Derde benefietgala IT4Kids brengt ruim € 400.000 op

IT4Kids

IT4Kids haalde 3 november ruim 400 duizend euro op tijdens haar benefietgala in Huis ter Duin te Noordwijk. De opbrengsten worden verdeeld onder goede doelen die zich inzetten om kinderen in Nederland aan het sporten te krijgen die dat op dit moment om financiële redenen niet kunnen. De stichting heeft zich ten doel gesteld in drie jaar tijd ruim 50.000 kinderen te ondersteunen.

Het geld werd onder meer opgehaald door tafelverkoop, een loterij en een veiling met unieke veilingitems zoals het maken van je eigen champagne in Frankrijk, een diner bij El Celler Can Roca, en een bezoek aan het Rijksmuseum na sluitingstijd. De ruim 400 gasten genoten gedurende de avond onder meer van gevarieerd entertainment. Optredens werden verzorgd door onder andere Kimberly, Jacques Houdek en de FAFA showdancers. De organisatie lag wederom in handen van BRNDRZ, die zich met ruim 200 man inzette op deze avond. Het gala werd gehost door Rick Brandsteder.

Oprichter en ambassadeur Jordy Kool: ,,Het was een geweldige avond. Zoveel mensen zijn begaan met het lot van de kinderen uit onze doelgroep. Het is hartverwarmend hoe er samen gedacht wordt op zo’n avond over hoe we met elkaar meer kunnen doen.” Stichting IT4Kids zet zich in voor kinderen die om financiële redenen niet kunnen sporten toch aan het bewegen te krijgen. ,,Dit zijn er in Nederland ruim 400 duizend”, legt Kool uit. ,,Wij zien sport als een belangrijk middel voor kinderen om fit te blijven en belangrijke waarden als respect, samenwerken en vertrouwen te ontdekken. Opbrengsten halen de vrijwilligers uit de restwaarde van gedoneerde gebruikte IT-apparatuur, vrije donaties en dit gala”, vertelt Kool. Michael van Praag, ambassadeur van IT4Kids, benadrukte hoe belangrijk het is dat alle kinderen kunnen sporten.

Over IT4Kids

Stichting IT4Kids steunt goede doelen die zich inzetten voor kinderen en sport. De stichting stelt bedrijven en organisaties in staat oude hardware te doneren. De restwaarde van deze hardware wordt via IT4Kids gedoneerd aan organisaties of projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen – veelal middels sportactiviteiten. Primaire partners zijn onder andere Stichting FC Utrecht Maatschappelijk, de Krajicek Foundation, Stichting Schooljudo en Het Vergeten Kind.