NAAREA kiest 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes om virtual twin van modulaire reactor te ontwikkelen

dassault-logo600-450

NAAREA gaat met het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes een digital twin ontwikkelen van de XSMR. Dit is een bijzonder kleine en duurzame modulaire kernreactor. De XSMR is een ultracompacte schone energiebron die gebruikmaakt van brandstof uit voorraden industrieel afval zonder daarbij natuurlijke hulpbronnen te verbruiken.

NAAREA zal het 3DEXPERIENCE-platform gebruiken om een ​​virtual twin van de XSMR te creëren. In deze virtuele omgeving kan het Franse bedrijf nauw samenwerken met partners om het reactorsysteem te ontwerpen en de werking ervan te simuleren en te valideren. Omdat het platform op de cloud is gebaseerd, kan NAAREA overal en altijd toegang krijgen tot de virtual twin en het aantal gebruikers naar behoefte vergroten. Zodra NAAREA de XSMR heeft ontwikkeld, zal het bedrijf zich richten op het toepassen van deze kleine energiebron in branches als transport, landbouw en smart buildings.

Slimmer en duurzamer ondernemen

“Energieproductie speelt een integrale rol in de wereldwijde inspanningen om de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties te bereiken. We streven ernaar deze doelen te ondersteunen door grootschalige nano-energiecentrales te ontwikkelen die een overvloed aan koolstofvrije, gedecentraliseerde, niet-intermitterende energie produceren. Deze energiebronnen zullen een grote mate van autonomie kennen. Ook kunnen zij functioneren tegen lagere kosten dan hernieuwbare energiebronnen, terwijl ze deze tegelijkertijd uitstekend aanvullen en ondersteunen”, zegt Jean-Luc Alexandre, medeoprichter en CEO van NAAREA.

"Terwijl de wereld steeds minder gebruikmaakt van fossiele brandstoffen, helpen we bedrijven in de energiesector om bij te dragen aan de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen", zegt Philippe Besse, Managing Director EUROWEST bij Dassault Systèmes. "Nieuwe innovatieve bedrijven als NAAREA kunnen vertrouwen op de virtual twin-ervaringen die inmiddels in ruime mate met ons 3DEXPERIENCE-platform zijn opgedaan om baanbrekende industriële oplossingen te ontwerpen, te simuleren en te produceren."

Lees ook
Universiteit Maastricht implementeert ‘SAP in the cloud’

Universiteit Maastricht implementeert ‘SAP in the cloud’

Digitalisering heeft een grote impact op de organisatie van het universitair onderwijs. Medewerkers van universiteiten verwachten bijvoorbeeld ook ‘op het werk’ de online experience die ze thuis gewend zijn. Verlof aanvragen of een factuur verwerken? Met een paar muisklikken moet het allemaal te regelen zijn. Met SAP S/4HANA Cloud, SAP SuccessFact1

GASSAN maakt winkelervaring persoonlijk met SAP

GASSAN maakt winkelervaring persoonlijk met SAP

Klanten verwachten een zo persoonlijk en relevant mogelijke customer experience. “Onze ambitie is om de behoeften van de klant te begrijpen nog voordat die zich hier zelf bewust van is”, zegt Debora Huisman-Leeser, Chief Creative Officer van GASSAN Diamonds. GASSAN krijgt daarbij de hulp van SAP Emarsys Customer Engagement.

Dynatrace breidt Davis AI uit voor ad-hoc verkennende analyses

Dynatrace breidt Davis AI uit voor ad-hoc verkennende analyses

Dynatrace heeft zijn Davis AI-engine uitgebreid om ontwikkel-, SRE- en IT-teams in staat te stellen ad-hoc, verkennende analyses uit te voeren. Hierdoor kunnen zij de kracht van Dynatrace's causale AI benutten om trends te onderzoeken of potentiële problemen te blokkeren, zoals onverwachte pieken in het netwerkverkeer of prestatievermindering.