Onderzoek Jimdo: 37 procent van mkb bouwt geen bedrijfswebsite vanwege gebrek aan technische kennis

Meer dan een derde van de zzp’ers en mkb-bedrijven in Nederland (37 procent) die nog geen bedrijfswebsite heeft, denkt dat ze hiervoor te weinig technische kennis hebben. 32 procent van de respondenten geeft aan door een gebrek aan tijd geen website (laten) maken. Van de zzp’ers en mkb’ers met een website noemt 89 procent een website essentieel voor het maken van een professionele indruk bij de doelgroep.

Dit blijkt uit onderzoek door YouGov Deutschland onder ruim vijfhonderd Nederlandse zzp’ers en mkb’ers in opdracht van sitebuilder Jimdo. 87 procent van de kleine ondernemers geeft in het onderzoek aan dat een website noodzakelijk is om gevonden te worden. 94 procent van de zzp’ers en mkb’ers met een website geeft dan ook aan dat vindbaarheid de belangrijkste reden is dat zij over een website beschikken. Andere redenen die worden genoemd zijn het beschikbaar hebben van een bedrijfsprofiel (93 procent) en het presenteren van informatie en resultaten (92 procent).

Matthias Henze, CEO van Jimdo: “Het onderzoek toont aan dat het nodig is om de perceptie over websites bouwen te veranderen. Het is namelijk zonde dat veel zzp’ers en mkb’ers kansen mislopen doordat ze geen eigen website hebben. Zeker omdat het bouwen ervan tegenwoordig zo eenvoudig is. Er is wat dat betreft dan ook werk aan de winkel, en het is aan de websitebranche om met een nieuwe aanpak te komen. Daarom is het onze missie om juist zzp’ers en mkb’ers te helpen, zodat ze kunnen concurreren met de grote bedrijven.”

jimbo-onderzoek-websites-mkb-zzp
Meer over
Lees ook
ACM maakt einde aan ‘routerdwang’

ACM maakt einde aan ‘routerdwang’

Met ingang van 28 januari 2022 mogen consumenten en bedrijven in Nederland zelf hun modem kiezen en zijn hiermee niet meer afhankelijk van hun internetprovider. Ongeacht het type aansluiting (DSL, kabel, glasvezel, mobiel) kunnen consumenten dan zelf beslissen of zij een apparaat van de provider willen gebruiken of een eigen modem willen aansluite1

Nieuwe beleidsregel “Handhaving Besluit Eindapparaten” legt basis voor vrije keuze internetapparatuur in Nederland

Nieuwe beleidsregel “Handhaving Besluit Eindapparaten” legt basis voor vrije keuze internetapparatuur in Nederland

Gisteren werd het officieel: in de toekomst hebben particulieren en bedrijven in Nederland het wettelijke recht om zelf te bepalen welke apparatuur zij gebruiken voor hun internettoegang. Aan de publicatie van de nieuwe beleidsregel "Handhaving Besluit Eindapparaten" ging jarenlang getouwtrek vooraf over het zogenaamde netwerkaansluitpunt.

De Gouden Driehoek levert draadloos stabiel internet aan de wijde omgeving

De Gouden Driehoek levert draadloos stabiel internet aan de wijde omgeving

Het bedrijventerrein ‘De Gouden Driehoek’ in Zuidbroek maakt bekend gebruik te maken van de faciliteiten van het Datacenter Groningen en een aantal partner. Het datacenter zorgt voor een optimale internetverbinding voor bedrijven in de omgeving en faciliteert hiermee zowel groei als continuïteit voor Noordelijke ondernemers. Dura Vermeer en de ge1