i-PRO presenteert de kleinste en lichtste multidirectionele + PTZ-camera voor buitengebruik

i-PRO 2023-02

i-PRO Co. Ltd., een wereldleider in professionele beveiligingsoplossingen voor bewaking en openbare veiligheid, breidt zijn multisensorlijn uit met een nieuwe multidirectionele + PTZ-camera. De WV-X86531-Z2 is de kleinste en lichtste multidirectionele + PTZ voor buitengebruik in zijn soort. Hij beschikt over krachtige edge AI-mogelijkheden, geavanceerde cyberbeveiliging en vandaalbestendigheid, en is daarmee zeer breed inzetbaar.

Traditionele multisensor + PTZ-camera's zijn vaak zwaar en log, waardoor ze alleen buiten en op hoogte kunnen worden gebruikt. De nieuwe vandaalbestendige WV-X86531-Z2-camera voor buiten is bijna de helft lichter dan multidirectionele PTZ-camera’s van andere aanbieders. Met slechts 3,8 kg en 250 x 195 mm is het de meest discrete camera in zijn soort die momenteel verkrijgbaar is. Door een kleinere camera in te zetten, profiteren gebruikers van lagere montagehoogtes en betere kijkhoeken en daarmee van betere AI-prestaties.
 
"Wij denken dat we de kleinste en lichtste vandaalbestendige multidirectionele + PTZ-camera voor buiten hebben gemaakt", zegt Gerald Figols, President van i-PRO EMEA. "i-PRO is een marktleider als het gaat om cyberveilige edge-AI-camera's. Het feit dat deze camera de enige multidirectionele + PTZ op de markt is die 6 edge AI-toepassingen heeft, maakt het de beste camera in zijn soort die nu verkrijgbaar is."
 
De camera ondersteunt tot vier 5MP multisensoren naast de 2MP PTZ-sensor. Elke multisensor heeft een brandpuntsafstand van 3,2 mm en een gezichtsveld van 97° met een panoramische dekking tot 360°. De ingebouwde PTZ-camera met autotracking heeft een 21x optische zoom en een brandpuntsafstand van 4,0 tot 84,6 mm. De camera is volledig geïntegreerd, zodat er geen dubbele montage nodig is. Bovendien is er geen kalibratie nodig tussen de multisensorcamera's en de PTZ-camera om de gezichtshoek in te stellen.
 

AI-analyse en autotracking

De WV-X86531-Z2 is de enige multidirectionele + PTZ-camera die momenteel beschikbaar is met edge-based AI-analyse, met ondersteuning van vier unieke toepassingen op de multisensor-array en twee unieke toepassingen op de PTZ voor zeer nauwkeurige meldingen en forensisch zoeken. De camera wordt geleverd met een robuuste set gratis AI-ondersteunde analyses. De op AI-gebaseerde objectherkenning zorgt voor een naadloze overdracht van de multidirectionele lenzen naar de PTZ, terwijl autotracking met AI ervoor zorgt dat de PTZ het onderwerp niet kwijtraakt. Gebruikers kunnen ook met de camera communiceren door een kader rond een object in het multisensorbeeld te trekken om de PTZ-camera automatisch naar die positie te bewegen voor een nadere, automatisch getraceerde blik.
 
Een beveiliger kan forensisch zoeken via de plug-in Active Guard van i-PRO en VMS-waarschuwingen gebruiken om een melding te sturen wanneer bijvoorbeeld een persoon met een rood shirt en bruine schoenen een gebouw binnenkomt. De multidirectionele + PTZ-camera van i-PRO biedt continue 360°-dekking en vergelijkt elk object met de zoekcriteria. Zodra een persoon die aan de zoekcriteria voldoet het alarm laat afgaan, kan het systeem automatisch draaien naar en inzoomen op de persoon om te controleren of het echt de persoon is die wordt gezocht.

