Panasonic richt Panasonic Connect Europe GmbH op

Panasonic-logo

Panasonic heeft de oprichting van een nieuwe organisatie aangekondigd: Panasonic Connect Europe GmbH. Panasonic Connect Europe zal diverse B2B-gerichte technologieoplossingen aanbieden en haar dienstverlening verder uitbreiden om klanten te helpen hun kritieke activiteiten in stand te houden en organisaties bij te staan in de transformatie van hun businessactiviteiten. Op deze manier zal dit nieuwe bedrijf een antwoord bieden op de veranderende technologiebehoeften van Europese ondernemingen.
 
Panasonic Connect Europe zal het B2B-portfolio van Panasonic – gaande van productiemachines en software tot extra robuuste mobiele computeroplossingen, en zijn broadcast- en media- en entertainmentportfolio – combineren met verbeterde vaardigheden op het gebied van consultancy, systeemintegratie, projectbeheer en de ontwikkeling van applicatiesoftware om zo een nieuwe pionier op het gebied van technologieoplossingen te creëren.
 
“Panasonic Connect Europe zal een nieuwe en wendbare organisatie vormen, die snel kan inspelen op de eisen van de verschillende takken in de productie-, logistiek-, retail-, amusements-, onderwijs- en overheidssector,” aldus Hiroyuki Nishiuma, de huidige Managing Director van Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU), die Managing Director van Panasonic Connect Europe wordt. “We kijken ernaar uit om onze productexpertise te combineren met ons vermogen om oplossingen uit te werken die bedrijven helpen hun activiteiten te transformeren voor de toekomst.”
 
Een integraal onderdeel van de nieuwe onderneming zal procesinnovatie in de frontlinie zijn, ‘Gemba Process Innovation’ gedoopt. Dit is een transformationele aanpak om activiteiten drastisch te herzien, te herontwerpen en opnieuw uit te vinden die gebaseerd is op Panasonic’s enorme knowhow op het gebied van business, technologie en oplossingen. Gemba Process Innovation maakt gebruik van innovatieve technologieën om nieuwe manieren van werken aan te bieden om de efficiëntie te verhogen en de klanttevredenheid te verbeteren.
 
Het Gemba Process Innovation-team zal adviseren over en de implementatie op zich nemen van randapparatuur en slimme detectie en robotica, zal met behulp van gedigitaliseerde gegevens de weergaven met betrekking tot de operations verbeteren, de operationele optimalisatie en procesautomatisering garanderen, en de totale optimalisatie van de toeleveringsketen mogelijk maken.
 
Panasonic Connect Europe zal ook worden ondersteund door zijn eigen Europese service- en supportcentrum. De nieuwe onderneming doet tevens een beroep op de expertise van:
 
Zetes, een volwaardige dochteronderneming van Panasonic, die supply chain-software en -oplossingen ontwikkelt en verkoopt om de flexibiliteit, zichtbaarheid en traceerbaarheid van aangesloten supply chains te verzekeren; en Blue Yonder, de mondiale marktleider in digital supply chain en omni-channel commerce fulfilment, die volgens een recente aankondiging zal worden overgenomen door Panasonic.