SAP op COP26: Ambitieuze doelstellingen vergen ambitieuze actie

SAP_COP26_Klimaatverandering-800

 

Duurzaamheid is zonder twijfel een van de meest bepalende kwesties van ons leven. De hele wereld kampt met extreme weersomstandigheden en uit het laatste rapport van het United Nations (UN) Intergovernmental Panel on Climate Change blijkt dat we tekortschieten op het gebied van klimaatbescherming. Verwacht wordt dat de temperatuur reeds in 2050 met 2°C zal stijgen, waarbij er een duidelijk verband bestaat tussen onze broeikasgasemissies en de klimaatverandering.

Dit weekend begint de 26e  UN Climate Change Conference of the Parties (COP26), een wereldwijde bijeenkomst van bijna 200 landen om te onderhandelen over manieren om de catastrofale gevolgen van de klimaatverandering te beperken. COP26 is in vele opzichten belangrijk: het is de eerste COP waar de afspraken van de Overeenkomst van Parijs worden herzien en aangescherpt, het is de eerste sinds het begin van de pandemie, en het is ook de eerste sinds de VS zich opnieuw bij de Overeenkomst van Parijs hebben aangesloten. Bovendien zien veel deskundigen COP26 als onze laatste kans om een milieuramp te voorkomen.

Als er een moment van echte urgentie was in de strijd tegen klimaatverandering, dan is het nu. SAP neemt actief deel aan COP26 om ambitieuze acties van regeringen en bedrijven te ondersteunen. Christian Klein, CEO van SAP, hoopt dat in ieder geval deze punten prioriteit krijgen tijdens de conferentie:

  1. Emissies verminderen en meten

“Elk land moet de lat hoger leggen op het gebied van broeikasgasreductie en -regeneratie. We moeten ambitieuze emissiereductiedoelstellingen voor 2030 vaststellen om tegen 2050 een netto-uitstoot van broeikasgassen van nul te bereiken en ervoor te zorgen dat de doelstelling om de opwarming van de aarde tot 1,5°C te beperken, binnen bereik blijft. Daarbij moeten we onze vorderingen zorgvuldig bijhouden. Aangezien je niet kunt beheren wat je niet kunt meten, zullen digitale technologieën hierbij een cruciale rol spelen.”

  1. Bescherm onze natuurlijke habitats

“Het Economisch Wereldforum benadrukt de rol van op de natuur gebaseerde oplossingen voor klimaatverandering en stelt dat we de 1,5C-doelstelling niet zullen halen als we het verlies aan biodiversiteit en de aantasting van de bodem niet aanpakken. Een vijfde van de 2.000 grootste bedrijven ter wereld heeft zich verbonden tot netto-nul-doelstellingen inzake emissies. Nu is het tijd voor bedrijven om ook toezeggingen te doen om de natuur te beschermen en op hun beurt klimaatverandering en de biodiversiteitscrisis te bestrijden”, aldus Klein.

  1. Werk samen op wereldschaal

“Geen enkel land, geen enkele regering, geen enkel bedrijf, geen enkele wetenschappelijke gemeenschap en geen enkele samenleving zal in staat zijn om de klimaatverandering alleen aan te pakken. We moeten allemaal samenwerken om de transformatie van onze economieën te versnellen, de gevolgen op te vangen van de klimaatverandering die we al hebben veroorzaakt en de curve van de wereldwijde uitstoot om te buigen.”

Klein: “SAP heeft een voorbeeldfunctie met zijn eigen duurzame bedrijfsactiviteiten en -praktijken, en helpt zijn klanten om hun "groene lijn" te beheren in combinatie met hun omzet en winst. Op die manier helpen we enkele van de grootste ecologische, economische en sociale uitdagingen van onze tijd aan te pakken.”

“Ondersteund door onze technologie kunnen organisaties verder gaan dan het "slechts" controleren van hun productiviteit en bedrijfsresultaten, door klimaatbescherming meetbaar, diversiteit en inclusie zichtbaar en ethische verantwoordelijkheid transparant te maken. Op die manier kunnen ze duurzame bedrijfspraktijken bevorderen, niet alleen in hun eigen bedrijf, maar in hun hele waardeketen - van het bijhouden van hun end-to-end koolstofvoetafdruk tot het waarborgen van diversiteit, inclusie en de bescherming van de mensenrechten.”

Tijd voor actie is nu
“Veel te vaak denken we over duurzaamheid in termen van de verre toekomst, maar elke dag die voorbijgaat zonder adequate actie te ondernemen is een verspilde dag. Het is nu of nooit voor concrete wereldwijde activiteiten die niet alleen de effecten van de klimaatverandering kunnen aanpakken, maar ook een blijvend effect kunnen hebben op de oorzaken ervan. Dit weekend is voor ons het begin van een cruciaal moment om daar samen aan te werken”, sluit Christian Klein af.

 

Lees ook
nox NightTimeExpress investeert in cloudgebaseerde POD-oplossing van Zetes

nox NightTimeExpress investeert in cloudgebaseerde POD-oplossing van Zetes

Logistiek dienstverlener nox NightTimeExpress kiest opnieuw voor ZetesChronos, de cloudgebaseerde Proof of Delivery oplossing van Zetes. nox NightTimeExpress is Europees marktleider op het gebied van nachtelijke expresbezorging en beschikt over het meest efficiënte netwerk van Europa. Urgente bezorging van reserveonderdelen aan klanten in uiteenlopende...

eV-ict en de IT Management Group starten samenwerking

eV-ict en de IT Management Group starten samenwerking

eV-ict en de IT Management Group starten een samenwerking om ICT kosten analyse in te voeren bij bedrijven en organisaties. De samenwerking betreft een partnerschap waarbij de IT Management Group (ITMG) uit Den Haag de ICT kosten analyse infrastructuur van het Goudse eV-ict inzet bij haar klanten en potentiële klanten.

Remote legt met SAP S/4HANA basis voor megabedrijf

Remote legt met SAP S/4HANA basis voor megabedrijf

“Zonder een goed ERP-systeem is een organisatie met een dergelijke omvang niet aan te sturen”, zegt Job van der Voort, CEO en medeoprichter van Remote. Samen met partner EY implementeert de start-up in een recordtijd SAP S/4HANA Cloud Essentials.