Goede prestaties bij weinig licht

Omdat kleuren zo belangrijk zijn voor nauwkeurige objectherkenning en -tracering ondersteunen de multisensorcamera's een minimale verlichting van 0,12 lux, terwijl de PTZ camera verlichting tot 0,011 lux ondersteunt. Hierdoor kan de camera kleurenbeelden leveren in omgevingen met zeer weinig licht. Voor de meeste toepassingen, zoals forensisch onderzoek, is IR niet gewenst, omdat door het inschakelen van IR de camera zou overschakelen naar de zwart-witmodus. De camera maakt door zijn ontwerp optimaal gebruik van omgevingslicht van andere bronnen.

Cyberveilig, omgevings- en vandaalbestendig

De WV-X86531-Z2 bevat een beveiligd element dat voldoet aan de norm FIPS 140-2 niveau 3 voor cyberveiligheid. Hij wordt ook geleverd met een door GlobalSign uitgegeven digitaal certificaat. De camera heeft een IP66-, IP67- en IK10-rating waardoor hij in verschillende binnen- en buitenruimtes kan worden gemonteerd voor volledige flexibiliteit en zonder risico voor schade door de omgeving of vandalen.

Eenvoudige installatie en duurzaamheid

Voor de WV-X86531-Z2 zijn slechts twee VMS-licenties en één LAN-kabel (met PoE++-voeding) nodig. Het lage gewicht en het montagesysteem met haakstructuur besparen installateurs tijd doordat de camerabehuizing eenvoudig kan worden opgehangen en vastgeklikt. Voor meer veelzijdigheid en discreet gebruik binnenshuis zijn er accessoires voor een geïntegreerde plafondbevestiging waarbij een aanzienlijk deel van de camera in het plafond verdwijnt, waardoor de hoogte met ongeveer 30% afneemt. De multisensorlenzen, die essentieel zijn voor plaatsing in lagere plafonds, hebben een kantelhoekverstelling zodat kan worden voldaan aan de unieke specificaties van elke installatie.
 
Veel PTZ-camera's maken gebruik van een riemaandrijving die na verloop van tijd verslechtert. Naarmate de riem slapper wordt, verliest de camera aan precisie in zijn rotatiebewegingen. i-PRO PTZ-camera's hebben tandwielen voor een consistente, herhaalbare panning-nauwkeurigheid, waardoor geen periodiek onderhoud nodig is.
 
De camera is verkrijgbaar in zwart en wit. Het model WV-X86531-Z2 heeft vier multisensoren, de WV-X86530-Z2 heeft er drie. Alle multidirectionele modellen van i-PRO voldoen aan de NDAA-normen.
 
Ga voor meer informatie naar:
Meer over
Lees ook
Vier succesfactoren van een surveillance-oplossing

Vier succesfactoren van een surveillance-oplossing

De keuze voor een nieuw bewakingssysteem kan voor de nodige hoofdbrekens zorgen bij organisaties: op welke technische vereisten moet je letten, hoe zorg je ervoor dat een systeem nog de nodige jaren meekan en wat is je opslagbeleid? Het zijn maar enkele vragen die elke organisatie zich zou moeten stellen bij het vernieuwen van hun bestaande survei1

Webfleet ondersteunt FlixBus op weg naar een nog veiliger busnetwerk met AI-gebaseerde videotelematica

Webfleet ondersteunt FlixBus op weg naar een nog veiliger busnetwerk met AI-gebaseerde videotelematica

FlixBus, een wereldwijde aanbieder van comfortabele en betaalbare busreizen, gebruikt de videotelematica-oplossing van Webfleet om het grootste langeafstandsbusnetwerk van Europa nog veiliger te maken. De op AI gebaseerde oplossing van de leidende leverancier van wagenparkbeheer in Europa combineert voertuig- en ritgegevens met machine vision en o1

Verbeter de samenwerking, productiviteit en beveiliging met GO KYOCERA, één veilig en efficiënt cloud SaaS-platform

Verbeter de samenwerking, productiviteit en beveiliging met GO KYOCERA, één veilig en efficiënt cloud SaaS-platform

In de snel veranderende zakelijke wereld staan organisaties voor de uitdaging om samenwerking tussen werknemers op kantoor en op afstand te waarborgen, terwijl de productiviteit optimaal blijft. Tegelijk is het beschermen van gevoelige informatie van cruciaal belang.