DNA Services transformeert administratie in de productieketen en logistiek met Klippa

klippa-1

Voor veel bedrijven is het een bekend probleem: administratieve taken die blijven liggen en stapels documenten die handmatig moeten worden ingevoerd. Een tijdrovende en foutgevoelige klus. DNA Services pakt dit probleem aan door gebruik te maken van de slimme oplossing voor documentautomatisering van Klippa, waarmee deze processen grotendeels geautomatiseerd worden.

DNA Services, al ruim dertig jaar actief in slimme IT-oplossingen, integreert de technologie van Klippa in de oplossingen die het bedrijf levert aan klanten in de logistiek, productie en foodsector. Doormiddel van Klippa’s software kunnen facturen, bonnetjes en andere documenten voortaan automatisch worden herkend en verwerkt.

“Onze klanten willen vooral doen waar ze goed in zijn: ondernemen,” vertelt Hans de Wit, Commercieel Directeur van DNA Services. “Administratie hoort erbij, maar moet niet in de weg zitten. Dankzij de inzet van Klippa’s technologie kunnen we ze nu een oplossing bieden die dat werk grotendeels uit handen neemt. Dat scheelt tijd, voorkomt fouten en geeft meer inzicht.”

De technologie die DNA Services gebruikt, zoals FreshERP en Uniconta, wordt versterkt met Klippa’s OCR-oplossing. Dat betekent: documenten worden automatisch gelezen en gekoppeld aan de juiste plek in het systeem. Denk aan een factuur die direct aan de juiste order wordt gehangen, of een pakbon die automatisch gecontroleerd wordt.

Slimme techniek, praktische toepassingen

Wat deze samenwerking bijzonder maakt, is de flexibiliteit ervan. De techniek werkt niet alleen bij standaard facturen, maar ook bij bijvoorbeeld vrachtbrieven, palletlabels of ID-kaarten. Alles wat binnenkomt, kan automatisch worden opgepakt. Dat maakt het voor bedrijven makkelijker om snel te schakelen, of ze nu actief zijn in de foodsector, logistiek of productie.

“We zien dagelijks hoeveel winst er te behalen valt met dit soort oplossingen,” zegt De Wit. “En hoe fijn is het als medewerkers minder tijd kwijt zijn aan overtypen of dubbelchecken. Die tijd kun je beter besteden.”

Vooruitkijken: innovatie als motor voor groei

Door gebruik te maken van Klippa’s technologie, zet DNA Services een volgende stap in het automatiseren van administratieve processen in de keten. Dit biedt kansen, vooral in sectoren zoals de vlees- en AGF-industrie. Robert-Jan Verheggen, Global Growth Director van Klippa, zegt hierover: “Onze technologie helpt bedrijven om efficiënter te werken en sneller te schakelen. De toepassingen die DNA Services hiermee ontwikkelt, tonen hoe automatisering in de praktijk echt impact kan maken.”

DNA Services blijft zich ontwikkelen, met recente overnames zoals FreshERP en Weegbaas, die hun aanbod verbreden. Hans de Wit ziet dan ook nog veel potentieel voor de inzet van documentautomatisering: “Bij binnenkomende goederen in bijvoorbeeld de vlees- of AGF-sector zit vaak een papieren pakbon. Hoe mooi is het als we die automatisch kunnen herkennen, controleren en verwerken? Die stap zetten we nu.”

Lees ook
Nieuw initiatief voor Europese datawetgeving kan economische groei bewerkstelligen

Nieuw initiatief voor Europese datawetgeving kan economische groei bewerkstelligen

Iedere dag opnieuw profiteren we van de vele voordelen van software. We halen er zelfs zoveel voordelen uit, dat we de bijdrage van software al snel onderschatten. Software is verantwoordelijk voor ruim 900 miljard euro van het totale Europese bbp*. Als de Europese software-industrie een lidstaat was geweest, zou het de op vijf-na grootste Europes1

'Software draagt bijna een biljoen euro bij aan Europese economie'

'Software draagt bijna een biljoen euro bij aan Europese economie'

Software heeft een enorme impact op de Europese economie met een bijdrage van bijna een biljoen euro aan het bruto binnenlands product (bbp). Software zorgt voor bijna twaalf miljoen hoogwaardige en goedbetaalde banen, en voor bijna dertien miljard euro aan investeringen in onderzoek en ontwikkeling. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van het ra1

Robotadviseur helpt verzekeraars in te spelen op behoefte van consumenten

Robotadviseur helpt verzekeraars in te spelen op behoefte van consumenten

In steeds meer sectoren maken robots hun opkomst. Als het aan fintech-startup Zeker.Me ligt, is de verzekeringswereld de volgende die deze ontwikkeling kan verwachten. Met gerobotiseerd advies speelt de startup in op het veranderende gedrag en de behoeftes van consumenten. Nederlanders hebben steeds meer interesse in op data gebaseerde verzekering1