HPS Connectivity Solutions en MCS gaan intensieve Private LTE samenwerking aan

HPS Connectivity Solutions en MCS 86255

HPS Connectivity Solutions en MCS leveren samen al geruime tijd betrouwbare private netwerken aan klanten in de zorgsector. Nu slaan deze twee zeer ambitieuze partners de handen ineen voor een intensieve samenwerking op het gebied van Private LTE (4G) netwerken voor zorg- en bedrijfskritische processen.

Deze netwerken sluiten naadloos aan op het HPS Connected Health-platform. Met deze samenwerking bouwt HPS Connectivity Solutions verder aan haar uitgebreide dienstverlening van complexe netwerktechnologie. Voor MCS is het een belangrijke stap voorwaarts om haar sterke positie als Private netwerk-expert in deze sector verder uit te bouwen.

De basis voor deze samenwerking is een gedeelde visie op loT-innovaties die van grote invloed (gaan) zijn op de zorgsector. Met dit partnerschap kunnen HPS Connectivity Solutions en MCS organisaties die de hoogste eisen stellen aan betrouwbaarheid, veiligheid en flexibiliteit nog effectiever van dienst zijn.

Datacommunicatie van hoge kwaliteit

Draadloze netwerken zijn onmisbaar voor primaire processen. Waar deze netwerken voorheen alleen werden gebruikt voor de mobiele bereikbaarheid van medewerkers, biedt Private LTE ook de mogelijkheid om data te ontsluiten via het netwerk. Hierdoor kan gebruik worden gemaakt van onder andere slimme sensoren, zorg apps en track & trace mogelijkheden. Het is van belang dat deze bedrijfskritische processen over een afgeschermd en veilig netwerk lopen. Een Private LTE netwerk voldoet aan deze hoge eisen en is daarnaast schaalbaar en futureproof (5G ready). Met een Private LTE netwerk is er één oplossing die voorziet in de communicatie- en verbindingsbehoefte van zorgorganisaties, zonder beïnvloeding van externe storingsbronnen.

Private LTE-techniek uitgelegd

Een Private LTE (4G) oplossing werkt hetzelfde als de publieke 4G netwerken, maar bouwt een volledig afgeschermd privé netwerk in een gebouw. Be­drijfscontinuïteit is hierdoor altijd gegarandeerd. Organisaties bepalen zelf wie toegang heeft tot het netwerk en zijn volledig onafhankelijk van de publieke netwerken. Organisaties zijn altijd bereikbaar, óók als het publieke 4G netwerk niet meer functioneert. Een Private LTE netwerk is dus veilig en betrouwbaar en verstuurt spraak en data (met 4G snelheid) over het netwerk. Daarnaast is het netwerk volledig in te richten naar de wensen en de actuele situatie van de gebruiker.

Lees ook
Onderzoek Dassault Systèmes: life sciences-sector heeft na Covid-19 behoefte aan ‘virtual twins’

Onderzoek Dassault Systèmes: life sciences-sector heeft na Covid-19 behoefte aan ‘virtual twins’

De Covid 19-pandemie heeft tot nieuwe inzichten geleid over de vraag hoe de markt voor life sciences functioneert en hoe deze sector massaal digitale transformatie heeft omarmd. Dat blijkt uit deels in Nederland uitgevoerd onderzoek van Dassault Systèmes naar de toekomst van life sciences.

MCS organiseert de Smart Week of IoT in april

MCS organiseert de Smart Week of IoT in april

MCS organiseert de ‘Smart Week of IoT’ van 20 tot en met 23 april. Tijdens dit evenement zijn er iedere dag themasessies over de belangrijkste IoT-onderwerpen van nu. Onderwerpen die aan bod komen, zijn: Smart Building, Smart Infra, Smart Energy, de omschakeling van Telecom/ICT system integrator naar IoT System Integrator en een update over Privat1

Verizon Business en Deloitte brengen 5G naar retail, om customer experience te verbeteren

Verizon Business en Deloitte brengen 5G naar retail, om customer experience te verbeteren

Verizon Business en Deloitte komen samen met een digitaal platform voor de retailsector dat gebruikmaakt van 5G en mobile edge computing (MEC). Hiermee kunnen retailers hun activiteiten efficiënter beheren en klantervaringen verbeteren. Het innovatieve platform koppelt winkelgegevens aan near realtime analytics om de klantbetrokkenheid, winstgeven1