Cradlepoint versterkt leiderschapspositie in 5G met een router en modulaire modem voor kleinschalige bedrijfslocaties

Cradlepoint-400300

Cradlepoint, toonaangevend leverancier van cloud-delivered LTE en 5G netwerkoplossingen, introduceert de Cradlepoint E300 Series 5G Enterprise Router en de Cradlepoint MC400 5G Modular Modem. Deze nieuwe draadloze edge networking oplossingen zijn geschikt voor Fixed Wireless Access (FWA), kleinschalige bedrijfslocaties en mobiele toepassingen die bijdragen aan een moderne, flexibele en verbonden onderneming.

Volgens het Ericsson Mobility Report van juni 2022 hebben de nieuwe 5G tariefplannen van mobiele providers, waaronder op snelheid gebaseerde tarieven, voor hernieuwde belangstelling in FWA gezorgd. In 2021 was 20 procent van het wereldwijde mobiele netwerkverkeer al FWA dataverkeer. Naar verwachting zal het aantal FWA-verbindingen op basis van 5G in 2027 toenemen tot 110 miljoen. De vraag naar de verschillende verschijningsvormen van 5G vanuit flexibel opererende ondernemingen blijft groeien.

De nieuwe E300 5G-router en MC400 modulaire 5G-modem van Cradlepoint bieden deze ondernemingen meer opties om te profiteren van de voordelen van 5G en FWA. Ze maken het mogelijk om op kostenefficiënte wijze kleinschaliger bedrijfslocaties, pop-upnetwerken, IoT-omgevingen en secundaire 5G-verbindingen aan te sluiten voor werken op afstand of voertuigen die voor de publieke veiligheid worden ingezet.

De Cradlepoint E300 5G-router voor kleinschalige bedrijfslocaties maakt gebruik van bewezen tweede generatie 5G-technologie. De alles-in-1-platform-router is ideaal voor primaire en fail-oververbindingen. De router biedt daarnaast ondersteuning voor de recent geïntroduceerde NetCloud Exchange-software van Cradlepoint. Deze voorziet in beveiligde connectiviteit, SD-WAN-mogelijkheden en zero trust network access (ZTNA)-functionaliteit.

De Cradlepoint MC400 is een modulaire 5G-modem die ondersteuning biedt voor twee simkaarten van verschillende carriers. Gebruikers kunnen hiermee een tweede 5G modem upgraden of toevoegen aan elke 5G-ready of geoptimaliseerde router van Cradlepoint.

 

Specifieke voordelen zijn o.a.:

  • Hogere beschikbaarheid: Voeg een tweede 5G-verbinding toe voor razendsnelle primaire en failover-verbindingen.
  • Ultimate WAN Diversity™: Combineer 5G met twee modems, twee simkaarten en multi-providerfunctionaliteit met Ethernet en combineer 5G met wifi tot een WAN.
  • Flexibiliteit: Wissel automatisch tussen simkaarten van verschillende providers zodra de mobiele datalimiet is bereikt.

“Fixed Wireless Access-technologie is sterk in opmars. Dat komt omdat organisaties zichzelf opnieuw willen uitvinden in het tijdperk van 5G”, zegt Donna Johnson, Senior Vice President Marketing bij Cradlepoint. “Cradlepoint geeft blijk van zijn leiderschap in 5G door organisaties van elke omvang meer manieren te bieden om 5G in te zetten voor innovatieve toepassingen en binnen hun WAN’s optimaal te profiteren van de waarde van FWA.”

De E300 5G-router en MC400 5G-modem van Cradlepoint worden beheerd met Cradlepoint NetCloud. Dit platform biedt inzicht in het mobiele netwerk, beveiliging, SD-WAN-functionaliteit, probleemoplossing op afstand en mogelijkheden voor gegevensanalyse.

Meer informatie over de nieuwe E300 5G-router en MC400 modulaire 5G-modem van Cradlepoint en hun beschikbaarheid, is te vinden op:

E300 Series Enterprise Router – https://cradlepoint.com/product/endpoints/e300/

MC400 5G Modular Modem – https://cradlepoint.com/product/accessories/mc400-modular-modem

Meer over
Lees ook
Creëer een toekomstbestendige organisatie met Enterprise Intelligence

Creëer een toekomstbestendige organisatie met Enterprise Intelligence

Bedrijven bevinden zich momenteel in een dynamische tijd. Demografische verschuivingen, stijgende kosten, hoge verwachtingen rondom klantervaringen, sterke concurrentie, wereldwijde economische onzekerheid en tekorten in de supply chain zetten organisaties onder druk.

Panasonic: "Bedrijven verwachten productiviteitsstijging van 32% in de 3 jaar"

Panasonic: "Bedrijven verwachten productiviteitsstijging van 32% in de 3 jaar"

Uit nieuw onderzoek van Panasonic Connect Europe blijkt dat bedrijven verwachten dat investeringen in draadloze technologie hun productiviteit in de drie jaar na de implementatie met gemiddeld 32% zullen verhogen. Veel respondenten (36%) geven aan dat 5G de belangrijkste investering in draadloze technologie voor hun bedrijf is, waarbij Private Cam1

Mythes rond 5G ontkracht

Mythes rond 5G ontkracht

Met het oog op technologische innovaties op basis van 5G worden wereldwijd veelbelovende nieuwe bedrijfsprocessen doorgevoerd. Nu 5G de aandacht blijft trekken, neemt Panasonic Toughbook het voortouw om enkele mythes te ontkrachten