Onderzoek Software Improvement Group onthult trends in softwarebouwkwaliteit en COVID-19’s impact op productiviteit software development

SIG-EU

Software Improvement Group, de onafhankelijke autoriteit op het gebied van software assurance, publiceert vandaag de resultaten van haar jaarlijkse Benchmark Report over de huidige stand van zaken in de software-industrie. De tweede uitgave van het rapport is gebaseerd op SIG’s analyse van 36 miljard regels aan broncode van meer dan 280 technologieën, ontleend uit 5.000 systeem beoordelingen verspreid over elke grote branche wereldwijd.

Het onderzoek van dit jaar laat zien dat de softwarebouwkwaliteit gestaag is blijven toenemen. Volgens het rapport:

“De stuwende kracht van deze trend is te vinden in SIG’s metingen dat nieuwe code over het algemeen kleiner en minder complex is dan voorheen. Deze trend wordt versterkt door het toenemende gebruik van Low Code- en BPM-oplossingen, en andere technologiestacks, zoals op Microsoft .NET gebaseerde technologieën.”

Ook laten de onderzoeksresultaten een piek zien aan het begin van de COVID-19 lockdown in zowel bouwkwaliteit als development productiviteit. In het rapport staat vermeld:

“Maart 2020 is een uitzonderlijke maand met een opmerkelijke piek van systemen waarvan de bouwkwaliteit boven verwachting is verhoogd. Waar normaal gesproken maximaal 5% van de systemen bijzondere veranderingen vertonen, is dat deze maand meer dan 15%. Bovendien is het productieniveau bij 10% van de systemen boven verwachting, terwijl slechts een klein percentage lager dan verwacht is.”

Het 2020 Benchmark Report behandelt ook de volgende onderwerpen: 

  • Bouwkwaliteit gerangschikt op industrie, inclusief de sectoren Overheid, Banken, Verzekeringswezen, Financiële instellingen, Telecom, Software & Computer Services, Energie, Olie & Gas, Media, Gezondheidszorg, Retail en Industriële transport.
  • Bouwkwaliteit gerangschikt op technologie stack, inclusief JVM, Java-gerelateerde technologieën, Microsoft .NET-gerelateerde technologieën; samengestelde oplossingen, maatwerk van configureerbare ERP / CRM systemen; legacy technologieën, zoals COBOL en andere 3GL/4GL talen; scripting en mobiele technologieën; en low-code en BPM technologieën.
  • Impact van monitoring op bouwkwaliteit, inclusief analyse van het effect van consistente en inconsistente monitoring en een gebrek aan monitoring.

Luc Brandts, CEO bij SIG: “De wereldwijde pandemie heeft het belang van digitale mogelijkheden onderstreept en er bestaat geen twijfel over de cruciale rol die software speelt. We zijn verheugd om te zien dat, ondanks de pandemie, de bouwkwaliteit van software zich blijft verbeteren. Het rapport laat ons echter ook enkele onderliggende strekkingen zien, zoals architectuurcomplexiteit, die het potentieel hebben om deze positieve trend te keren. Wij geloven dat deze inzichten direct kunnen worden toegepast in de dagelijkse bedrijfsvoering, en moedigen organisaties aan om ze in te zetten om hun eigen digitale gezondheid verder te ontwikkelen. ”

Magiel Bruntink, Head of Research bij SIG, vult aan: “De resultaten dit jaar zijn ongelooflijk onthullend. Eén van onze belangrijkste bevindingen was de duidelijke impact van monitoring van softwarekwaliteit. Uit onze analyse blijkt dat door het consequent monitoren van bouwkwaliteit, organisaties aanzienlijke besparingen op onderhoudskosten van applicaties kunnen realiseren, waardoor er budget overblijft om opnieuw aan innovatie te besteden.”

Het 2020 Benchmark Report direct aanvragen (Engelstalig): www.softwareimprovementgroup.com/resources/2020-sig-benchmark-report/

Lees ook
SoftwareOne ondersteunt Evides Waterbedrijf met aanschaf Microsoft licenties

SoftwareOne ondersteunt Evides Waterbedrijf met aanschaf Microsoft licenties

Evides Waterbedrijf geniet de komende drie jaar van een pakket van softwarelicenties die past bij het gebruik en de behoefte van de organisatie. Voor de onderhandelingen met leverancier Microsoft deed Evides een beroep op de expertise van SoftwareOne, om zo de beste condities te realiseren voor de software-inkoop en het inrichten van de IT-omgevin1

UiPath en OutSystems bundelen krachten op het gebied van intelligente automatisering om productiviteit en efficiëntie voor klanten te verhogen

UiPath en OutSystems bundelen krachten op het gebied van intelligente automatisering om productiviteit en efficiëntie voor klanten te verhogen

OutSystems, ontwikkelaar van het meest gebruikte high-performance low-code platform wereldwijd en UiPath (NYSE: PATH), een vooraanstaande leverancier van zakelijke automatiseringssoftware, kondigen vandaag hun samenwerking aan. Het doel is om de kracht van het UiPath business automation platform te combineren met het low code-platform van OutSyste1

SAS: Europese bedrijven zijn positief over hun uitgaven aan CX-technologie

SAS: Europese bedrijven zijn positief over hun uitgaven aan CX-technologie

Bijna de helft van de Europese bedrijven is van plan om meer te investeren in belangrijke CX-technologieën. Deze bedrijven willen hun investeringen in twee jaar tijd van 11% naar 50% verhogen. En 16% verwacht zelfs de uitgaven voor technologieën zoals analytics, personalisatie en slimme assistenten meer dan te verdubbelen.