De nieuwe CO2e Emission Calculator van Worldfavor geeft bedrijven en investeerders een goed beeld van hun klimaatimpact

worldfavor-dashboard

Worldfavor, het wereldwijde platform voor het raadplegen en delen van ESG-data, introduceert de CO2e Emission Calculator. Deze tool biedt bedrijven en investeerders essentiële data over de scope 3-emissies van hun leveranciers en portefeuillebedrijven. Zo geeft Worldfavor ze een compleet beeld van hun klimaatimpact om vervolgens slimme maatregelen te kunnen nemen.

Steeds meer organisaties in de publieke en private sector vragen rapportages over scope 3-emissies. Dit gaat onder andere over de indirecte CO2-uitstoot binnen de supply chain van bedrijven en investeerders. De groeiende vraag naar deze data stelt bedrijven voor de uitdaging om de volledige omvang van hun klimaatimpact in kaart te brengen. Inzicht in de scope 3-emissies en verbetermogelijkheden vereisen nauwkeurige emissiegegevens. Veel leveranciers en portefeuillebedrijven missen echter de tools, middelen en kennis om de vereiste informatie te leveren.

De nieuwe CO2e Emission Calculator van Worldfavor is het antwoord op dit probleem. Met deze tool kunnen leveranciers en portefeuillebedrijven zelf hun uitstoot berekenen en daarover rapporteren.

Omdat niet alle bronnen van schadelijke emissies voor elk bedrijf even relevant zijn, biedt de CO2e Emission Calculator de functie om data te filteren. Zo krijgen organisaties een goed beeld van de emissiefactoren die binnen hun sector gerapporteerd worden.

De tool maakt alle data inzichtelijk. Gebruikers kunnen hun totale emissie inzien of inzoomen op de CO2-uitstoot die gekoppeld is aan specifieke bedrijfsactiviteiten. Het doel van de calculator is om bedrijven en investeerders een compleet beeld van de CO2-voetafdruk van alle bedrijfsactiviteiten te geven. Hiermee kunnen zij gefundeerde beslissingen nemen en prioriteiten stellen bij het terugdringen van de uitstoot.

Met de CO2e Emission Calculator kunnen leveranciers en portefeuillebedrijven ook inzichten exporteren en vertalen naar overzichtelijke spreadsheets. Deze zijn vervolgens eenvoudig te delen met investeerders, zakelijke partners en andere belanghebbenden.

“Worldfavor gelooft dat duurzaamheid cruciaal is voor het succes van elke onderneming. Wij zijn trots dat we onze klanten hiermee kunnen helpen met de CO2e Emission Calculator. We kijken uit naar de positieve impact die deze tool zal hebben op bedrijven en investeerders die hun CO2-voetafdruk willen verkleinen”, zegt Andreas Liljendahl, de CEO van Worldfavor.

Lees ook
Verizon Connect breidt Reveal EV Platform uit naar Europa

Verizon Connect breidt Reveal EV Platform uit naar Europa

Verizon Connect kondigt de Europese uitbreiding van Reveal EV-mogelijkheden aan en de nieuwe Electric Vehicle Suitablility Tool. Deze tool laat klanten zien hoe ze geld besparen en tegelijkertijd hun duurzaamheidsdoelstellingen behalen door het overstappen op elektrische voertuigen (EV).

Nilörn tekent samenwerkingsovereenkomst met Worldfavor

Nilörn tekent samenwerkingsovereenkomst met Worldfavor

Nilörn heeft recent een samenwerkingsovereenkomst getekend met Worldfavor, een bedrijf dat zich volledig inzet voor duurzame transformatie van bedrijven. Dit partnership is bedoeld om Nilörn’s digitale platform, Nilörn:CONNECT, compleet te maken. Dit zal het aanbod aan klanten verbeteren en de reis naar het ‘Digital Product Passport’ beter onderst1

Onderzoek SAP CFO’s staan bij duurzaamheid aan de zijlijn

Onderzoek SAP CFO’s staan bij duurzaamheid aan de zijlijn

Nederlandse leidinggevenden nemen concrete actie voor duurzaamheid, maar er zijn nog obstakels voor langetermijnsucces. Gebrek aan financiering is daarbij de grootste zorg. Dat is de belangrijkste conclusie voor Nederland uit de Environmental Sustainability Study 2023 (Wave 3). Dit onderzoek van SAP analyseerde de houding en het gedrag van bedrijv1