Lexmark erkend als Global Print Security Leader

lexmark400275

Lexmark is erkend als een Global Print Security Leader door Quocirca, de wereldwijde brancheanalist op het gebied van print. Het rapport, The Print Security Landscape 2020, stelt dat het beveiligen van de printinfrastructuur in kantoor- en thuisomgevingen “een strategische prioriteit moet zijn”. Daarbij wordt Lexmark omschreven als een leider “met een uitgebreid product- en service-aanbod voor printbeveiliging”.
 
De ‘Secure by Design’-aanpak van Lexmark en het streven van het bedrijf naar een ‘Secure Software Development Lifecycle’ maken volgens het rapport een “transparant en uitgebreid ontwikkelingsproces” mogelijk. Dit proces is ontworpen om alle aspecten van beveiliging aan te pakken: van planning, ontwerp en implementatie - inclusief kwaliteitsborging - tot release en onderhoud.
 
In het rapport wordt ook vermeld dat Lexmark de eerste printerfabrikant is die de ISO 24243-certificering voor een volledige printer heeft behaald. De erkenning bevestigde de beveiliging van Lexmarks supply chain, van productontwikkeling en productie tot distributie.
 
“De verwachting is dat IT-beveiliging de komende twaalf maanden de hoogste prioriteit houdt als het gaat om investeringen. De afhankelijkheid van printen creëert de noodzaak voor effectieve beveiliging”, zegt Louella Fernandes, directeur bij Quocirca. “De verbeterde managed security services van Lexmark zullen het huidige MPS-aanbod versterken. Hiermee wordt het onderhoud van firmware-levels, netwerkinstellingen en toegangscontroles binnen het printerpark vereenvoudigd.”
 
Het rapport van Quocirca volgt op de introductie van Lexmarks Markvision Enterprise 4.0 Printer Fleet Management Solution. Dit is een beveiligingssoftware-oplossing die het beheer van het printerpark en updates van het beveiligingsbeleid voor meerdere apparaten vereenvoudigt. De oplossing is kosteloos beschikbaar voor klanten van Lexmark.
 
“Deze erkenning van Quocirca bevestigt onze focus op het veilig maken van onze producten en oplossingen”, aldus Peter van Broekhoven, Managing Director Lexmark Benelux. “Onze klanten vertrouwen erop dat wij een veilige printinfrastructuur bieden en we zijn er trots op dat we opnieuw worden uitgeroepen tot leider op het gebied van printbeveiliging.”
 
Ondersteunende bronnen
Meer over
Lees ook
Maak de beste indruk met Poly’s nieuwste video-oplossingen voor thuis

Maak de beste indruk met Poly’s nieuwste video-oplossingen voor thuis

Poly lanceert de Poly Studio P Series, het eerste professionele videoconferencing-oplossingenportfolio voor persoonlijk gebruik door thuiswerkers. Deze persoonlijke videoconferencing-devices bieden het vertrouwen, de vrijheid en de professionele klasse

Duurzaam digitaal transformeren noodzakelijk voor lange termijn succes

Duurzaam digitaal transformeren noodzakelijk voor lange termijn succes

Door de COVID-19 pandemie zijn mensen anders naar de toekomst gaan kijken. Bedrijven en non-profit organisaties doen er verstandig aan daar proactief op te anticiperen voor hun lange termijn succes. Uit een onderzoek door Tech-Clarity in opdracht van Dassault Systèmes blijkt dat digitalisering, duurzaamheid en winstgevendheid belangrijke succesfactoren...

Onderzoek NBPO: 30% kantoorprofessionals ervaart minder werkstress door digitale tools

Onderzoek NBPO: 30% kantoorprofessionals ervaart minder werkstress door digitale tools

85% van de thuiswerkers maakt sinds de COVID-19 crisis vaker gebruik van digitale tools zoals e-mail en WhatsApp. Deze digitale versnelling helpt thuiswerkers niet alleen puur praktisch; bijna 30% van de Nederlandse kantoorprofessionals ervaart door het gebruik van digitale tools ook minder werkstress. En dat is goed nieuws in deze stressvolle tijd.