Personio haalt $200 miljoen op bij tweede Series E-financiering

Personio-logo-695-395

Personio, Europa's toonaangevende HR-softwarebedrijf voor kleine en middelgrote bedrijven, heeft tijdens een tweede Series E-financieringsronde $200 miljoen toegevoegd aan de initiële financiering van oktober 2021. Hiermee komt de totale Series E-financiering op $470 miljoen en komt de waardering van het bedrijf op $8,5 miljard, waarmee het een van de snelst groeiende en meest waardevolle software startups ter wereld is.

Bestaande investeerder Greenoaks Capital heeft gezorgd voor de extra financiering en onderstreept daarmee zijn steun voor Persiono’s ambitie om HR-processen bij mkb-ondernemingen in heel Europa te digitaliseren. Deze investering volgt op Personio’s uitstekende recente prestaties, waaronder doorzettende groei van jaar tot jaar en nieuwe groeikansen. Het is ook een erkenning van de waarde van Personio’s dienstenaanbod voor mkb-ondernemingen, zelfs in onzekere economische tijden.

Het nieuwe financieringskapitaal zal onder andere gebruikt worden om de ontwikkeling van People Workflow Automation te versnellen: Personio’s visie om HR-processen te automatiseren over meerdere bedrijfsafdelingen en tools binnen organisaties. Er is aanzienlijke vooruitgang geboekt in het verder ontwikkelen van een HR-systeem dat voorziet in de uitdagingen van vandaag en tegelijkertijd klaar is voor de toekomst. Inmiddels zijn er al bijna 1 miljard data-updates bij klanten van Personio geautomatiseerd, waarmee tijdrovende taken en verzoeken bij klanten zijn voorkomen.

Onlangs heeft Personio Back overgenomen, een employee experience-oplossing die belangrijke HR-processen automatiseert. Het Back-team beschikt over aanzienlijke expertise in het ontwikkelen van workflows die werken over meerdere, gefragmenteerde processen, evenals specifieke kennis over ticketing en kennismanagement om de efficiency van HR-teams te versterken.

Daarnaast kunnen klanten nu gebruikmaken van ruim 100 geïntegreerde apps en APIs en nieuwe mogelijkheden van Personio voor workflow automation en monitoring, om handwerk weg te nemen bij taken zoals het aannemen van personeel, data-analyses en urenregistratie. Samen verbeteren ze de operaties tijdens de gehele medewerker-levenscyclus en kunnen HR-teams zich focussen op meer strategische taken, kosten besparen en bijdragen aan een efficiënte bedrijfsvoering.

 

Lees ook
IB Data gaat groei versnellen met investering van Brink Software en ECFG

IB Data gaat groei versnellen met investering van Brink Software en ECFG

Brink Software en ECFG (via haar investeringsfonds ECFG Ventures III) investeren samen in de volgende groeifase van IB Data. Dat is de Nederlandse en Belgische marktleider in het leveren van product- en prijsinformatie van bouwproducten. Voor Brink Software voegt de IB database, met informatie over ruim 250 assortimenten, belangrijke waarde toe aa1

Hunkemöller migreert SAP-omgeving naar de cloud met RISE with SAP

Hunkemöller migreert SAP-omgeving naar de cloud met RISE with SAP

Hoe kan een toonaangevend merk zijn klanten nog beter bedienen en zijn omnichannel-groeistrategie versnellen? Hunkemöller vond het antwoord in de digitale transformatie richting de cloud. Via RISE with SAP migreerde de lingeriespecialist de volledige SAP ECC-omgeving naar Google Cloud. Daarmee staat het bedrijf nu in de startblokken voor de volgen1

SAP introduceert generatieve AI-functies voor ontwikkelaars

SAP introduceert generatieve AI-functies voor ontwikkelaars

SAP onthult innovaties in generatieve AI applicatieontwikkeling, ondersteuning voor vectordatabases en nieuwe leermiddelen - SAP heeft een uitgebreide serie van generatieve AI-mogelijkheden gericht op ontwikkelaars aangekondigd. Hiermee moeten zij de businesskansen die deze technologie biedt gemakkelijker kunnen verzilveren. SAP deed deze aankond1