aanwezigheid en zet het een verdere stap richting wereldwijd marktleiderschap in oplossingen voor digitale identiteiten en elektronische handtekeningen.

“Wij zijn ervan overtuigd dat het unieke aanbod van eID een krachtige aanvulling is op ons portfolio”, zegt Asger Hattel, CEO van Signicat. “eID beschikt over een sterke positie op de Europese markt en een competentie waarmee wij onze groeiambities waar kunnen maken. Samen lossen we de uitdagingen op waar onze klanten voor staan op het gebied van digitale identiteiten.”

 “We kijken ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten en deel uit te maken van de Signicat-familie”, zegt Iván Nabalón, CEO van eID. “Door onze krachten te bundelen, versnellen we de expansie waar eID al acht jaar lang aan werkt.”

Volledige integratie

Na de overname blijft eID bestaan als een onafhankelijke organisatie met een eigen merk, met als doel volledige integratie binnen twee jaar. De overname is onderworpen aan de normale vereisten, waaronder goedkeuring door de Spaanse mededingingsautoriteiten. Het overnamebedrag wordt niet openbaar gemaakt

Lees ook
Passwordless oplossingen verhelpen pijnpunten van MFA

Passwordless oplossingen verhelpen pijnpunten van MFA

Wachtwoorden gebruiken is vragen om problemen. Bijna elke dag is er in het nieuws wel een verhaal te lezen over hoe wachtwoorden gehackt, gelekt, gephisht of gestolen zijn. Dit probleem is niet iets van de laaste tijd, maar bestaat al jaren. Omdat het gebruik van alleen wachtwoorden ontoereikend is voor het beveiligen van online accounts, zoeken security-teams...

Mimecast waarschuwt bedrijven voor merkmisbruik door cybercriminelen

Mimecast waarschuwt bedrijven voor merkmisbruik door cybercriminelen

Cybercriminelen maken op grote schaal misbruik van bekende merken om bedrijven en consumenten op te lichten. Dat concludeert Mimecast na onderzoek. De securityspecialist detecteerde in 2020 gemiddeld 27 miljoen e-mails per maand waarin een merk wordt nagebootst. Dit is een stijging van maar liefst 44 procent ten opzichte van 2019.

Nederlandse Apple Premium Reseller Amac Pro een van de eerste Jamf MSP-partners ter wereld

Nederlandse Apple Premium Reseller Amac Pro een van de eerste Jamf MSP-partners ter wereld

Jamf, specialist in Apple-beheer, gaat samenwerken met de Nederlandse Apple Premium Reseller Amac Pro. Amac Pro, het onderdeel van Amac voor het bedrijfsleven, het onderwijs en de zorg, is daarmee wereldwijd een van de eerste MSP-partners van Jamf. Als Managed Service Provider (MSP) gaat Amac Pro met behulp van het Jamf-platform het beheer van Apple-devices...