DreamWorks is datagestuurd dankzij NetApp

dreamworks

NetApp heeft een samenwerking met DreamWorks aangekondigd voor de ontwikkeling en het beheer van een Data Fabric-aanpak op maat voor de studio. Deze aanpak biedt meer mogelijkheden en maakt toekomstige groei mogelijk voor de in Glendale gevestigde marktleider in familie-entertainment.

De technici van NetApp en het IT-team van DreamWorks werken nauw samen om de Data Fabric te optimaliseren en om te kunnen voldoen aan de unieke, snel groeiende datastorage- en beheerbehoeften van de studio. De extreem gedetailleerde en meeslepende graphics van de DreamWorks-ontwerpers zorgen voor grote hoeveelheden data en maken de IT-omgeving van DreamWorks complex. De samenwerking tussen NetApp® en DreamWorks vormt een innovatieve aanpak voor deze uitdaging en is gericht op voorspellende analyses en andere nieuwe functies om realtime toegang tot grote datasets mogelijk te maken. De aanpak vergemakkelijkt ook de algehele integratie en orkestratie van data binnen een hybride IT-infrastructuur.

“NetApp is de marktleider voor dataservices op basis van de hybrid cloud”, zegt Kate Swanborg, Senior Vice President van Technology Communications and Strategic Alliances bij DreamWorks. “Door het gebruik van NetApp-oplossingen bij al onze CGI-animatiefilms hebben we bij DreamWorks het vertrouwen dat NetApp de dataservices kan leveren die onze filmmakers nodig hebben om vandaag en in de toekomst te blijven innoveren. Ze kunnen daarbij hun creativiteit de vrije loop laten en nieuwe werelden bij elkaar dromen.”

DreamWorks is een digitaal bedrijf dat snel groeit, en de hoeveelheid data waar zijn teams onmiddellijk en met meerdere mensen tegelijk toegang toe moeten hebben, is enorm. Voor een gemiddelde animatiefilm is het volgende nodig: honderden ontwerpers en technici, 600 TB aan data, meer dan 100 miljoen compute-uren en een half miljard digitale bestanden. En aangezien de studio aan steeds meer projecten werkt en zijn digitale data via steeds meer kanalen verspreidt, groeien de datavereisten van de studio ook exponentieel.

Jeff Wike, Chief Technology Officer bij DreamWorks, vertelt: “Bij Dreamworks werken filmmakers, scenarioschrijvers en ontwerpers van wereldklasse. Zij richten zich op het creëren van ervaringen van extreem hoge kwaliteit, zoals bijvoorbeeld de nieuwste film, How to Train Your Dragon: The Hidden World. In deze film komen 60.000 verschillende draken tegelijkertijd in beeld.” “Oorspronkelijk richtten wij ons meer op de productie van animatiefilms en tv-series. Maar onze ontwerpers werken daarnaast steeds meer voor attractieparken, live entertainment en opkomende platforms als AR en VR. Deze datagestuurde transformatie van onze bedrijfsvoering vereisen meer efficiëntie bij het delen van workflows op meerdere platforms en het behouden van data voor toekomstige contentuitbreidingen.”

DreamWorks en NetApp werken samen aan oplossingen die NetApp uiteindelijk ook zal uitrollen onder zijn andere klanten. Bij deze samenwerking vinden de teams innovatieve methoden voor:

  • Facilitering van productieworkflows. Optimaliseren en benutten van een enorme hoeveelheid aan contentdata van meerdere, gelijktijdige producties.
  • Optimalisatie van creatieve ontwikkelingen. Garanderen van on-demand beschikbaarheid van filmproductiedata voor het ontwerp-, iteratie- en herzieningsproces van ontwerpers.
  • Optimalisatie van de bedrijfsvoering. Vergemakkelijken en automatiseren van infrastructuurarchitecturen om de productie-uptime te kunnen maximaliseren.

"Uiteindelijk vormt data de basis voor DreamWorks. Met data kan DreamWorks meeslepende ervaringen creëren in werelden die anders nooit bedacht zouden worden”, zegt Scott Dawkins, Chief Technology Officer van Storage Systems and Software bij NetApp. “Zoals Jeff al aangaf, heeft de nieuwste film van DreamWorks, How to Train Your Dragon: The Hidden World, grafische innovaties die ongekende prestaties, snelheid, toegankelijkheid en stabiliteit vereisen van de data in de IT-omgeving. De combinatie van de NetApp Data Fabric en de eigen deskundigheid van het IT-team van DreamWorks staat centraal bij het bouwen van de infrastructuur en dataservices die nodig zijn voor on-demand, realtime contentaanmaak. De ontwerpers van DreamWorks gaan ervan uit dat hun werksystemen gelijke tred houden met hun inbeeldingsvermogen.”

Meer over
Lees ook
Johnson Controls en VAIBS werken samen aan video-AI-analytics voor securitysystemen

Johnson Controls en VAIBS werken samen aan video-AI-analytics voor securitysystemen

Johnson Controls verreikt haar productportfolio met het video-AI-analyticsplatform, Vaidio, van VAIBS. Johnson Controls breidt hiermee zijn aanbod in securitysystemen voor slimme gebouwen uit in de Benelux en Scandinavië.

Nilörn tekent samenwerkingsovereenkomst met Worldfavor

Nilörn tekent samenwerkingsovereenkomst met Worldfavor

Nilörn heeft recent een samenwerkingsovereenkomst getekend met Worldfavor, een bedrijf dat zich volledig inzet voor duurzame transformatie van bedrijven. Dit partnership is bedoeld om Nilörn’s digitale platform, Nilörn:CONNECT, compleet te maken. Dit zal het aanbod aan klanten verbeteren en de reis naar het ‘Digital Product Passport’ beter onderst1

Hexaware breidt samenwerking uit met softwareleverancier finova

Hexaware breidt samenwerking uit met softwareleverancier finova

Hexaware werkt al drie jaar met finova samen en wordt nu de onafhankelijke implementatiepartner van finova's platforms voor het verstrekken en beheren van hypotheken en gerelateerde services.