FRITZ!Box 4060: Tri-band draadloze router met Wi-Fi 6 en DECT-technologie

Fritzbox 4060

 

Met de FRITZ!Box 4060 introduceert AVM de eerste tri-band draadloze router voor Wi-Fi 6. Gebruikers kunnen de FRITZ!Box 4060 eenvoudig aansluiten op hun bestaande modem en genieten van de voordelen van een krachtig thuisnetwerk. 

 

Dankzij Wi-Fi 6, de nieuwste Mesh Wi-Fi-technologie van AVM, drie radio-units en in totaal 12 antennes, kunnen Wi-Fi-datasnelheden tot 6 Gbit/s worden bereikt. De tri-band FRITZ!Box 4060 haalt het maximale uit smartphones en andere mobiele apparaten van de nieuwste generatie. Daarnaast is de FRITZ!Box 4060 het eerste model in de FRITZ!Box 4000-serie dat DECT ondersteunt. Hiermee beschikken gebruikers over een krachtige draadloze router die ook functioneert als basisstation voor VoIP-telefonie. Bovendien kunnen gebruikers hun Smart Home-producten van FRITZ! of andere fabrikanten met de draadloze router verbinden via de DECT ULE-standaard.  

De FRITZ!Box 4060 heeft een nieuw, wit verticaal design en beschikt over krachtige hardware. Op het gebied van VPN en USB kan de gigabit-grens duidelijk worden overschreden. De VPN-doorvoersnelheid is ideaal voor mensen die vanuit huis werken en een stabiele verbinding met hun bedrijfsnetwerk nodig hebben. De USB-snelheden zijn al vergelijkbaar met dedicated NAS-systemen. Naast een USB 3.0-poort is de FRITZ!Box 4060 uitgerust met een 2,5 gigabit WAN-poort en drie extra gigabit LAN-poorten, waarmee een breed scala aan apparaten, zoals opslagmedia, printers, smart-tv's of gameconsoles, in het thuisnetwerk geïntegreerd kan worden. Andere functies zijn typische FRITZ!Box-functies, zoals uitgebreid ouderlijk toezicht, een mediaserver voor foto's, muziek en video's, evenals Wi-Fi-gasttoegang en toegang op afstand via MyFRITZ!

De FRITZ!Box 4060 is vanaf nu beschikbaar bij Centralpoint, Electroworld en Informatique voor een adviesprijs van € 259.  

De tri-band perfecte combinatie voor Wi-Fi in elke hoek: FRITZ!Box 4060 en FRITZ!Repeater 6000 De FRITZ!Box 4060 ondersteunt Mesh Wi-Fi (zoals alle FRITZ!-producten) én heeft de nieuwe Wi-Fi-6 standaard aan boord. Dit betekent dat aanzienlijk meer Wi-Fi-apparaten snel en stabiel in het thuisnetwerk kunnen worden geïntegreerd. In een woning die groter is dan gemiddeld vormt de FRITZ!Box 4060 een ideaal duo met de tri-brand FRITZ!Repeater 6000. Met één druk op de knop kan een Mesh Wi-Fi-netwerk met een groot bereik worden opgezet. Mobiele apparaten maken altijd verbinding met het FRITZ!-product dat naadloos de beste verbinding biedt. Meer informatie over Mesh Wi-Fi met FRITZ! is te vinden op nl.avm.de/mesh

Meer over
Lees ook
VTKE: 68 procent van de Nederlanders vindt vrije modemkeuze belangrijk

VTKE: 68 procent van de Nederlanders vindt vrije modemkeuze belangrijk

Eindgebruikers willen niet dat de provider hen voorschrijft welk eindapparaat ze op hun internetaansluiting moeten gebruiken. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van het Verbund der Telekommunikations-Endgerätehersteller (VTKE) dat is gehouden in zeven verschillende landen, waaronder Nederland.

FRITZ!Box 6660 cable: een razendsnelle FRITZ!Box voor iedere kabelaansluiting

FRITZ!Box 6660 cable: een razendsnelle FRITZ!Box voor iedere kabelaansluiting

Vanaf vandaag is het zo ver: vrije modemkeuze treedt in werking. AVM brengt met ingang daarvan de FRITZ!Box 6660 cable op de markt: de perfecte Wi-Fi 6 FRITZ!Box modemrouter voor elke kabelaansluiting. Een FRITZ!Box voor vlot plezier én een intelligent thuisnetwerk. Vanaf morgen is deze FRITZ!Box verkrijgbaar bij verschillende retailers.

Vrije modemkeuze vanaf vrijdag 28 januari mogelijk in Nederland

Vrije modemkeuze vanaf vrijdag 28 januari mogelijk in Nederland

Het VTKE, een alliantie van Europese fabrikanten van telecom apparatuur, is verheugd dat eindgebruikers in Nederland vanaf vrijdag 28 januari vrije modemkeuze hebben. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een nieuwe beleidsregel opgesteld waarin bepaald is dat providers niet langer eindgebruikers kunnen verplichten de modem te gebruiken die1