Lexmark verbetert cloud-aanbod voor partners

lexmark400275

Lexmark, wereldwijd leider in oplossingen voor beeldverwerking, introduceert nieuwe functies in zijn Cloud Services-aanbod voor partners. Het gaat onder meer om het monitoren van apparaten van derden, touchless print en een uitgebreide, gratis premium app-catalogus. Samen zorgen deze nieuwe functies ervoor dat partners hun klanten beter en efficiënter kunnen bedienen.
 
Lexmark Cloud Fleet Management verzamelt nu data van apparaten van derden
Het cloud-gebaseerde apparaatbeheer van Lexmark maakt het makkelijk om Lexmark-printers te configureren en up-to-date te houden met de nieuwste aanbevolen firmware. Met Lexmark Cloud Fleet Management (CFM) kunnen Lexmark-printers overal ter wereld worden beheerd zonder dat men op locatie hoeft te zijn of zich op hetzelfde lokale netwerk hoeft te bevinden.
 
Met de nieuwe CFM-verbeteringen kunnen Lexmark-partners nu bij klanten ook data verzamelen van netwerkprinters van derden*, naast de Lexmark-apparaten.p “Het monitoren van printers van derden was het belangrijkste verzoek van onze partners die CFM gebruiken”, aldus Brock Saladin, senior vice president en chief revenue officer bij Lexmark. “We zijn er trots op dat we deze belangrijke verbetering kunnen aanbieden. Hierdoor kunnen partners data van zowel Lexmark-apparaten als die van derden op afstand verzamelen.”
 
“Tijdens de wereldwijde pandemie hebben we de uitdagingen gezien die gepaard gaan met het beheren van het printerpark op locatie. Naast de hoge kosten en tijd die nodig is voor de implementatie, het onderhoud en de herconfiguratie, hebben partners ook te maken gehad met toegangsproblemen en zorgen over de veiligheid van werknemers. Lexmark CFM stelt partners in staat om de volledige printinfrastructuur van hun kleine en middelgrote klanten te onderhouden met behulp van één geïntegreerde tool”, aldus Saladin.
 
Premium app-catalogus nu gratis en gebruiksvriendelijker
De uitgebreide lijst met applicaties die Lexmark-partners in staat stellen om beheerde apparaten in de cloud beter te bedienen, is nu beter toegankelijk en zelfs premium apps zijn gratis voor partners. Partners die CFM gebruiken, kunnen nu eenvoudig en zonder kosten apps implementeren vanuit hun kantoor en aanvullende diensten leveren aan klanten.
 
Zo stelt Solution Composer partners in staat om automatisch een workflow op te bouwen die specifiek is afgestemd op de behoeften van de klant, aangepast aan de belangrijkste branches. Scan to RightFax- en Scan to SharePoint-apps maken end-to-end-integratie mogelijk, in plaats van alleen maar te scannen en te verzenden. De Card Authentication-app maakt toegangscontrole mogelijk op apparaten van de klant, zodat gebruikers alleen die functies kunnen gebruiken die door de klant zijn goedgekeurd.
 
“Lexmark ontwierp deze apps om onze partners in staat te stellen een op maat gemaakte workflow en andere oplossingen naar hun klanten te brengen. En nu bieden we zelfs de premium apps gratis aan onze partners aan”, aldus Saladin.
 
Touchless print maakt een veiligere omgeving mogelijk
Als onderdeel van Lexmark Cloud Print Management en Lexmark Print Management op locatie, kunnen Lexmark partners hun klanten nu een touchless print-functie leveren. Hierdoor kan het fysieke contact met oppervlakken op de werkplek worden verminderd. Dit is belangrijker dan ooit, omdat klanten een veiligere en schonere omgeving voor hun medewerkers willen creëren.
 
Met Lexmark touchless print kunnen gebruikers taken afdrukken zonder het printerpaneel aan te raken. Een gebruiker loopt naar de printer, scant zijn badge om zich te authenticeren en alle opdrachten in de wachtrij worden automatisch afgedrukt. Bij de eerste scan van de badge verschijnt er na drie seconden een dialoogvenster met een annuleringsknop om het afdrukken zo nodig te annuleren. Deze functie kan op organisatieniveau worden geconfigureerd en is beschikbaar op zowel LPM (locatiegebonden)- als CPM (cloud-gebonden)-producten.
 
Volgens IDC zal in 2021 een derde van de bedrijven met minder dan vijfhonderd werknemers een gestructureerd beleid voor print- en documentbeheer hebben ingevoerd dat wordt ondersteund door cloud-gebaseerde software. “De wereldwijde pandemie heeft deze trend versneld en het is essentieel dat we onze partners in staat stellen om aan deze groeiende vraag te voldoen”, aldus Saladin. “Bij Lexmark zullen we ons cloud-aanbod - Cloud Print Management, Cloud Fleet Management en Cloud Connector - blijven updaten zodat onze partners hun klanten meerwaarde en een onderscheidende ervaring kunnen bieden.”
 
* Lexmark CFM legt met behulp van het Simple Network Management Protocol (SNMP) bepaalde data van printers van derden vast. Hieronder vallen printeridentificatie-informatie, voorraadniveaus, pagina-aantallen, en de status en waarschuwingen van apparaten en onderdelen. Het is mogelijk dat Lexmark CFM van sommige netwerkprinters geen data kan vastleggen of van andere printers een beperkte hoeveelheid data kan vastleggen.
 
Ondersteunende bronnen
·      Meer informatie over Lexmark Cloud Fleet Management.
·      Meer informatie over Lexmark Cloud Services.
·      Bezoek de Lexmark Newsroom.
·      Volg Lexmark op LinkedIn en Twitter.
 
Meer over
Lees ook
SAP Commerce Cloud biedt Nestlé compleet inzicht in orders en administratie

SAP Commerce Cloud biedt Nestlé compleet inzicht in orders en administratie

Nestlé verbetert de klantbeleving met een wereldwijd platform dat is gebaseerd op SAP Commerce Cloud. De zakelijke klanten van het internationale voedingsmiddelenbedrijf hebben nu op ieder moment en in realtime inzicht in hun bestellingen, facturen en leveringsinformatie. Telefonisch contact is niet meer nodig.

IMPACT 1000 Bluetooth-headsets van EPOS beschikbaar in Nederland

IMPACT 1000 Bluetooth-headsets van EPOS beschikbaar in Nederland

EPOS kondigt aan dat de IMPACT 1000, een on-ear, toekomstbestendigeBluetooth-headset, verkrijgbaar is in Nederland. De IMPACT 1000 is ontworpen voor professionals die waarde hechten aan heldere communicatie en die tijdens online vergaderingen optimaal geconcentreerd willen blijven – zelfs in lawaaiige omgevingen.

Sapphire 2023: de business future-proof maken met AI

Sapphire 2023: de business future-proof maken met AI

SAP heeft belangrijke vernieuwingen en samenwerkingsverbanden aangekondigd om klanten in staat te stellen hun bedrijfsprocessen voor te bereiden op de toekomst. Het technologieconcern introduceert onder andere bedrijfsoplossingen met ingebouwde kunstmatige intelligentie, mogelijkheden voor het volgen van CO2-uitstoot en branche-specifieke netwerke1