Dassault Systèmes, Egis en B4 werken samen aan project voor de wederopbouw van steden in Oekraïne

dassault-logo600-450

Een consortium van bedrijven bestaande uit Egis, Dassault Systèmes en B4 is door de Oekraïense regering geselecteerd om hun expertise en ervaring in te zetten voor de wederopbouw van stedelijke gebieden in Oekraïne. Het project wordt ondersteund met subsidie door de Franse overheid.

Het project combineert het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes en de bouwtechnische kennis van Egis en B4. Het consortium heeft gekozen voor een aanpak in twee fasen: een beoordeling van de schade en een analyse van de kosten voor de wederopbouw in de oblast (provincie) Tsjernihiv, gevolgd door een strategisch masterplan voor de wederopbouw van de stad Tsjernihiv.

Eerste fase: diagnose en voorspelling

De eerste fase zal bestaan uit het diagnosticeren van de schade in de regio Tsjernihiv, het voorspellen van de kosten voor de wederopbouw en het bepalen van de delen van de infrastructuur die het eerst moeten worden herbouwd. Het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes ondersteunt de samenwerking tussen alle betrokken partijen. Het bevat alle informatie en analyses die zijn verzameld door de infrastructuurexperts van Egis en de specialisten op het gebied van stedenbouw van B4. Een analyse van satellietgegevens zal automatisch getroffen gebieden detecteren en markeren en zal worden gecontroleerd door inspecties in het veld om de berekeningen en de gekozen prioriteiten te valideren.

Tweede fase: ontwikkelen van een virtuele tweeling

De tweede fase omvat het ontwikkelen van een virtuele tweeling van de stad Tsjernihiv op het 3DEXPERIENCE-platform. Deze digital twin zal zich richten op het optimaliseren van de manier waarop de stad wordt herbouwd, inclusief het ontwerp van nieuwe gebouwen en de organisatie van stadsvervoer, infrastructuur en andere diensten. Belanghebbenden uit diverse sectoren zullen de virtual twin gebruiken om gezamenlijk verschillende scenario's te testen. Denk aan risico’s op overstromingen, toegankelijkheid, transport, het gebruik van land, de positie van belangrijke stedelijke activa en de bestaande water-, warmte-, riolerings- en andere infrastructuurnetwerken.

Tegelijkertijd zal informatie worden gehaald uit bestaande documenten en stadsdiensten om ervoor te zorgen dat rekening wordt gehouden met de behoeften en de verwachtingen van de bewoners in iedere wijk. Ook kunnen op die manier de visie van gekozen functionarissen en de uitdagingen op het gebied van economische en sociale ontwikkeling worden meegenomen.

Gedurende het hele project zal alle verzamelde informatie worden ingevoerd in de virtual twin van de stad, zodat de partners samen het masterplan voor de stad kunnen ontwikkelen.

Lokale autoriteiten helpen

“Met dit project willen we lokale autoriteiten in Oekraïne helpen steden en het leven daarbinnen te verbeteren, met een impact voor de lange termijn”, zegt Florence Verzelen, Executive Vice President, Industry, Marketing & Sustainability van Dassault Systèmes. “Ons 3DEXPERIENCE-platform speelt een integrale rol bij het bouwen van meer duurzame, flexibel aanpasbare steden. Dankzij virtuele tweelingervaringen verrijkt met vakkennis, knowhow en data kunnen we een onbeperkt aantal scenario’s verkennen en vervolgens de meest geschikte optimaliseren naar de behoeften van de bevolking. Daarbij rekening houdend met de klimaatverandering, upgradeplannen voor het openbaar vervoer, slimme diensten en nutsvoorzieningen.”

Lees ook
Shimano Europe implementeert SAP BTP voor snellere klantintegratie

Shimano Europe implementeert SAP BTP voor snellere klantintegratie

Als leverancier wil je een nieuwe zakelijke klant zo snel mogelijk inzage in informatie kunnen geven, zoals in bijvoorbeeld voorraadgegevens, gedetailleerde productinformatie en de leveringsstatus. Shimano Europe slaagde er met behulp van het SAP Business Technology Platform (BTP) in om de ‘onboardingtijd’ te halveren.

Streamingplatform WaterBear benut SAP Emarsys

Streamingplatform WaterBear benut SAP Emarsys

Hoe zorg je ervoor dat abonnees na het kijken van een indrukwekkende documentaire een petitie ondertekenen? Of bijvoorbeeld doneren aan een goed doel? Met behulp van onder andere SAP Emarsys zet WaterBear geïnspireerde kijkers aan tot actie.

Versuni migreert naar 'wall-to-wall' SAP-omgeving in slechts 18 maanden

Versuni migreert naar 'wall-to-wall' SAP-omgeving in slechts 18 maanden

Na de verkoop van Domestic Appliances door Koninklijke Philips in 2021, begon het nieuwe zelfstandige bedrijf Versuni aan een reis om in slechts 18 maanden tijd een geheel nieuw technologielandschap te creëren. Met RISE with SAP en Tata Consultancy Services (TCS) als strategische partner slaagde Versuni erin om in 55 landen op tijd te migreren naa1