Nieuwe Toughbook 40 levert buitendienstmedewerkers ongekende AI-mogelijkheden

panasonic connect toughbook 2023

Panasonic Connect heeft de eerste TOUGHBOOK aangekondigd met AI-verwerking. De TOUGHBOOK 40mk2 met de Intel® AI Boost neural processing unit (NPU) verhoogt de efficiëntie en nauwkeurigheid voor mobiele werknemers in alle sectoren aanzienlijk. De standalone AI-mogelijkheden - zonder de noodzaak van een netwerkverbinding – bieden productiviteitswinst voor mobiele werknemers doordat ze helpen bij het analyseren van storingen, het verstrekken van informatie en het sneller voltooien van administratieve taken.
 
AI-mogelijkheden ondersteund door verbeterde grafische prestaties
De nieuwe 14-inch TOUGHBOOK 40 is een van de eerste rugged notebooks die Windows 11 Pro gebruiken om AI-edge-verwerkingsmogelijkheden te bieden en gebruikmaken van de Intel® Core™ Ultra 5-processor 135H (met Intel vPro-technologie®). Voor degenen die ongeëvenaarde prestaties nodig hebben voor de meest veeleisende toepassingen levert de optionele nieuwe Intel® Core™ Ultra7-processor 165H (met Intel vPro-technologie®) een extra boost in rekenkracht.
 
Beide processors zijn voorzien van een speciale AI-chipset waarmee gegevens kunnen worden verzameld, opgeslagen en geanalyseerd met behulp van artificiële intelligentie, zonder gegevens te uploaden en te downloaden via een verbinding met de cloud en zonder de algehele prestaties en verwerkingskracht van het apparaat te beïnvloeden. Dit is met name handig voor buitendienstmedewerkers en militair personeel, alsook voor degenen die apparatuur inspecteren op afgelegen locaties zonder toegang tot een mobiele of draadloze verbinding. Het gebruik van AI verhoogt hierbij de efficiëntie en verkleint de kans op  menselijke fouten bij het vastleggen van gegevens.
 
Buitendienstmedewerkers die bijvoorbeeld toegang hebben tot bedradingsschema's en plannen op hun apparaat, kunnen AI-compatibele computer vision-technologie combineren met de camera van het apparaat om nauwkeurig aan te geven waar de bedrading moeten worden aangesloten. Bovendien kunnen AI-processors worden gebruikt om automatisch inspectierapporten te genereren, waardoor veel administratieve tijd en middelen op locatie worden bespaard.
 
De Intel® Core™ Ultra 5-processor 135H van de TOUGHBOOK 40mk2 is voorzien van de Intel® Arc™ graphics*-verwerkingseenheid, waardoor superieure grafische prestaties en AI-gegenereerde beelden duidelijk worden weergegeven.
 
"De allereerste TOUGHBOOK-notebook met AI-edge-verwerkingsmogelijkheden is een echte gamechanger voor de markt voor rugged apparaten. Op echt afgelegen locaties zijn werknemers niet langer afhankelijk van een betrouwbare internetverbinding om te profiteren van de eindeloze mogelijkheden van AI", zegt Dirk Weigelt, Senior Product Marketing Manager bij Panasonic Connect. "Uit een recent onderzoek van Panasonic kwam naar voren dat computer vision-technologieën de productiviteit in de komende drie jaar met 42% zullen verhogen. Met deze TOUGHBOOK 40 kunnen buitendienstmedewerkers nu beschikken over een toekomstbestendig apparaat dat geen concessies doet aan prestaties of connectiviteit."
 
Toekomstbestendige connectiviteit
De TOUGHBOOK 40mk2 blijft beter verbonden dan ooit tevoren als een van de eerste rugged notebooks met de nieuwste Intel® Wi-Fi 7 BE200 netwerkadapter. De hogere connectiviteitssnelheden (tot 5,8 Gbps en meer dan 2x sneller in vergelijking met Wi-Fi 6E) en ultralage latentie stellen buitendienstmedewerkers in staat om te profiteren van betrouwbare, supersnelle gegevensoverdracht wanneer ze op kantoor of in het veld zijn.
 
Voor echt afgelegen locaties is de nieuwe TOUGHBOOK 40 voorzien van optionele 4G- en 5G-connectiviteit met eSIM-ondersteuning voor betrouwbare connectiviteit onderweg.
 
Toonaangevende robuustheid of modulariteit
De TOUGHBOOK 40mk2 biedt dezelfde toonaangevende robuustheid en modulariteit als zijn eerdere versie, waardoor de moderne mobiele werknemer een uitgebalanceerde oplossing krijgt, ongeacht de taak, toepassing of omgeving.
 
De nieuwste TOUGHBOOK 40 heeft een IP66**-classificatie tegen water en stof en functioneert uitstekend bij temperaturen tussen -29 °C en +63 °C**, zodat de productiviteit niet wordt aangetast. Naast een vervangbare batterij, opslag en RAM beschikt de 40mk2 ook over vier extra uitbreidingsmogelijkheden.
 
De verbeterde grafische prestaties en AI-enabled edge-computing doen geen afbreuk aan de batterijprestaties van de TOUGHBOOK 40mk2. De 40mk2 haalt tot 12 uur (MobileMark 25) met één batterij, waardoor de moderne werknemer van vandaag gemoedsrust heeft bij het gebruik van toepassingen die veel stroom gebruiken.
 
De TOUGHBOOK 40mk2 wordt in Q2 2024 gelanceerd. Ga voor meer informatie over de TOUGHBOOK 40mk2 naar: https://eu.connect.panasonic.com/gb/en/toughbook/toughbook-40-mk2
 
*Wanneer 2 RAM-modules zijn geïnstalleerd
**Getest door een onafhankelijk extern laboratorium volgens MIL-STD-810H en IEC 60529
Meer over
Lees ook
Netwerkapparatuur van Olympische en Paralympische Spelen  2024 krijgt nieuw leven dankzij Orange en La Poste

Netwerkapparatuur van Olympische en Paralympische Spelen 2024 krijgt nieuw leven dankzij Orange en La Poste

Orange en La Poste starten een initiatief om de levensduur van netwerkapparatuur van de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs 2024 te verlengen. Deze samenwerking past binnen de MVO-doelstellingen van beide bedrijven en richt zich op het verminderen van de milieu-impact van digitale technologie.

Panasonic Connect certificeert Toughbook-apparaten met Red Hat Enterprise Linux

Panasonic Connect certificeert Toughbook-apparaten met Red Hat Enterprise Linux

Mobile Solutions Business Division (Toughbook) van Panasonic Connect Europe heeft  samenwerking aangekondigd met Red Hat,  leverancier van open-source softwareoplossingen voor ondernemingen, om Toughbook-apparaten te certificeren op Red Hat Enterprise Linux.

Digitalisering essentieel voor waterbeheer in tijden van droogte

Digitalisering essentieel voor waterbeheer in tijden van droogte

Digitalisering van de watersector wint aan betekenis; zeker in periodes van droogte. Digitalisering helpt bij het verzamelen, analyseren en delen van gegevens over watervoorraden en waterverbruik. Dat stelt waterbeheerders in staat om beter inzicht te krijgen in de vraag naar water en de beschikbaarheid van waterbronnen.