SAP Nederland benoemt Alf Janssen tot Chief Partner Officer

AlfJAN2018-350400

SAP Nederland heeft Alf Janssen per 1 januari 2022 benoemd tot Chief Partner Officer (CPO). In deze nieuwe rol worden Janssen en zijn team verantwoordelijk voor het beheren en uitbreiden van het partnerecosysteem, dat onder andere bestaat uit de SAP channel-, software- en servicespartners.

 
Janssen heeft inmiddels al meer dan 20 jaar ervaring opgebouwd binnen SAP. Hij bekleedde diverse functies bij het bedrijf, waaronder Alliance Manager, Channel Sales Executive, Global Account Director en Sales & Strategy Lead van de Global Platinum Customer Unit. De afgelopen twee jaar gaf hij succesvol leiding aan het Nederlandse Global Strategic Segment Sales Team.
 
“Ons partnerecosysteem is cruciaal voor het verder versterken van onze cloudbusiness”, zegt Jeroen van der Lingen, Managing Director bij SAP Nederland. “Wij hebben alle vertrouwen dat Janssen met zijn strategische mindset en leiderschapskwaliteiten ons partnerecosysteem naar een volgend niveau kan tillen en daarmee helpt onze ambities te realiseren.”

 

Lees ook
Shimano Europe implementeert SAP BTP voor snellere klantintegratie

Shimano Europe implementeert SAP BTP voor snellere klantintegratie

Als leverancier wil je een nieuwe zakelijke klant zo snel mogelijk inzage in informatie kunnen geven, zoals in bijvoorbeeld voorraadgegevens, gedetailleerde productinformatie en de leveringsstatus. Shimano Europe slaagde er met behulp van het SAP Business Technology Platform (BTP) in om de ‘onboardingtijd’ te halveren.

Streamingplatform WaterBear benut SAP Emarsys

Streamingplatform WaterBear benut SAP Emarsys

Hoe zorg je ervoor dat abonnees na het kijken van een indrukwekkende documentaire een petitie ondertekenen? Of bijvoorbeeld doneren aan een goed doel? Met behulp van onder andere SAP Emarsys zet WaterBear geïnspireerde kijkers aan tot actie.

Versuni migreert naar 'wall-to-wall' SAP-omgeving in slechts 18 maanden

Versuni migreert naar 'wall-to-wall' SAP-omgeving in slechts 18 maanden

Na de verkoop van Domestic Appliances door Koninklijke Philips in 2021, begon het nieuwe zelfstandige bedrijf Versuni aan een reis om in slechts 18 maanden tijd een geheel nieuw technologielandschap te creëren. Met RISE with SAP en Tata Consultancy Services (TCS) als strategische partner slaagde Versuni erin om in 55 landen op tijd te migreren naa1