Jamf introduceert holistisch endpoint securityplatform

jamf-og-400300

Jamf, de standaard in Apple Enterprise Management, heeft nieuwe technologieën gedemonstreerd waarmee ‘Apple-First’ organisaties hun werknemers een veilige en consumentvriendelijke omgeving kunnen bieden.

“Organisaties zouden in de werkomgeving van vandaag niet hoeven te kiezen tussen security en gebruiksgemak. Daarom hebben we de securitymogelijkheden uitgebreid van onze zakelijke en consumentvriendelijke security-oplossingen die onze klanten kennen en waarderen”, zegt Wouter Goed, Senior Regional Manager Benelux. “We hebben opnieuw nagedacht hoe we ervoor kunnen zorgen dat endpoint security voldoet aan alle behoeften van de moderne onderneming. We willen dat organisaties met vertrouwen hun devices de wereld in kunnen sturen, voorzien van optimale basisconfiguraties die malware kunnen detecteren en tegenhouden, en die beschikken over preventieve maatregelen om te voorkomen dat aanvallen zoals phishing de productiviteit van werknemers beïnvloeden.”   Jamf heeft de volgende nieuwe functionaliteit aangekondigd:  

Verbeteringen in Jamf Protect, waarmee Jamf het enige uitgebreide endpoint- en netwerkbeveiligingsplatform is dat specifiek voor Apple is ontworpen

Jamf heeft nieuwe endpoint securitytechnologieën voor macOS aangekondigd, om alle tools die een organisatie nodig heeft in één platform te bieden, om te zorgen voor een ​​goede device-hygiëne, om aanvallen te detecteren en om te voorkomen dat malware endpoints in gevaar brengt. Ook binnenkomende dreigingen, zoals phishing aanvallen, worden gedetecteerd en tegengehouden voordat ze gebruikers of devices in gevaar brengen. Enkele verbeteringen in Jamf Protect:

  • Preventie van netwerkdreigingen: de meest succesvolle strategie is voorkomen dat dreigingen macOS devices bereiken. Om te voorzien in de groeiende behoefte aan dreigingspreventie op macOS, heeft Jamf zijn endpoint security voor macOS uitgebreid met detectie van signalen uit het netwerk die kunnen duiden op een gecompromitteerd device (‘Indicators of Compromise’).
  • Krachtige analyse: uitgebreide logregistratie van zowel endpoint- als netwerksecurity events helpt securityteams om gedetecteerde dreigingen te isoleren en te verhelpen. Ze kunnen incidenten onderzoeken met behulp van data op zowel het device als van het netwerk, voor meer inzicht in hun omgevingen.
  • Verwisselbare opslag: controle van verwijderbare opslag (USB-sticks, externe harddisks, etc.) zorgt ervoor dat gevoelige bedrijfsgegevens alleen op versleutelde USB-opslagmedia kan worden opgeslagen. Dit biedt bescherming tegen zowel fysiek verlies als tegen ongeoorloofde toegang tot de daarop bewaarde gegevens.

 

Nieuwe app voor eindgebruikers: Jamf Trust

In mei verschijnt Jamf Trust. Dit is een intuïtieve app voor eindgebruikers, waarmee ze makkelijk workflows voor Jamf’s securityproducten kunnen gebruiken, zoals Jamf Threat Defense, Jamf Safe Internet, Jamf Data Policy en Jamf Private Access. Jamf Trust biedt gebruikers krachtige securitymogelijkheden, zonder impact op de prestaties of productiviteit van het device. Jamf Trust komt beschikbaar voor iOS, iPadOS, macOS, Android en Windows.  

Jamf Safe Internet: krachtig en veilig leren met Apple

Jamf Safe Internet combineert functies voor contentfiltering en preventie van netwerkdreigingen om schadelijke inhoud en aanvallen te blokkeren, zodat studenten en leerlingen overal veilig kunnen leren. Daarbij gaat het onder andere om bescherming tegen malware en phishing. Jamf Safe Internet maakt gebruik van een uitgebreide database voor het filteren van content en bevat lichtgewicht technologie om resultaten te filteren, zonder daarbij de privacy van studenten en leerlingen te schenden en zonder impact op de leerervaring die Apple-devices bieden. Jamf Safe Internet komt deze zomer beschikbaar voor macOS en iOS.

Lees ook
Ingebouwde beveiliging van e-mailproviders laat veel onveilige mails door

Ingebouwde beveiliging van e-mailproviders laat veel onveilige mails door

Veel ingebouwde beveiligingssystemen van e-mailproviders blijken niet in staat onveilige e-mails consequent tegen te houden. Bijna 25 procent van door e-mailproviders 'goedgekeurde' en doorgelaten e-mail is alsnog onveilig. Dat blijkt uit het kwartaalonderzoek 'Email Security Risk Assessment' (ESRA) door Mimecast naar de veiligheid van bekende e-mailoplossingen...

Forensische ICT, penetratietesten en bewustwording staat centraal op SANS Secure Europe 2017

Forensische ICT, penetratietesten en bewustwording staat centraal op SANS Secure Europe 2017

Honderden cybersecurity-professionals uit alle delen van de wereld komen tussen 12 en 17 juni naar Amsterdam om nieuwe vaardigheden op te doen. De hands-on trainingen tijdens SANS Secure Europe 2017 hebben betrekking op de actuele bedreigingen en tactieken zoals forensische ICT, penetratietesten en het bevorderen van de bewustwording rond de beveiliging....

D66´er Marietje Schaake nodigt ethische hackers uit haar website te hacken

D66´er Marietje Schaake nodigt ethische hackers uit haar website te hacken

D66-Europarlementariër Marietje Schaake nodigt ethische hackers en beveiligingsprofessionals uit haar website te hacken. Schaake lanceert een 'bug bounty programma' om meer aandacht te vragen voor online veiligheid van politici, politieke partijen en overheden. D66-Europarlementariër Marietje Schaake is lid van de Global Commission on the Stability...