Oracle en LinkedIn slaan handen ineen voor verbeterde ervaring sollicitanten en medewerkers

273129_h_ergb_s_gl

Oracle en LinkedIn hebben de handen ineengeslagen om HR-professionals te helpen te voldoen aan de veranderende vraag van de talenteconomie. Een serie nieuwe integraties tussen Oracle’s Human Capital Management Cloud (Oracle HCM Cloud) en  Taleo Enterprise Edition en LinkedIn ondersteunt HR-teams in het aantrekken, betrekken en behouden van medewerkers door hun talentvijver uit te breiden, de sollicitantenervaring en interne mobiliteit te verbeteren en loopbaanontwikkelingsmogelijkheden te vergroten.

“De wereld van het werk verandert snel, en dit creëert nieuwe kansen en uitdagingen voor talentmanagers”, zegt Scott Roberts, Vice President of Business Development bij LinkedIn. “We zijn verheugd samen te werken met Oracle om betere oplossingen te creëren en ervoor te zorgen dat het aannemen en ontwikkelen van talent zo naadloos en effectief mogelijk kan plaatsvinden.”

Technologie blijft de wereldwijde arbeidsmarkt voor talent transformeren, mede dankzij de opkomst van automatisering en de noodzaak om vaardigheden te blijven ontwikkelen. Om deze veranderingen het hoofd te bieden en de uit de hand lopende recruitmentkosten en het toenemende personeelsverloop tegen te gaan, moet HR zijn strategieën en technologieën aanpassen. De nieuwe integraties tussen LinkedIn en Oracle HCM Cloud en Taleo Enterprise Edition komen tegemoet aan deze behoefte en stellen HR-teams in staat om de ervaring, vaardigheden en carrièredoelen van hun talent op holistische wijze te benaderen. Zo bereiken zij een goede afstemming tussen de professionele verantwoordelijkheden van iedere medewerker en de algehele businessdoelstellingen van een organisatie.

“De snel veranderende internationale arbeidsmarkt dwingt organisaties in iedere sector opnieuw te kijken naar hoe ze medewerkers aantrekken, betrekken en behouden”, zegt Nagaraj Nadendla, Group Vice President, Product Development bij Oracle. “Het navigeren door deze veranderingen is een van de grootste uitdagingen waar organisaties vandaag de dag mee te maken krijgen. Door nauw samen te werken met LinkedIn bevinden we ons in de unieke positie om HR-teams te helpen tegemoet te komen aan de toegenomen verwachtingen van sollicitanten en medewerkers door de toekomstbestendige Oracle HCM Cloud- en Taleo Enterprise-platformen te combineren met een van ’s werelds grootste marktplaatsen voor talent.”

De nieuwe integraties tussen Oracle HCM Cloud en LinkedIn omvatten:

  • Talent Profile Import: helpt organisaties de interne mobiliteit van hun talent te vergroten door medewerkers te laten kiezen of ze belangrijke elementen van hun LinkedIn-profielen willen importeren in het Oracle HCM Cloud Talent Profile.
  • Recommended Matches en Embedded Search: helpt organisaties recruitment te stroomlijnen door mensen met de functie van LinkedIn Recruiter binnen Oracle Recruiting Cloud en Taleo Enterprise Edition te laten zoeken naar leden die het best aansluiten op een vacature of project.
  • Referral Recommendations: verbetert de sollicitantenervaring door mensen te laten solliciteren via Oracle Recruiting Cloud of Taleo Enterprise Edition en via InMail de LinkedIn-connecties te identificeren die hen het beste kunnen aandragen voor de functie.
  • Recruiter System Connect: biedt een naadloze en efficiënte recruiter-ervaring door transactionele recruiting-data op te vragen via Oracle Recruiting Cloud, Taleo Enterprise Edition en LinkedIn (via LinkedIn Recruiter).
  • Diepere integratie met Oracle Learning Cloud: vergroot de loopbaanontwikkelingsmogelijkheden via toegang tot LinkedIn Learning-cursussen, automatische integraties van de cursuscatalogus en up-to-date inzicht in de inzet van deelnemers binnen Oracle Learning Cloud.

Als onderdeel van Oracle Cloud Applications stelt Oracle HCM Cloud HR-professionals in staat het lastige makkelijker te maken om zo te voldoen aan de toenemende verwachtingen van de constant veranderende workforce en bedrijfsomgeving. Door een compleet en krachtig platform te bieden dat de volledige medewerker-lifecycle beslaat, helpt Oracle HCM Cloud HR-professionals een gedegen medewerker-ervaring te bieden, de personeelsstrategie af te stemmen op de veranderende bedrijfsprioriteiten en een cultuur van continue innovatie te cultiveren.