Scania zet 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes in

Dassault Systèmes maakt bekend een overeenkomst te hebben gesloten met Scania. De Zweedse vrachtwagenfabrikant gaat gebruikmaken van het 3DEXPERIENCE-platform en andere oplossingen om de innovatiecyclus te versnellen.

Doel van de samenwerking is het realiseren van kostenefficiënte design-, ontwerp- en validatieprocessen, voor alle modulaire producten van Scania. De technologie zorgt voor realistischere simulaties van functionele eigenschappen en processen voor engineering, productie, service en sales. Dit ondersteunt Scania bij het maken van producten van hoge kwaliteit. Ook maakt het efficiëntere besteding van budget en middelen mogelijk tijdens het productontwikkelingsproces.

Scania’s modulaire systeem maakt een groot aantal varianten van producten en designwijzigingen mogelijk. Michael Thel, Engineering Director bij Scania: "Dit vereist een complete opslagplaats voor ontwerpen die kunnen worden gecombineerd om specifieke toepassingen voor klanten te bouwen. Het 3DEXPERIENCE-platform helpt bij het verbeteren van simulaties voor snellere validatie van onze voertuigen. Daarnaast zorgt het voor volledige traceerbaarheid en digitale continuïteit in ons gehele virtuele productontwikkelingsproces, van het design tot de productie."

scania-persfoto-dassault-systemes