Rockwell Automation voegt nieuwe functionaliteit toe aan de FactoryTalk® InnovationSuite™

Rockwell Automation

De nieuwe release van de industriële IoT-oplossing FactoryTalk® InnovationSuite™, powered by PTC, vereenvoudigt integratie van IT/OT, edge-to-cloud analyse en machine learning.
 
Rockwell Automation heeft nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan de FactoryTalk® InnovationSuite™, powered by PTC, om de digitale transformatie van industriёle bedrijven te vereenvoudigen en te versnellen. Het gaat onder meer om geautomatiseerde IT/OT-integratie en mogelijkheden voor het creëren van een schaalbaar digitaal proces.
 
Het nieuws volgt op de recente aankondiging dat PTC en Rockwell Automation hun strategische samenwerking verlengen en verder uitbreiden. Hiermee reageren ze op de sterke marktdynamiek en de snelle acceptatie van het softwarepakket InnovationSuite door de industrie. Sinds de lancering in 2018 heeft InnovationSuite met succes in 21 landen een reeks hoogwaardige oplossingen opgeleverd voor grote, internationale bedrijven in de automotive industrie,  Consumer Packaged Goods, de gezondheidszorg, de olie- en gassector en de farmaceutische industrie.
 
Arvind Rao, director Product Management bij Rockwell Automation zegt: “De behoefte aan digitale transformatie is behoorlijk toegenomen nu onze klanten steeds sneller innoveren, hun arbeidsproductiviteit verhogen en hun werkzaamheden optimaliseren. Dankzij de nieuwe mogelijkheden van FactoryTalk InnovationSuite gecombineerd met ons uitgebreide partnerecosysteem kunnen we onze leidende positie op het gebied van technologie en oplossingen uitbreiden en voldoen aan de behoeften van onze klanten, die eenvoud, schaalbaarheid en domeinexpertise vragen.”
 
De FactoryTalk InnovationSuite is de eerste uitgebreide softwaresuite voor digitale transformatie in de industrie. De suite is volledig geïntegreerd met Industrial Internet of Things (IIoT), edge-to-cloud analytics, manufacturing execution systems (MES) en augmented reality (AR); allemaal noodzakelijke technologieёn voor de Connected Enterprise. FactoryTalk InnovationSuite maakt het gemakkelijk om snel innovatieve oplossingen te ontwikkelen en operationeel te maken.
 
Don Busiek, senior vice president, strategic alliances bij PTC zegt: “We zijn blij dat we met het team van Rockwell Automation samenwerken aan de volgende generatie van ons InnovationSuite-aanbod.  Omdat we organisaties helpen hun digitale transformatiedoelstellingen opnieuw te formuleren, zodat ze de huidige macro-economische situatie beter het hoofd kunnen bieden, zijn we ervan overtuigd dat InnovationSuite de meest uitgebreide en effectieve manier is om hun mensen, producten en processen te optimaliseren.”
 
Om klanten te helpen bij het realiseren van een reeks prioriteiten voor de digitale transformatie, zijn onder andere de volgende verbeteringen aan InnovationSuite doorgevoerd:
  • Versnelling van de IT/OT-integratie
De onlangs aangekondigde FactoryTalk® Edge Gateway verrijkt  OT-data met kritische context door gebruik te maken van FactoryTalk® Smart Object™ en vertaalt die naar een configureerbaar datamodel, dat doorgezet kan worden naar de erboven liggende IT-applicaties, om daar nuttige inzichten voor de hele onderneming te genereren.
 
Rockwell Automation heeft onlangs haar relatie met Microsoft uitgebreid om de digitale wendbaarheid van edge-naar-cloud te versnellen door het gemeenschappelijke datamodel te integreren met ThingWorx® IIoT Solutions Platform van PTC en Microsoft Azure IoT Hub. Door de overname van ASEM door Rockwell Automation, hebben klanten toegang gekregen tot een breder portfolio van industriële edge hardware- en software-opties..
  • Vereenvoudiging van edge-to-cloud enterprise analytics
De nieuwe mogelijkheden van FactoryTalk® Analytics leiden tot een reductie van wel 70% van de tijd die nodig is voor de voorbereiding van data-analytics door procesingenieurs, data scientists of data-analisten. Ze omvatten end-to-end bewerking van data met visuele datamodellering, open-stack connectiviteit, voorgedefinieerde templates voor analytics en het gebruik van selfservice model voor de uitrol van een volledige customer journey.
  • Inzet van enterprise-waardige digitale processen
De digitale rode draad van Rockwell Automation maakt een gemeenschappelijke workflow mogelijk voor ontwerpers, productie-engineers en OEM-leveranciers. Daardoor wordt het ontwerpproces vanaf het begin geoptimaliseerd. Door deze aanpak wordt de tijd die nodig is voor de ontwikkeling van nieuwe producten teruggebracht van jaren naar maanden. Bovendien wordt de tijd voor de inbedrijfstelling gehalveerd door - voorafgaand aan de fysieke implementatie - validatie en optimalisatie van de prestaties in een virtuele omgeving na te bootsen. Aangezien de datamodellen die in de ontwerpfase ontstaan automatisch worden gebruikt bij geavanceerde analytische toepassingen, kunnen nieuwe krachtige inzichten gerealiseerd worden om betere prestaties te bereiken.
  • Toegevoegde waarde leveren met advies en professionele diensten
Door de overname van Kalypso biedt Rockwell Automation nu een totaalpakket aan, bestaande uit consultancy, data science, technologie, procesmanagement en managed services, die de complete digitale transformatie van de waardeketen - van product naar fabriek naar klant - mogelijk maken. Met ongeveer 250 nieuwe InnovationSuite-klanten en een lijst van tientallen industriële praktijkvoorbeelden, zijn de consultancydiensten van Rockwell Automation een onderscheidend onderdeel van het digitale transformatietraject van InnovationSuite. Hierdoor kan het rendement van de investering nog sneller vergroot worden.
 
Lees hier meer over de nieuwe mogelijkheden in FactoryTalk® InnovationSuite™
Meer over
Lees ook
Woningcorporaties stroomlijnen inkoopprocessen met SAP Ariba Snap

Woningcorporaties stroomlijnen inkoopprocessen met SAP Ariba Snap

Een groot deel van de uitgaven van een woningcorporatie is onderhoudsgerelateerd. Woningcorporaties besteden dan ook veel tijd aan de inkoop van onderhoudsdiensten. SAP ondersteunt hen hierin met SAP Ariba Snap en het SAP Ariba Netwerk.

Tableau 2020.4 maakt datavoorbereiding makkelijker met de browserversie van Tableau Prep

Tableau 2020.4 maakt datavoorbereiding makkelijker met de browserversie van Tableau Prep

Tableau Software, het toonaangevende analyseplatform, lanceert vandaag Tableau 2020.4. Met deze release wordt datavoorbereiding en -analyse vereenvoudigd voor de hele organisatie,

Nieuwe norm met functionele eisen voor archiefmanagement

Nieuwe norm met functionele eisen voor archiefmanagement

Per 1 januari 2021 wordt NEN 2082:2008 ‘Eisen voor functionaliteit van informatie- en archiefmanagement in programmatuur’ vervangen door NEN-ISO 16175-1:2020 ‘Processes and functional requirements for software for managing records