KPN Security publiceert Cyber Security Perspectives 2022

cyber2022

De nieuwste editie van Cyber Security Perspectives is nu beschikbaar. Dit jaarlijkse magazine, uitgegeven door KPN Security, schetst de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity aan de hand van interviews met bekende Nederlandse securityexperts. Zij delen hun ervaringen uit de praktijk en reiken best practices voor IT-beveiliging aan.

Belang van kennisdeling

Cyber Security Perspectives is gericht op een brede management- en IT-doelgroep. De interviews gaan over uiteenlopende securityonderwerpen: van mkb-security en de vitale infrastructuur tot redteaming en forensische data-analyse. De rode draad is het gezamenlijk verbeteren van de digitale weerbaarheid van Nederland. Alle experts hebben belangeloos meegewerkt aan het magazine. Dit doen ze vanuit de overtuiging dat kennisdeling een cruciaal instrument is om Nederland veiliger te maken.

 

In het magazine komen circa twintig securityexperts aan het woord, onder wie: 

  • Irma Jepma – Directeur Cybersecurity bij Coöperatie VGZ
  • Donny Maasland, CTO van ESET Nederland
  • Oscar Koeroo – Concern-CISO bij het ministerie van VWS
  • Petra Oldengarm – Directeur Cyberveilig Nederland
  • Guus van Es – Partner Cyber Risk bij Deloitte
  • Sabyne van Mourik – Business Development Manager bij Kiwa Nederland

Alle experts namen in januari ook deel aan het securityevent NLSecure[ID]. In het magazine Cyber Security Perspectives gaan we nog dieper in op de onderwerpen die toen aan bod kwamen. Met beide initiatieven stimuleert KPN Security informatie-uitwisseling en samenwerking tussen Nederlandse securityprofessionals.

Nederland digitaal weerbaarder

“Door de geopolitieke ontwikkelingen is het risico op digitale verstoringen nu groter dan ooit”, zegt Lisette Oosterbroek, Executive Vice President van KPN Security. “Cyberaanvallen worden steeds lucratiever en geavanceerder. De vijand is goed georganiseerd, en dat moeten wij ook zijn. Elk bedrijf en iedere werknemer heeft hierin een verantwoordelijkheid. Alleen als we samenwerken, kunnen we de welvaart en innovatiekracht van Nederland beschermen. En dat begint bij kennisdeling.”

“Met dit magazine bevorderen we de kennisdeling en dragen we bij aan de digitale weerbaarheid van Nederland”, vervolgt Oosterbroek. “De geïnterviewden belichten hun vakgebied vanuit hun eigen perspectief. Vaak met een kritische noot, maar altijd op basis van jarenlange ervaring in de securitywereld. Deze inzichten kunt u toepassen om uw eigen beveiliging aan te scherpen. Zo bouwen we samen aan een digitaal weerbaar Nederland.”

 

Gratis voor iedereen

KPN Security ziet het als zijn maatschappelijke plicht om organisaties te informeren over de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity. Daarom is Cyber Security Perspectives gratis beschikbaar voor iedereen. U kunt het magazine hier downloaden.

De septembereditie van NLSecure[ID] vindt dit jaar plaats op 13 september. Via deze pagina kunt u zich gratis aanmelden.

 

Meer over
Lees ook
Nationale Cybersecurity Monitor 2022

Nationale Cybersecurity Monitor 2022

De laatste cybersecurity monitor dateert van twee jaar geleden, december 2019. In de tussentijd is er veel gebeurd. Heel veel. We hebben een pandemie zien ontstaan en schudden deze nu, twee jaar later, eindelijk van ons af. Inmiddels zijn we alweer een nieuwe grote crisis ingerold, met de invasie van Rusland in de Oekraïne. Is het toeval dat in de1

De StorageCraft OneXafe Solo – zo simpel kan een MKB  Backup & DRaaS abonnement zijn

De StorageCraft OneXafe Solo – zo simpel kan een MKB Backup & DRaaS abonnement zijn

Tijdens het interview met Raymond Mooij, Territory Account Manager Benelux van Arcserve, dat in het derde nummer van ITchannelPRO is verschenen, kwam ook de OneXafe Solo van StorageCraft ter sprake. Achteraf is daar nog uitgebreid over gesproken met de productexpert bij StorageCraft.

KPN Security publiceert Cyber Security Perspectives

KPN Security publiceert Cyber Security Perspectives

De eerste editie van het vernieuwde magazine Cyber Security Perspectives is nu beschikbaar. Deze jaarlijkse publicatie van KPN Security focust zich op de digitale weerbaarheid van Nederland. Doel is het delen van kennis en expertise over cybersecurity.