Nederland zet wereldwijd het vaakst video aan tijdens online vergaderingen

unsplash video call

Microsoft heeft het eerste rapport van de Work Trend Index gepubliceerd, met nieuwe inzichten over het gebruik van Microsoft Teams sinds de uitbraak van COVID-19. Meer dan ooit moeten mensen kunnen vertrouwen dat hun virtuele gesprekken privé en veilig zijn. Microsoft vindt privacy en veiligheid erg belangrijk. In deze blog legt Microsoft de toewijding op dit gebied uit.  

We vinden nieuwe manieren om met elkaar in verbinding te staan en productief te zijn.

  • Microsoft zag een nieuw record van2,7 miljard vergaderminuten in één dag. Dat is drie keer zoveel ten opzichte van de 900 miljoen halverwege maart.
  • 000 organisaties in 175 landenmaken gebruik van Teams for Education, dat docenten in staat stelt om met hun studenten in contact te komen via een virtuele klaslokaalervaring. Recent zijn ook twee nieuwe, zeer gevraagde functies - een einde-vergaderoptie voor organisatoren van vergaderingen en de mogelijkheid om rapporten van deelnemers te downloaden - toegevoegd.  

Nederland zet samen met Noorwegen het vaakst video aan.

  • Gebruikers van Microsoft Teams zetten hunvideo twee keer zo vaak aan als voor de uitbraak van COVID-19, wat het belang van oogcontact voor mensen die op afstand werken en leren laat zien.
  • Het totaal aantal videogesprekken is in maart met000% gestegen. 
  • Er is ook een interessante geografische verdeling van regio’s te zien waar video vaker wordt gebruikt: zo zetten Nederland en Noorwegen het vaakst hun video aan- ongeveer 60% van de vergaderingen bevatten video. 

Landen en industrieën die het meest getroffen zijn, richten zich op mobiel.

  • Het aantal wekelijkse mobiele gebruikers van Teams, is van begin februari tot 31 maartmeer dan 3x
  • We zagen de grootste toename van het aantal mobiele gebruikers in landen die het hardst getroffen zijn - zoals Italië en Spanje - en in sectoren met de grootste impact, zoals het onderwijs en de overheid.
  • Van 1 tot 31 maart steeg de gemiddelde tijd dat een gebruiker voor het eerst en het laatst op een dag gebruikmaakt van Teams,met meer dan een uur. 

De manier waarop we met elkaar werken en in contact komen zal voor altijd veranderen.

  • Ondanks dat sommige medewerkers weer aan het werk zijn, zijn er nog steeds meer dan twee keer zoveel nieuwe Teams gebruikers per dag in China als eind januari.
  • Het aantal dagelijks actieve Teams gebruikers in China blijft ook wekelijks groeien.