i-PRO voegt AI toe aan zijn PTZ-camera's en vernieuwt de productlijn

PTZ_2

i-PRO, wereldwijd toonaangevend op het gebied van professionele beveiligingsoplossingen voor bewaking, kondigde vandaag de toevoeging van AI aan zijn PTZ-camera's (pan, tilt, zoom) aan en een vernieuwing van de hele PTZ-lijn, waarbij in totaal 35 nieuwe camera's worden toegevoegd.
 
In het kader van zijn missie om de beveiligingsindustrie te AI-ificeren, heeft i-PRO zijn eerste PTZ camera's met AI-functionaliteit aan de S-Serie toegevoegd. De camera's bevatten een krachtige ingebouwde AI-processor die geavanceerd automatisch volgen mogelijk maakt en zo de taken van de operators veel gemakkelijker maakt. De camera's, die zijn uitgerust met de hoogste niveaus van cyberbeveiliging, kunnen aan de edge van het netwerk twee verschillende Deep Learning AI-toepassingen draaien, waardoor de belasting en de kosten van de serverinfrastructuur worden verminderd. Dankzij de open-platform AI-strategie van i-PRO kan de Software Developer Kit (SDK) ook worden gebruikt voor het integreren van gespecialiseerde toepassingen van derden.
 
i-PRO heeft voor het eerst ook PTZ-camera's toegevoegd aan zijn U-serie, de kostenefficiënte reeks voor de meest prijsgevoelige installaties. Deze toevoeging is een nieuw bewijs van het streven van i-PRO om naar de vraag van de markt te luisteren en snel en flexibel op de behoeften in te spelen.
 
De PTZ-camera's in de S-serie: slimmer, sneller en cyberveilig
De nieuwe PTZ-camera's in de S-serie zijn ontworpen om het leven van gebruikers gemakkelijker te maken doordat ze slimmer, soepeler en eenvoudiger te bedienen zijn. Ze hebben een verbeterde beeldkwaliteit, met name bij weinig licht, en beschikken over de nieuwste beeldsensoren en lenzen voor nauwkeurigere beelden en om valse alarmen te voorkomen. De krachtige on-board Ambarella AI-processor ondersteunt geavanceerde autotracking, die operators kan helpen door mensen, voertuigen en fietsen en de unieke kenmerken van objecten automatisch te detecteren, erop in te zoomen en ze te volgen. Wat beveiligingsmedewerkers ook zullen opmerken, zijn snellere PTZ-reactietijden bij voorgeprogrammeerde bediening en verbeteringen in de autofocus bij handmatige bediening, zodat de operator verzekerd is van constant scherpe beelden.
 
De PTZ-camera's in de S-serie zijn verkrijgbaar in 2MP- en 5MP-resoluties, bieden 21x-40x zoom in binnen- en buitensituaties en zijn er in een groot aantal uitvoeringen, zoals dome-modellen met rookglas, zoutbestendige en zwarte modellen. Met IP66/IP67-bescherming tegen stof en water en IK10-stootvastheid zijn de buiten-PTZ's van de S-serie geschikt voor veeleisende buitenomgevingen en kunnen ze effectief werken bij alle temperaturen.
 
De PTZ-camera's in de U-serie: kostenefficiënt maar toch cyberveilig
De nieuwe PTZ-camera in de U-serie is het kleine broertje van de S-serie, ontworpen voor projecten waarvoor geen AI-functionaliteit vereist is, maar wel kwaliteit, betrouwbaarheid en cyberveiligheid, oftewel de kenmerkende i-PRO-voordelen. Met een camera uit de U-serie krijgen klanten een kostenefficiënte, gemakkelijk te installeren en cyberveilige PTZ met toonaangevende beeldkwaliteit, zelfs in situaties met weinig licht. De camera’s zijn beschikbaar in 2MP-resoluties met 3.1x-21x-zoom in binnen- en buitensituaties. De nieuwe PTZ-buitenmodellen in de U-serie voldoen aan IP66 en IK10-schokbestendigheidsnormen.
 
Voordelen van beide series: kwaliteit, ontwerp en cyberveiligheid
De PTZ-camera's in beide series hebben een nieuw modern ontwerp in een kleinere vormfactor die ongeveer even groot is als veel dome-camera's. Dit handige formaat en de uitstekende prestaties bij weinig licht zorgen dat de camera’s in vrijwel elke positie kunnen worden geïnstalleerd en toch beelden van hoge kwaliteit en nauwkeurige objectdetectie blijven bieden en daarmee het aantal valse alarmen verminderen. Beide cameralijnen zorgen met het hoogste niveau van cyberbeveiliging ook voor rust, met FIPS 140-2 level 3-certificering.
 
"i-PRO heeft vandaag weer een belangrijke stap gezet op weg naar partner van de volgende generatie voor de beveiligingsindustrie", zegt Gerard Figols, president van i-PRO EMEA. "We maken het leven van beveiligingsmedewerkers gemakkelijker met de eerste PTZ op de markt met een AI open platform, aan de edge, met de hoogste niveaus van cyberveiligheid. Tegelijkertijd innoveren we onze kostenefficiënte U-serie zodat dezelfde krachtige hardware beschikbaar is voor de markt, omdat de sector in het algemeen problemen ondervindt door de beschikbaarheid van producten en prijsverhogingen.”
 
Meer over
Lees ook
Menselijk brein centraal tijdens 6e editie NLSecure[ID] van KPN Security

Menselijk brein centraal tijdens 6e editie NLSecure[ID] van KPN Security

Is ons brein eigenlijk wel in staat om een phishingmail te herkennen en de verleiding van het klikken erop te weerstaan? KPN Security gaat 24 januari tijdens NLSecure[ID] samen met tientallen experts op het gebied van cybersecurity op zoek naar ‘Security als een state of mind’.

Atlona verbetert kwaliteit en prestaties van AV over IP met OmniStream 2.0 upgrade

Atlona verbetert kwaliteit en prestaties van AV over IP met OmniStream 2.0 upgrade

Atlona, onderdeel van Panduit, legt de lat hoger voor visuele kwaliteit, prestaties en integratiegemak in genetwerkte AV-implementaties met de lancering van een gratis upgrade voor zijn OmniStream AV over IP platform. Naast aanzienlijk verbeterde bitrate-efficiëntie en geïntegreerde multiview-verwerkingsmogelijkheden voegt de nieuwe OmniStream 2.0-firmware...

Kwart Nederlanders slachtoffer van frauduleuze transacties : Signicat

Kwart Nederlanders slachtoffer van frauduleuze transacties : Signicat

Ruim een kwart (26%) van de Nederlanders kreeg vorig jaar te maken met een frauduleuze financiële transactie of een ander beveiligingsprobleem op een rekening. Dat blijkt uit een Europees onderzoek van Signicat onder ruim 7.600 consumenten van financiële producten.