Facilicom@Home: compleet concept om thuiswerken optimaal te faciliteren

Home-Office

Facilitaire diensten van Facilicom blijven niet langer meer beperkt tot de werkplek. Met de introductie van het concept Facilicom@Home komt de multidienstverlener uit Schiedam met een aparte ‘thuiswerkservice’. Met Facilicom@Home kan een werknemer binnen zijn of haar eigen omgeving de ideale thuiswerkplek creëren, inclusief onder meer schoonmaak, health coaching, connectiviteit van de (IT-)apparatuur, veiligheidsoplossingen en een ergonomische werkplek. Het concept is er in drie varianten: Goed, Premium en Happy@Home.
 
Thuiswerken heeft een impuls gekregen door corona, maar ook daarvóór al was de zaak niet langer meer de enige werkplek. Het ‘thuiskantoor’ bevalt zo goed, dat meer dan de helft van de Nederlanders er de voorkeur aan geeft. De werkplek in huis is echter meestal niet vergelijkbaar met de veel professionelere plek in bedrijven. ‘Eenzaamheid en ergonomie zijn bijvoorbeeld aandachtspunten. Wie geen emotionele binding houdt met zijn klanten, collega’s en werkgever en ook niet goed zit, zoals aan de eettafel, krijgt op den duur nek- en rugklachten en psychisch ongemak of zelfs problemen. Als een werknemer thuis werkt, gelden daar dezelfde arbonormen als op de zaak. En als de werkplek thuis niet goed is uitgerust en gefaciliteerd daalt de productiviteit van werknemers, weten we uit onderzoek’, zegt Martijn de Groot, bij Facilicom verantwoordelijk voor Facilicom@Home.

Van bedrijfsomgeving naar thuis

 
Met het nieuwe concept gaat Facilicom verder dan de standaard facilitaire diensten die tot voorheen in een zakelijke omgeving werden geleverd, zoals zorgverlening, gebouwonderhoud, schoonmaak, beveiliging en catering. De veiligheid van IT-verbindingen thuis is een ander aandachtspunt waarin Facilicom@Home voorziet. Waar bedrijfsomgevingen tegenwoordig goed beveiligd zijn tegen misbruik, kan een thuiswerkplek een makkelijke prooi zijn voor hackers. De Groot: ‘Onder Facilicom@Home valt eigenlijk alles wat aansluit bij de behoeften van werknemers thuis. Dat is bijvoorbeeld ook ondersteuning voor mentale en fysieke fitheid, arbotechnisch goedgekeurd werkplekmeubilair met  gerelateerde apparatuur zoals een noise cancelling hoofdtelefoon en een koeriersbox.’ Wat Facilicom niet zelf kan leveren, is in handen van gespecialiseerde partners zoals Guidion, Ahrend en Ricoh.
 

Effecten thuiswerken meetbaar maken

Of de installatie van een professionele thuiswerkplek in combinatie met de (facilitaire) dienstverlening  daadwerkelijk het gewenste resultaat oplevert, wordt transparant inzichtelijk gemaakt. Facilicom@Home meet continu heel laagdrempelig het effect van producten en dienstverlening  via de werknemer op factoren als productiviteit, vitaliteit, verbondenheid en werkgeluk. De Groot: ‘Dat sluit weer aan op de visie van Facilicom: happy people make happy people.’
 

Drie varianten

Bedrijven kunnen met Facilicom@Home drie varianten aan hun werknemers aanbieden. Bij Goed ligt het accent op goed ergonomisch en productief werken, Premium maakt de werkplek thuis comfortabeler en luxer. De meest uitgebreide versie is Happy@Home: een compleet programma (van een klusvrij huis, opvang kinderen en/of huisdieren tot tiny office as-a-service in je tuin) om het werk- en woongeluk van werknemers thuis te optimaliseren. Onderdeel van Facilicom@Home is service aan huis.

 

Meer over
Lees ook
EPOS lanceert EXPAND 40 serie: vereenvoudigde samenwerking

EPOS lanceert EXPAND 40 serie: vereenvoudigde samenwerking

EPOS, het premium audiomerk, lanceert vandaag de EPOS EXPAND 40 series. Een nieuwe bluetooth speakerphone voor op kantoor. Daarmee voldoet het bedrijf aan de groeiende behoeften van werknemers om hybride te werken. De plug-and-play Bluetooth® speakerphone is speciaal ontworpen voor kleine tot middelgrote vergaderruimtes.

Lexmark benoemd tot 2022 Global Print Security Leader door Quocirca

Lexmark benoemd tot 2022 Global Print Security Leader door Quocirca

Lexmark, wereldwijd leider in oplossingen voor beeldverwerking, is door Quocirca, de wereldwijde brancheanalist op het gebied van print, opnieuw uitgeroepen tot ‘Leader’ in de categorie printbeveiliging.

Lexmark: de 3 tech trends in 2022

Lexmark: de 3 tech trends in 2022

Nu we het einde van 2021 naderen, kijken bedrijven vooruit naar een nieuw jaar vol innovatie en groei. Aangezien de pandemie landen over de hele wereld in zijn greep houdt, zijn organisaties nog steeds op zoek naar hybride oplossingen of thuiswerkoplossingen voor hun personeelsbestand. En het lijkt dat dit een langdurige trend zal worden.