DHPA: Coronacrisis versnelt cloud adoptie bij Nederlandse organisaties

DHPA Cloud Adoptie Monitor Nederland

Dit blijkt uit de jongste meting van de Cloud Adoptie Monitor Nederland, een continu marktonderzoek onder Nederlandse bedrijven en instellingen met twintig of meer werknemers. Het onderzoek is een initiatief van brancheorganisatie DHPA, Trusted Cloud Experts en HPE Nederland, een wereldwijd actieve leverancier van IT-oplossingen.

De toename van het gebruik van cloud diensten in het Nederlandse bedrijfsleven was de afgelopen jaren al duidelijk aan het toenemen. Maar in de eerste helft van dit jaar blijkt die groei alleen maar verder versneld te zijn. In oktober 2019 maakte 77% van de ondervraagde organisaties op een of andere wijze gebruik van cloud diensten. In juli van dit jaar is dit percentage gestegen naar 95%. Dit is een toename die in alle bedrijfssectoren en grootteklassen van ons land waarneembaar is.

In het onderzoek is aan bedrijven en instellingen gevraagd of de coronacrisis invloed heeft gehad op de keuze voor of het overwegen van cloud oplossingen. Van de onderzoekspopulatie bevestigt 38% de invloed van de coronacrisis, terwijl bij 21% dit niet het geval is. Het blijkt dat in de meerderheid van de gevallen de huidige coronacrisis wel degelijk een stimulans is om cloud oplossingen te overwegen.  De inzet van tools om op afstand te werken en te vergaderen zijn tijdens de coronacrisis ook toegenomen. De cloud gebaseerde oplossingen zijn hier sterk vertegenwoordigd.  Bijna de helft van de ondervraagde organisaties is gestart met of ziet een toename in het gebruik van oplossingen voor video conferencing en bijna een derde constateert ook een sterke groei van toepassingen voor remote desktop applicaties en werkplek op afstand.

Het deel van het Nederlandse bedrijfsleven dat cloud oplossingen gebruikt, is in de eerste helft van dit jaar sterk toegenomen. De inzet van video conferencing en werkplek oplossingen op afstand laten eveneens een sterke groei zien.  Dit blijkt uit de jongste meting van de Cloud Adoptie Monitor Nederland, een continu marktonderzoek onder Nederlandse bedrijven en instellingen met twintig of meer werknemers. Het onderzoek is een initiatief van brancheorganisatie DHPA, Trusted Cloud Experts en HPE Nederland, een wereldwijd actieve leverancier van IT-oplossingen. De toename van het gebruik van cloud diensten in het Nederlandse bedrijfsleven was de afgelopen jaren al duidelijk aan het toenemen.

Maar in de eerste helft van dit jaar blijkt die groei alleen maar verder versneld te zijn. In oktober 2019 maakte 77% van de ondervraagde organisaties op een of andere wijze gebruik van cloud diensten. In juli van dit jaar is dit percentage gestegen naar 95%. Dit is een toename die in alle bedrijfssectoren en grootteklassen van ons land waarneembaar is.

Lees ook
Coldplay en SAP bundelen krachten voor duurzame wereldtournee

Coldplay en SAP bundelen krachten voor duurzame wereldtournee

De band Coldplay maakt sinds de start van hun ‘Music of the Spheres World Tour’ in maart van dit jaar gebruik van een speciale, mobiele app. Ook in Nederland wordt de app ingezet voor hun vier concerten op 15, 16, 18 en 19 juli in de Johan Cruijff Arena

SAP Commerce Cloud biedt Nestlé compleet inzicht in orders en administratie

SAP Commerce Cloud biedt Nestlé compleet inzicht in orders en administratie

Nestlé verbetert de klantbeleving met een wereldwijd platform dat is gebaseerd op SAP Commerce Cloud. De zakelijke klanten van het internationale voedingsmiddelenbedrijf hebben nu op ieder moment en in realtime inzicht in hun bestellingen, facturen en leveringsinformatie. Telefonisch contact is niet meer nodig.

Sapphire 2023: de business future-proof maken met AI

Sapphire 2023: de business future-proof maken met AI

SAP heeft belangrijke vernieuwingen en samenwerkingsverbanden aangekondigd om klanten in staat te stellen hun bedrijfsprocessen voor te bereiden op de toekomst. Het technologieconcern introduceert onder andere bedrijfsoplossingen met ingebouwde kunstmatige intelligentie, mogelijkheden voor het volgen van CO2-uitstoot en branche-specifieke netwerke1