NETGEAR breidt WiFi 6 assortiment uit met draadloze tri-band access points

Netgear 400175

NETGEAR® breidt zijn Insight Managed WiFi 6 access points-reeks uit met een vierde model. Het Insight Managed WiFi 6 AX600 Tri-band Multi-gig access point, ook wel de WAX630, voorziet kleine en middelgrote bedrijven van ongekende netwerkprestaties.

De nieuwste access point-aanwinst van NETGEAR biedt uitkomst in open ruimtes waar veel personen tegelijkertijd van hetzelfde WiFi-netwerk gebruikmaken, zoals onderwijsinstellingen en kantoren, maar ook magazijnen. Dit krachtige access point werkt samen met bestaande NETGEAR WiFi 5- en WiFi 6-access points, waardoor grote investeringen niet nodig zijn.

Netwerkoplossing voor de toekomst dankzij WiFi 6

Het nieuwe tri-band access point geeft het MKB op eenvoudige wijze toegang tot de nieuwste WiFi-technologie: WiFi 6. Dit zorgt voor maar liefst 40 procent hogere snelheden bij elk aangesloten apparaat in vergelijking met WiFi 5-access points. Daarnaast kan de WAX630 gekoppeld worden met andere NETGEAR Insight Managed access points, waaronder WiFi 5 (WAC510, WAC540) en WiFi 6 (WAX610, WAX610Y, WAX620) modellen.

Bovendien worden de WAX630-access points gemakkelijk met elkaar verbonden via Instant Mesh: de draadloze backhaul-technologie van NETGEAR. Het nieuwe access point is ontworpen voor omgevingen met veel gelijktijdige gebruikers en biedt een veelzijdige netwerkoplossing. De tri-band-oplossing maakt één specifieke band vrij voor een draadloze backhaul, die verbinding maakt met andere access points. De twee overgebleven radio’s (fronthauls) maken verbinding met alle apparaten. Een andere optie is om gebruik te maken van de van de Multi-Gigagbit 2.5 Gbs ethernet-poort en een bekabelde backhaul waardoor men met drie fronthaul-banden werkt voor aangesloten apparaten. Zo zorgt de WAX630, met zijn tri-band WiFi 6-technologie, voor een toekomstbestendige WiFi-oplossing die aansluit bij de snel veranderende netwerkbehoeften van bedrijven.

"Bedrijven eisen altijd meer van hun WiFi-netwerk dan in eerste instantie gedacht. De WAX630 levert netwerkprestaties op basis van zijn unieke WiFi 6 12-stream tri-band-architectuur. Samen met de eerdere WAX610 en WAX620, en een gemeenschappelijk Insight Managementplatform, biedt de nieuwe WAX630 mkb-klanten een breed scala aan mogelijkheden. Dit met dezelfde functies, beveiliging en kwaliteit die ze van NETGEAR gewend zijn” aldus Arend Karssies, Regional Director Benelux & Nordics bij NETGEAR.

Eenvoudig op afstand te beheren met NETGEAR Insight

NETGEAR Insight maakt het beheer van WAX630 en andere apparaten mogelijk vanuit de Insight App of een aangesloten browser. Met Insight kunnen resellers en Managed Service Providers (MSPs) het netwerk van een klant op afstand instellen, monitoren en onderhouden.

Naast eenvoudig beheer op afstand, biedt de WAX630 ook de volgende voordelen voor zakelijke gebruikers.

  • De WAX 630 heeft twee Ethernet-poorten: een Gigabit Ethernet-poort en een Power-over-Ethernet (PoE++) 2,5 Gigabit Ethernet-poort.
  • De WAX630 ondersteunt 12-streams (4x4 op elke band) met elke eenheid die tot 6.0 Gbps geaggregeerde gegevensdoorvoer kan leveren met alle drie banden die WiFi 6 ondersteunen.
  • De WAX630 biedt een robuuste WiFi-netwerkbeveiliging op bedrijfsniveau met WPA3 128-bit tot 192-bit encryptie en de mogelijkheid om VLANs en tot wel zestien verschillende SSIDs in te stellen.

Beschikbaarheid en prijzen

Het NETGEAR Insight Managed WiFi 6 AX6000 Tri-band Multi-gig access point is vanaf nu beschikbaar in Nederland voor een adviesprijs van €329.99.

Meer over
Lees ook
Vrijgave 6GHz-frequentieband in België en Nederland nieuwe stap in richting Europese gigabit-samenleving

Vrijgave 6GHz-frequentieband in België en Nederland nieuwe stap in richting Europese gigabit-samenleving

LANCOM, de Duitse netwerk- en security-specialist, is verheugd met de beslissing van de Nederlandse regering om, in navolging van België, het onderste gedeelte van de 6GHz-frequentieband vrij te geven voor licentievrij gebruik door Wi-Fi. Hiermee is de in juni aangenomen EU-richtlijn nu in beide landen omgezet in nationale wetgeving. Met het extra1

FRITZ!Box 4060: Tri-band draadloze router met Wi-Fi 6 en DECT-technologie

FRITZ!Box 4060: Tri-band draadloze router met Wi-Fi 6 en DECT-technologie

Dankzij Wi-Fi 6, de nieuwste Mesh Wi-Fi-technologie van AVM, drie radio-units en in totaal 12 antennes, kunnen Wi-Fi-datasnelheden tot 6 Gbit/s worden bereikt. De tri-band FRITZ!Box 4060 haalt het maximale uit smartphones en andere mobiele apparaten van de nieuwste generatie. Daarnaast is de FRITZ!Box 4060 het eerste model in de FRITZ!Box 4000-ser1

Cradlepoint introduceert Wireless Edge-oplossingen om de IT-support van hybride werkplekken te vereenvoudigen

Cradlepoint introduceert Wireless Edge-oplossingen om de IT-support van hybride werkplekken te vereenvoudigen

Cradlepoint, toonaangevend leverancier van cloud-delivered LTE en 5G wireless network edge-oplossingen, kondigt zijn E102 Enterprise Router aan. Met deze router biedt Cradlepoint organisaties de benodigde performance en functionaliteit omtrent connectiviteit, beveiliging en IT-beheer, voor een wereld waarin medewerkers locatieonafhankelijk moeten1