De Gouden Driehoek levert draadloos stabiel internet aan de wijde omgeving

Het bedrijventerrein ‘De Gouden Driehoek’ in Zuidbroek maakt bekend gebruik te maken van de faciliteiten van het Datacenter Groningen en een aantal partner. Het datacenter zorgt voor een optimale internetverbinding voor bedrijven in de omgeving en faciliteert hiermee zowel groei als continuïteit voor Noordelijke ondernemers.

datacenter-groningen Dura Vermeer en de gemeente Menterwolde zijn samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Bedrijvenpark, dat centraal gelegen is in Groningen op het kruispunt tussen de A7 en de N33. Commercieel manager, Ella Huizinga, ziet het kunnen bieden van een betrouwbare en snelle internetverbinding als een pré. “De ontwikkeling van glasvezel en een draadloos netwerk op De Gouden Driehoek is een enorme verrijking van het vestigingsklimaat”.

Snelle en stabiele verbinding

Datacenter Groningen heeft naast de gebruikelijke activiteiten een eigen glasvezelnetwerk en biedt een ruime bandbreedte. Zo ruim dat niet alleen eigen klanten konden worden voorzien van een snelle en stabiele internetverbinding, maar dat er zelfs extra capaciteit beschikbaar was. Die extra capaciteit wordt nu ingezet om bedrijven in de omgeving te faciliteren. Met deze gedachte is in 2011 is zusterbedrijf Digiglas opgericht. Sinds de start van het bedrijf heeft Digiglas al vele ondernemers binnen de Gouden Driehoek via een glasvezelverbinding aangesloten op het internet.

De techniek staat ondertussen ook niet stil en nieuwe ontwikkelingen zorgen er in rap tempo voor dat het internet niet alleen sneller, maar ook veiliger wordt. Bedrijven hebben steeds meer behoefte aan kostenbesparende methodes en verbindingsmogelijkheden die nog meer stabiliteit en zekerheid bieden. Een van die nieuwe verbindingsmogelijkheden is internet via een straalverbinding. Alle bedrijven waarbij een zichtverbinding kan worden gemaakt, kan gebruik maken van deze faciliteit. Een straalverbinding is even betrouwbaar als glasvezel.

Kostenbesparend

De voorzieningen bieden een maximale snelheid van 2 Gbps. Gebruikers kunnen op de kosten besparen, onder andere doordat er niet gegraven hoeft te worden. Daarnaast kan een straalverbinding relatief snel worden gerealiseerd.

VH-ict Diensten, een full-service ICT-partner voor het MKB bedient veel klanten in het gebied en op het bedrijventerrein zelf. Richard Hulst, directeur van VH-ICT diensten, merkt dat er veel belangstelling is voor snel internet. “Verbindingen zijn voor onze relaties cruciaal om gebruik te maken van ons cloudplatform of om klanten op afstand te helpen. Zo zijn we in gesprek geraakt met Rodin Connect en die attendeerde ons op zijn beurt over de mogelijkheden vanaf Datacenter Groningen”.

Partnership met Rodin Connect

Rodin Connect is de partner van Datacenter Groningen die onderzoek heeft gedaan naar de haalbaarheid van de straalverbindingen in de Gouden Driehoek. B. Stanneveld directeur Rodin Connect vertelt hoe het partnerschap tot stand is gekomen: “We hebben meerdere overleggen gehad met Andrew van der Haar van Datacenter Groningen over de mogelijkheden die de aanwezige breedbandverbinding bood. Het leek het mij een goede optie om vanuit Datacenter Groningen ook de straalverbindingen te realiseren”.

Via een mast op het dak van Datacenter Groningen is inmiddels een straalverbindingsnetwerk op de Gouden Driehoek gerealiseerd. Via zichtverbindingen met andere daken wordt het signaal verder doorgegeven. Zo kan het gehele bedrijventerrein gebruik maken van deze verbindingsmogelijkheid.

Straalverbindingen buiten het bedrijventerrein

Datacenter Groningen is ondertussen ook aan het kijken of het mogelijk is om ook ondernemers van buiten het terrein van een straalverbinding gebruik te laten maken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat met het plaatsen van een mast van 35m hoogte bedrijven in een straal van 40km om Zuidbroek heen kunnen worden aangesloten. Datacenter Groningen is daarvoor op zoek naar ondernemers in het gebied die hier interesse in hebben. Mocht u als ondernemer meer wil weten over de mogelijkheden die Datacenter Groningen biedt, neem dan contact op en mail naar info@datacentergroningen.nl.

Meer over
Lees ook
ACM maakt einde aan ‘routerdwang’

ACM maakt einde aan ‘routerdwang’

Met ingang van 28 januari 2022 mogen consumenten en bedrijven in Nederland zelf hun modem kiezen en zijn hiermee niet meer afhankelijk van hun internetprovider. Ongeacht het type aansluiting (DSL, kabel, glasvezel, mobiel) kunnen consumenten dan zelf beslissen of zij een apparaat van de provider willen gebruiken of een eigen modem willen aansluite1

Nieuwe beleidsregel “Handhaving Besluit Eindapparaten” legt basis voor vrije keuze internetapparatuur in Nederland

Nieuwe beleidsregel “Handhaving Besluit Eindapparaten” legt basis voor vrije keuze internetapparatuur in Nederland

Gisteren werd het officieel: in de toekomst hebben particulieren en bedrijven in Nederland het wettelijke recht om zelf te bepalen welke apparatuur zij gebruiken voor hun internettoegang. Aan de publicatie van de nieuwe beleidsregel "Handhaving Besluit Eindapparaten" ging jarenlang getouwtrek vooraf over het zogenaamde netwerkaansluitpunt.

Onderzoek Jimdo: 37 procent van mkb  bouwt geen bedrijfswebsite vanwege gebrek aan technische kennis

Onderzoek Jimdo: 37 procent van mkb bouwt geen bedrijfswebsite vanwege gebrek aan technische kennis

Meer dan een derde van de zzp’ers en mkb-bedrijven in Nederland (37 procent) die nog geen bedrijfswebsite heeft, denkt dat ze hiervoor te weinig technische kennis hebben. 32 procent van de respondenten geeft aan door een gebrek aan tijd geen website (laten) maken. Van de zzp’ers en mkb’ers met een website noemt 89 procent een website essentieel vo1