KPN Security publiceert Cyber Security Perspectives

Cover CSP KPN security

De eerste editie van het vernieuwde magazine Cyber Security Perspectives is nu beschikbaar. Deze jaarlijkse publicatie van KPN Security focust zich op de digitale weerbaarheid van Nederland. Doel is het delen van kennis en expertise over cybersecurity.

In Cyber Security Perspectives geven toonaangevende securityexperts hun visie op de belangrijkste trends en ontwikkelingen in hun vakgebied. Een greep uit de onderwerpen:
 
  • Bestrijding van cybercriminaliteit
Cybercriminelen richten steeds meer schade aan in Nederland. Er moet iets veranderen, maar wat? Ronald Prins pleit in het magazine voor een Deltaplan Cybersecurity én een agressieve aanpak van ransomwarebendes.
 
  • Awareness en menselijk gedrag
Awarenesstrainingen zijn doorgaans gericht op het verbeteren van het kennisniveau. Maar volgens gedragswetenschapper Inge Wetzer is deze aanpak veel te smal. Zij vindt dat de focus moet liggen op het sturen van menselijk gedrag.
 
  • Uitdagingen rondom cloudsecurity
Een overstap naar de cloud kan vanuit securityoogpunt verstandig zijn. Toch mogen organisaties niet blind zijn voor de risico’s, stelt Erno Doorenspleet. De CTO van KPN Security geeft concrete adviezen voor cloudsecurity.
 
16 perspectieven
Het magazine is een afspiegeling van de Nederlandse securitycommunity, met bekende securityexperts uit het bedrijfsleven en de overheid. Naast de namen hierboven geven onder anderen NCSC-directeur Hans de Vries, Floor Jansen van de Politie Nederland en securityexpert Brenno de Winter hun visie op verschillende aspecten van cybersecurity.
 
Voor KPN Security past Cyber Security Perspectives binnen een bredere strategie om kennisdeling tussen IT- en securityprofessionals te faciliteren. De securitytak van KPN organiseert in dit kader ook jaarlijks NLSecure[ID], hét event voor de Nederlandse securitycommunity.
 
Samen optrekken tegen cybercrime
“Alleen als we samen optrekken, kunnen we een vuist maken tegen cybercriminaliteit”, zegt Marcel van Oirschot, Executive Vice President bij KPN Security. “Bijvoorbeeld door informatie over incidenten en het dreigingslandschap met elkaar uit te wisselen, en natuurlijk de best practices voor een solide beveiliging.”
 
“In dit magazine dragen de experts oplossingen aan voor deze complexe problematiek”, vervolgt Van Oirschot. “We hopen dat securityprofessionals de inzichten kunnen toepassen binnen hun eigen organisatie. Zo maken we Nederland samen veiliger.”
Cyber Security Perspectives verschijnt zowel in print als online. U kunt het magazine hier gratis downloaden. 
Lees ook
Unified doet overname in cybersecurity

Unified doet overname in cybersecurity

IT dienstverlener Unified heeft Integrated Works, Cisco specialist in enterprise networking en cybersecurity, overgenomen. Het bedrijf richt zich op klanten in de semi-publieke en commerciële sector.

Cyberverzekeringen leverden verzekeraars in 2017 twintig miljoen euro op

Cyberverzekeringen leverden verzekeraars in 2017 twintig miljoen euro op

De markt voor cyberverzekeringen is in de afgelopen twee jaar meer dan verdubbeld. Verzekeraars zagen hun inkomen uit cyberverzekeringen stijgen van maximaal tien miljoen euro in 2015 naar minimaal twintig miljoen euro in 2017. Dit blijkt uit enquête van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars onder zakelijke verzekeraars....

Voordelen maar ook risico’s door opkomst van AI

Voordelen maar ook risico’s door opkomst van AI

Chatbots, autonome voertuigen en onderling verbonden machines in digitale fabrieken geven een voorproefje van hoe de toekomst eruit zal zien. De uitgebreide implementatie van Artificial Intelligence toepassingen biedt veel voordelen voor bedrijven zoals een verhoogde efficiëntie, minder repetitieve taken en betere klantervaringen. In verkeerde handen...