Personio haalt $200 miljoen op bij tweede Series E-financiering

Personio-logo-695-395

Personio, Europa's toonaangevende HR-softwarebedrijf voor kleine en middelgrote bedrijven, heeft tijdens een tweede Series E-financieringsronde $200 miljoen toegevoegd aan de initiële financiering van oktober 2021. Hiermee komt de totale Series E-financiering op $470 miljoen en komt de waardering van het bedrijf op $8,5 miljard, waarmee het een van de snelst groeiende en meest waardevolle software startups ter wereld is.

Bestaande investeerder Greenoaks Capital heeft gezorgd voor de extra financiering en onderstreept daarmee zijn steun voor Persiono’s ambitie om HR-processen bij mkb-ondernemingen in heel Europa te digitaliseren. Deze investering volgt op Personio’s uitstekende recente prestaties, waaronder doorzettende groei van jaar tot jaar en nieuwe groeikansen. Het is ook een erkenning van de waarde van Personio’s dienstenaanbod voor mkb-ondernemingen, zelfs in onzekere economische tijden.

Het nieuwe financieringskapitaal zal onder andere gebruikt worden om de ontwikkeling van People Workflow Automation te versnellen: Personio’s visie om HR-processen te automatiseren over meerdere bedrijfsafdelingen en tools binnen organisaties. Er is aanzienlijke vooruitgang geboekt in het verder ontwikkelen van een HR-systeem dat voorziet in de uitdagingen van vandaag en tegelijkertijd klaar is voor de toekomst. Inmiddels zijn er al bijna 1 miljard data-updates bij klanten van Personio geautomatiseerd, waarmee tijdrovende taken en verzoeken bij klanten zijn voorkomen.

Onlangs heeft Personio Back overgenomen, een employee experience-oplossing die belangrijke HR-processen automatiseert. Het Back-team beschikt over aanzienlijke expertise in het ontwikkelen van workflows die werken over meerdere, gefragmenteerde processen, evenals specifieke kennis over ticketing en kennismanagement om de efficiency van HR-teams te versterken.

Daarnaast kunnen klanten nu gebruikmaken van ruim 100 geïntegreerde apps en APIs en nieuwe mogelijkheden van Personio voor workflow automation en monitoring, om handwerk weg te nemen bij taken zoals het aannemen van personeel, data-analyses en urenregistratie. Samen verbeteren ze de operaties tijdens de gehele medewerker-levenscyclus en kunnen HR-teams zich focussen op meer strategische taken, kosten besparen en bijdragen aan een efficiënte bedrijfsvoering.

 

Lees ook
Solvay: een van SAP’s eerste klanten is ook een van de meest duurzame

Solvay: een van SAP’s eerste klanten is ook een van de meest duurzame

De piloten Bertrand Piccard en André Borschberg schreven in 2016 luchtvaartgeschiedenis met hun vlucht rond de wereld op zonne-energie. Solvay, producent van geavanceerde polymeren en composiettechnologieën, was een van de eerste partners die Bertrand Piccard en André Borschberg steunden. Via co-innovatie met SAP wil het bedrijf ook in de toekomst de...

SAS door Microsoft uitgeroepen tot Global Independent Software Vendor Partner of the Year 2022

SAS door Microsoft uitgeroepen tot Global Independent Software Vendor Partner of the Year 2022

SAS heeft vandaag aangekondigd dat het de Global Independent Software Vendor (ISV) 2022 Partner of the Year Award van Microsoft heeft gewonnen. Het bedrijf kreeg de prijs - te midden van andere wereldwijde toppartners van Microsoft - voor zijn uitmuntende prestaties op het gebied van innovatie en implementatie van klantoplossingen op basis van Microsoft-technologie.

De elementen van een solide cyberriskmanagement

De elementen van een solide cyberriskmanagement

Cybersecurity is een absolute prioriteit voor bedrijven, niet zomaar een IT-kwestie. Met de voortdurende stroom van nieuws over vaak spraakmakende incidenten, is het niet verwonderlijk dat cybersecurity ook een belangrijk thema is geworden voor productiebedrijven. De risico’s voor de maakindustrie zijn natuurlijk niet nieuw, maar er is een reden dat...