Rockwell Automation en Cytiva implementeren digitaal productieplatform bij ontwikkelcentrum voor de farmaceutische industrie

Rockwell_Automation_300250

Rockwell Automation, een van de grootste aanbieders van industriële automatisering en digitale transformatie wereldwijd, zal zijn geavanceerde, digitale productie-oplossingen implementeren bij een innovatief farmaceutisch ontwikkelcentrum in Uppsala (Zweden). Het ‘Testa Center’, een initiatief van de Zweedse overheid en Cytiva, een internationaal farmaceutisch bedrijf, werd in 2018 opgericht om de groei van de farmaceutische sector in het land en de uitbreiding van de lokale productiemogelijkheden te ondersteunen.
 
Rockwell Automation en Cytiva combineren hun expertise op het gebied van bioproductie en procesautomatisering om een efficiënt, flexibel en schaalbaar platform te creëren, dat bedoeld is om de digitale transitie van de sector in de praktijk te demonstreren en te versnellen. De samenwerking maakt een krachtige integratie van technologie, data-acquisitie en data-analyse mogelijk. Dat zal leiden tot een gestandaardiseerd productieplatform, dat de mogelijkheid biedt om alle relevante data te verzamelen en te gebruiken om de productieprocessen aan te sturen en verder te optimaliseren.
 
Åsa Arvidsson, vice-president EMEA North Region bij Rockwell Automation, legt uit:  “Aanpassingsvermogen en schaalbaarheid zijn essentiële aspecten van een modern farmaceutisch bedrijf. Omdat nieuwe medicijnen, gepersonaliseerde behandelingen en single-use-technologieën steeds belangrijker worden, zoeken producenten naar flexibele oplossingen om producten sneller te ontwikkelen, te testen, te verbeteren en te produceren. De enige efficiënte manier om dat te realiseren is met behulp van digitale processen en automatiseringsoplossingen die speciaal voor de farmaceutische industrie ontwikkeld zijn. Het project voor het Testa Center is het resultaat van de samenwerking tussen Rockwell Automation en Cytiva op het gebied van automatisering in de biotechnologie, die al in 2019 begon.
 
Jesper Hedberg, CEO van het Testa Center: “Het Testa Center stimuleert de groei van biologische, technologische en digitale innovaties, die samen een flexibel kader creëren voor de snelle, nauwkeurige en efficiënte ontwikkeling van gepersonaliseerde behandelingen. Als we samenwerken innoveren we niet alleen sneller, maar kunnen we ook ingrijpende wijzigingen en verbeteringen doorvoeren om mensen wereldwijd te helpen.”
 
De samenwerking tussen Rockwell Automation en Cytiva, die ook al heeft geleid tot de oprichting van een Automation and Digital Transformation Center in Shanghai, werkt aan toepassingen met Industrial Internet of Things (IIoT), Augmented Reality (AR) en andere geavanceerde technologieën voor connectiviteit, die toegepast kunnen worden in het productieproces. Met de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor productiemanagement leveren Rockwell Automation en Cytiva een belangrijke bijdrage aan de digitale transformatie van (bio)farmaceutische bedrijven. De technologie helpt ze bijvoorbeeld om de training en productiviteit van operators te verbeteren, de controle van productiebatches te versnellen, onderhoud en beheer van de installaties te stroomlijnen en de efficiency te optimaliseren.
 
Er is een korte video beschikbaar, waarin de mogelijkheden van het Zweedse Testa Center, de vooruitstrevende visie van dit bedrijf en de resultaten van de samenwerking tussen Rockwell Automation en Cytiva worden belicht.
Lees ook
Fokker Next Gen en Dassault Systèmes tekenen samenwerkingsovereenkomst voor luchtvaart

Fokker Next Gen en Dassault Systèmes tekenen samenwerkingsovereenkomst voor luchtvaart

Dassault Systèmes heeft aangekondigd dat Fokker Next Gen, een voorloper op het gebied van duurzame luchtvaart, heeft gekozen voor het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes. Dit platform zal de basis vormen voor de ontwikkeling van het door waterstof aangedreven Fokker Next Gen-vliegtuig.

SAP en Google Cloud breiden open data cloud uit met nieuwe generatieve AI-oplossingen

SAP en Google Cloud breiden open data cloud uit met nieuwe generatieve AI-oplossingen

SAP en Google Cloud integreren hun eigen open data cloud-omgevingen met behulp van SAP Datasphere en passen Vertex AI toe om de gecombineerde dataset te kunnen analyseren of gebruiken. Met deze uitgebreide samenwerking kunnen organisaties nieuwe oplossingen ontwikkelen die gebruikmaken van data-integratie en generatieve AI.

SAP smeedt partnerships met klanten voor bedrijfstransformatie en groei

SAP smeedt partnerships met klanten voor bedrijfstransformatie en groei

Tijdens SAP Sapphire in Barcelona heeft SAP aangekondigd dat ze een reeks wereldwijde partnerships hebben gesloten met klanten die niet alleen laten zien hoe ze hun strategische bedrijfsmodellen transformeren en klantervaringen verbeteren met behulp van SAP-oplossingen, maar ook een stevige basis leggen voor innovatie en groei. Bovendien dragen de1