i3CAIR van i3-Technologies biedt eenvoudige oplossing voor veilige heropening van indoor-activiteiten en kantoren

i3-technologies-i3cair-rgb-new-logo-320230

Nederland gaat langzamerhand weer open. Op 26 juni worden de coronamaatregelen verder versoepeld en dat betekent dat horeca-uitbaters, de evenementen- en cultuursector en sportscholen weer (meer) mensen binnen mogen ontvangen. Ook komt het thuiswerkadvies te vervallen en mogen we naar kantoor – mits je voldoende afstand kan houden. Het zomerplan van de regering biedt zo weer perspectief richting het normaliseren van onze economie en het bedrijfsleven.

Het betekent echter ook dat we weer vaker en met meer mensen tijd in binnenruimtes gaan doorbrengen. Met i3CAIR biedt i3-Technologies een eenvoudige oplossing om de luchtkwaliteit van die ruimtes te analyseren en zo te waken over de gezondheid van de bezoeker of werknemer. Verschillende onderzoekers1 tonen een aannemelijk verband aan tussen de (binnen)luchtkwaliteit en coronabesmettingen en ook het RIVM stelt nadrukkelijk dat een “goede balans in luchtvochtigheid binnen kan helpen om de kans op verspreiding op COVID-19 te verkleinen.” Tegelijkertijd verhoogt een goede luchtkwaliteit de productiviteit en het geluksgevoel van werknemers.

i3CAIR is een luchtkwaliteitssensor en -monitor voor binnenruimtes, zoals horecazaken, sportscholen en kantoren. Dankzij intelligente logica, analyseert en bewaakt i3CAIR niet enkel de luchtkwaliteit in binnenruimtes in real time, maar waarschuwt het ook wanneer de luchtkwaliteit vermindert en er geventileerd moet worden. Daarnaast laat het systeem toe om – via een cloud-dashboard – de luchtkwaliteit op te volgen van alle sensoren in je beheer. Dit maakt van i3CAIR niet alleen een simpele oplossing om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, maar ook om te checken of je als werkgever voldoet aan de wettelijke regels voor luchtkwaliteit op de werkplek.

De i3CAIR gezondheidsindex

De basisconfiguratie van i3CAIR biedt alles wat je nodig hebt om de luchtkwaliteit in binnenruimtes te volgen. De gezondheidsindex waarmee het is uitgerust, meet nauwkeurig de temperatuur, vochtigheid, CO2-niveaus en fijne stofdeeltjes in een ruimte; allemaal parameters die invloed hebben op het percentage virusinfecties, maar ook op de algemene prestaties op, bijvoorbeeld, de werkplek.

  • CO2-niveaus: Virologen en experts zien besmetting via aerosolen, minuscule druppeltjes die we uitademen, als een belangrijke besmettingsroute voor corona. Deze aerosolen kunnen gedurende lange tijd en over een lange afstand blijven hangen en verspreiden zich door een gesloten ruimte binnen twee tot drie minuten. De hoeveelheid virus in een ruimte kan dus direct worden afgeleid uit de hoeveelheid CO2 in die ruimte. Maar CO2-niveaus hebben ook een grote invloed op ons concentratievermogen en het algemene optimale functioneren van onze hersenen en ons lichaam.
  • Temperatuur: Dit beïnvloedt niet alleen het percentage virusinfecties, maar heeft ook een belangrijke invloed op de prestaties in het algemeen.
  • Vochtigheid: Virale deeltjes zijn het minst actief als de luchtvochtigheid laag is.
  • Fijne stofdeeltjes: Hogere niveaus van fijne stofdeeltjes kunnen leiden tot hogere niveaus van infecties, niet alleen van COVID-19, maar ook van andere virale ziekten.

Een stand alone of geïntegreerde oplossing

i3CAIR is beschikbaar als stand alone opstelling voor bijvoorbeeld kleinere horecazaken en kantoorruimtes. Je hebt enkel de i3CAIR-sensor nodig en een interactief i3TOUCH-scherm waaraan je de sensor via een USB-aansluiting verbindt om gedetailleerde informatie over de luchtkwaliteit te ontvangen, waarschuwingen te krijgen over verminderde kwaliteit en tips over hoe je dit kan verhelpen.

Voor bedrijven, grotere horecazaken of theaters en bioscopen kan i3CAIR gekoppeld worden aan een centraal cloud-dashboard waar je de gegevens, waarschuwingen en meldingen van sensoren in verschillende ruimtes kan raadplegen. Daarnaast kan je alle eerdere metingen terugkijken en beschik je over een onbeperkt archief van historische gegevens dat kan worden gebruikt voor uitgebreide rapportage en gegevensanalyse.

“Ook vóór de wereldwijde pandemie was luchtkwaliteit in binnenruimtes al een hot topic,” zegt Alex Nan, Global Product Manager bij i3-Technologies. “De coronapandemie heeft het nog hoger op de agenda geplaatst. Het potentieel van ventilatie en luchtzuivering in het tegengaan van besmettingen, bleef tot nu toe onderbelicht in de preventiecampagne. Toch kan goed ventileren en luchten het besmettingsrisico aanzienlijk verlagen. Met i3CAIR bieden we een eenvoudig te installeren en betaalbare oplossing die zowel grote als kleine horecazaken en kantoren helpt om de kwaliteit van de binnenlucht op te volgen en het nodige te doen als de kwaliteit vermindert. Zo kunnen we vanaf 26 juni met een gerust hart naar binnen bij een restaurant of café, naar het theater, de film en naar kantoor.”

 

[1] Oxford University Press for the Infectious Diseases Society of America, 2020

Meer over
Lees ook
Onderzoek van Xerox: mkb-bedrijven gebruiken automatisering, digitalisering en security om sterker uit de pandemie te komen

Onderzoek van Xerox: mkb-bedrijven gebruiken automatisering, digitalisering en security om sterker uit de pandemie te komen

Een jaar na de uitbraak van het coronavirus ervaren nog veel mkb-bedrijven moeilijkheden, maar uit een nieuw onderzoek van Xerox (NYSE: XRX) blijkt dat 80 procent van die bedrijven denkt sterker uit de pandemie te komen door taken en processen te automatiseren. Daarnaast was volgens het onderzoek 85 procent van de ondervraagde bedrijven het afgelopen...

Pas op met de thuisprinter - deze is vaak een vergeten veiligheidslek

Pas op met de thuisprinter - deze is vaak een vergeten veiligheidslek

Thuiswerken is sinds maart 2020 voor veel organisaties normaal geworden. De verwachting is ook dat we niet meer teruggaan naar de oude situatie, maar een mix krijgen tussen op kantoor en thuis werken. Veel organisaties hebben daarop ingespeeld door medewerkers te voorzien van een goede bureaustoel, een goed bureau, een groot scherm en andere middelen...

Ergotron biedt meeslepende kijkervaring voor kantoorwerkers en gamers met nieuwe HX bureaumonitorarm met HD Pivot

Ergotron biedt meeslepende kijkervaring voor kantoorwerkers en gamers met nieuwe HX bureaumonitorarm met HD Pivot

Ergotron, een wereldwijd bedrijf dat zich richt op het verbeteren van de manier waarop mensen werken, leren, spelen en voor anderen zorgen, heeft vandaag zijn HX Desk Monitor Arm met HD Pivot, een monitorarm die speciaal ontworpen is voor diepe, ultrabrede gebogen monitoren, in de EMEA-regio geïntroduceerd.