Normative lanceert Carbon Legislation Tracker

Normative lanceert Carbon Legislation Tracker

 

Normative introduceert de Carbon Legislation Tracker. Dit is een gratis tool die is ontwikkeld om bedrijven te helpen voldoen aan de snel veranderende wetgeving op het gebied van koolstofuitstoot in de EU, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

 

Bedrijven, consumenten en investeerders zijn steeds meer geïnteresseerd in hun CO2-voetafdruk. Het in kaart brengen van de CO2-uitstoot, carbon accounting, is hierbij een cruciaal onderdeel. Tegelijkertijd wordt de wetgeving strenger en wordt van bedrijven verwacht dat zij verantwoording afleggen over hun emissies. Bovendien nemen de alternatieve kosten voor bedrijven toe, aangezien klanten eisen dat de merken waarmee ze zakendoen, bezig zijn met koolstofreducties en initiatieven om netto nul te bereiken.

 

Om concurrerend te blijven en te voldoen aan de huidige wetgeving zijn twee redenen waarom bedrijven hun emissies willen meten en verminderen. De gratis wetgevingstracker helpt bedrijven een weg te vinden in het oerwoud van bestaande en toekomstige regelgeving. Door enkele basisgegevens van het bedrijf te verstrekken, zoals regio, sector en grootte, laat de tracker zien aan welke regels het bedrijf zich dient te houden. 

 

"Het kan lastig zijn om op de hoogte te blijven van de veranderende wetgeving. Daarom hebben we de tracker ontwikkeld, om carbon accounting toegankelijk en makkelijk te maken voor alle bedrijven", legt Kristian Rönn uit, CEO en mede-oprichter van Normative, 's werelds eerste carbon accounting engine en ontwikkelaar van de tool.

 

Het voortouw nemen bij het meten en verminderen van emissies is niet alleen goed voor de zaken maar helpt ook risico's te vermijden. Het risico om niet te voldoen aan de wetgeving kan leiden tot hoge boetes, reputatieschade, en het verlies van opdrachten, aanbestedingen, of offertes.

 

De Carbon Legislation Tracker dekt bestaande en toekomstige wetgeving in enkele van de belangrijkste markten voor veel bedrijven, waaronder;

  • De CSRD van de EU, die alle grote bedrijven in de EU verplicht hun volledige scope 1, 2 en 3 emissies te rapporteren.
  • De TCFD en SECR van het Verenigd Koninkrijk, die vereisen dat alle grote Britse bedrijven hun emissies rapporteren, inclusief scope 1, 2, en (in het geval van TCFD) vaak ook scope 3.
  • Het recente voorstel van de SEC, dat alle beursgenoteerde Amerikaanse bedrijven verplicht om scope 1, 2, en meestal ook scope 3 emissies bekend te maken.

De Carbon Legislation Tracker zal voortdurend worden geüpdatet om een realtime momentopname van de actuele wetgeving te bieden.

 

Normative, de organisatie achter de tool, biedt op wetenschap gebaseerde software voor carbon accounting. Daarnaast bieden de 'net zero experts' van Normative advies op maat, zodat bedrijven hun CO2-voetafdruk kunnen verminderen. Normative werkt samen met leidende organisaties op het gebied van klimaatverandering, waaronder de VN. Normative heeft ook samengewerkt met Google om praktische informatie over duurzaamheid te leveren. Normative wordt gesteund door belangrijke klimaatinvesteerders in Europa en is de officiële softwareleverancier van de door de VN gesteunde MKB Climate Hub. Dit is een initiatief waarbij duizenden kleine bedrijven zijn aangesloten en die hebben toegezegd netto nul te willen bereiken.

 

"Veel bedrijven willen het juiste doen, maar missen daarvoor de middelen of kennis, en dit kan ongewild leiden tot greenwashing. Bij Normative willen we bedrijven en hun waardeketens helpen om het juiste te doen met een nauwkeurige en waarheidsgetrouwe berekening van de CO2-uitstoot", besluit Kristian Rönn.

Lees ook
Drie manieren waarop technologie de channel duurzamer kan maken

Drie manieren waarop technologie de channel duurzamer kan maken

Duurzaam ondernemen is uitgegroeid tot een van de grootste ecologische, economische en sociale drijfveren voor bedrijven over de hele wereld. En hoewel elke bedrijfssector verschilt, hebben ze één gemene deler: bij het vormgeven van hun duurzaamheidsstrategie speelt technologie een cruciale rol. En het mag dan zo zijn dat technologie niet de belangrijkste...

Swappie haalt 108 miljoen euro op in Serie C-financieringsronde om de Europese groei te versnellen en de smartphoneconsumptie te transformeren

Swappie haalt 108 miljoen euro op in Serie C-financieringsronde om de Europese groei te versnellen en de smartphoneconsumptie te transformeren

Swappie, de end-to-end online winkel voor de aan- en verkoop van refurbished smartphones, kondigt vandaag een Serie C-financieringsronde aan van 108 miljoen euro. De ronde werd geleid door investeringsmaatschappij Verdane, gespecialiseerd in duurzame technologiebedrijven, naast de bestaande investeerders Lifeline Ventures, Inventure, Reaktor Ventures...

Duurzaamheid bij Lexmark – Week van de Circulaire Economie

Duurzaamheid bij Lexmark – Week van de Circulaire Economie

Circulair ondernemen betekent dat materialen worden gebruikt die een lange levensduur hebben en energiezuinig zijn. Door apparatuur en supplies te produceren die lang meegaan en door gerecyclede materialen te gebruiken, kunnen bedrijven hun impact op het milieu sterk verminderen.