IGZO-beeldscherm verlengt batterijduur laptops Dynabook aanzienlijk

dynabook-400300

Een zakelijke laptop moet aan veel voorwaarden voldoen: beveiligd zijn tegen ongeautoriseerde toegang, goede prestaties bieden, en beschikken over een lange batterijduur en een niet-reflecterend beeldscherm van hoge kwaliteit. De toepassing van Sharp’s IGZO-beeldscherm in de laptops van Dynabook combineert die laatste twee elementen. Het biedt glashelder beeld zonder dat dit ten koste gaat van de accuduur. Dit maakt de Dynabook-devices ideaal voor werknemers onderweg.
 
IGZO is een afkorting van indium, gallium, zink en oxide; de materialen die gebruikt zijn in de transistor. In vergelijking met transistors die gebruikt worden in TFT-displays zijn deze beter geleidbaar en is er minder stroomverlies. IGZO-transistors zijn door het gebruik van de zeldzame elementen wel duurder dan TFT-technologie, wat de populariteit van TFT verklaart. De IGZO-displays zijn door Sharp voor het eerst gebruikt in hun smartphones, tablets en 32“ LCD-schermen. Ruim twee jaar geleden nam Sharp de laptopdivisie van Toshiba over en wijzigde de naam naar Dynabook. Eén van veranderingen die daarna aan de Dynabook-laptops werd doorgevoerd, was het gebruik van IGZO-beeldschermen.
 

Lager energieverbruik en betere touch control

IGZO-technologie leidt tot een aanzienlijke afname van stroomverbruik, zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. De reden hiervoor is dat het verversen van iedere weergegeven pixel gedurende een kort moment tijdens ieder frameshot niet nodig is. Doordat elektronen zich sneller kunnen bewegen in een IGZO-transistor is het beeldscherm 80% tot 90% meer energie-efficiënt vergeleken met een standaard a-Si panel monitor. Daarnaast biedt IGZO ook andere voordelen, ongeacht de schermgrootte: hogere resoluties, snelheid en pixeldichtheid. Tijdens de herstelpauzes wordt het aanraakscherm niet verstoord door voltage, waardoor een sterker signaal kan worden verstuurd via het aanraakscherm - wat zorgt voor een betere touch control.
 

Tot 16 uur batterijduur dankzij IGZO

De laptops van Toshiba stonden altijd al bekend door hun krachtige prestaties in combinatie met laag energieverbruik. Na de rebranding combineert een deel van het laptopaanbod dit met het IGZO-beeldscherm. Zo heeft de 2-in-1 convertible Portégé X30W-J een batterijduur van maximaal 15 uur, gecombineerd met een gewicht van slechts 989 gram.* Andere devices van Dynabook die zijn uitgerust met een IGZO-beeldscherm zijn de Portégé X30L-G, Portégé X30, Portégé X30L en Tecra X50.
 
Ga voor meer informatie over het aanbod van Dynabook naar https://nl.dynabook.com/.
Lees ook
Europees HR techbedrijf Personio opent Benelux-kantoor in Amsterdam

Europees HR techbedrijf Personio opent Benelux-kantoor in Amsterdam

Personio, de Europese HR-specialist voor het mkb, komt naar Nederland. Dit najaar opent het bedrijf een kantoor in Amsterdam. Het HR techbedrijf helpt Europese mkb-ondernemingen bij het digitaliseren en automatiseren van alle mensgerelateerde processen, zodat ze hun potentieel optimaal kunnen benutten.

Lexmark voegt nieuwe mfp’s met ondersteuning voor cloud fax toe aan de Lexmark Go Line-serie

Lexmark voegt nieuwe mfp’s met ondersteuning voor cloud fax toe aan de Lexmark Go Line-serie

Lexmark, wereldwijd leider in oplossingen voor beeldverwerking, voegt vandaag nieuwe multifunctionele producten (mfp’s) toe aan de Lexmark GO Line-serie. Deze modellen hebben optioneel ondersteuning voor de cloud fax-dienst van etherFAX in aanvulling op de standaard draadloze en cloud-connectors.

Dynabook breidt Satellite Pro C50-serie uit

Dynabook breidt Satellite Pro C50-serie uit

Dynabook Europe GmbH kondigt vandaag de Satellite Pro C50-G aan, een additioneel 15”-model dat prestaties, productiviteit en modern design biedt voor een betaalbare prijs. Om nog meer keuze te bieden in de Satellite Pro C50-serie, komt met de nieuwe C50-G een grote selectie van 10e Generatie Intel® processoren beschikbaar, waaronder Core™ en Celeron®...