Cradlepoint levert de eerste 5G Enterprise-router voor het Wireless WAN-tijdperk

Cradlepoint-logo-600

Cradlepoint, leverancier van cloud-delivered LTE en 5G wireless network edge-oplossingen, breidt zijn tweede generatie 5G-productportfolio uit, met de introductie van de Cradlepoint E3000 Series 5G Enterprise Router. Het is de eerste router voor (groot)zakelijk gebruik die bedrijven snelle, flexibele, veilige en robuuste 5G-connectiviteit biedt voor primaire, failover-, of SD-WAN-verbindingen, zonder de gebruikelijke concessies op het gebied van prestaties. Met deze introductie zet Cradlepoint zijn missie voort om bedrijven te verbinden, voorbij de grenzen van bedrade netwerken.

De pandemie en evoluerende klantbehoeften zorgen voor veranderende businessmodellen en (meer) noodzaak om operationele processen te stroomlijnen en om het concurrentievermogen te vergroten. Hierdoor zijn netwerksnelheid, -flexibiliteit, en -beveiliging belangrijker geworden. Door de combinatie van deze ontwikkelingen en de toenemende ontwikkeling van 5G-diensten, worden zakelijke WAN-netwerken steeds meer draadloos. Een recent IDC-rapport voorspelt dat de markt voor zakelijke draadloze routers in 2024 een waarde van 2,98 miljard dollar zal vertegenwoordigen.

5G vermindert de afhankelijkheid van bedrade WAN-verbindingen

Bedrade WAN-verbindingen zijn niet langer toereikend voor de noodzakelijke flexibiliteit en weerbaarheid van de moderne, (veelal) cloudgebaseerde zakelijke netwerkomgevingen. Hoewel bedrijven via LTE al langer draadloze oplossingen kunnen gebruiken die onafhankelijk van het bedrade netwerk kunnen opereren, zal de volgende generatie 5G-diensten de adoptie van Wireless WAN versnellen. Deze diensten zullen de huidige applicaties beter maken én een nieuwe generatie van meeslepende klantervaringen mogelijk maken aan de rand van het netwerk. Daarnaast zullen ze bijdragen aan meer kosteneffectieve SD-WAN 5G-architecturen, locatieonafhankelijke connectiviteit en high-speed wireless failover voor bedrijfskritische locaties. Cradlepoint’s 5G-oplossingen worden o.a. gebruikt voor high-quality video streaming, festivals, bewakingstoepassingen en connectiviteit van POS Systemen en digital signage in retail en horeca.

De mogelijkheden van de E3000 Series 5G Enterprise Router

Waar andere leveranciers hun eerste 5G-producten op de markt brengen, levert Cradlepoint al zijn tweede generatie zakelijke 5G-oplossingen. De Cradlepoint E3000 Series 5G Enterprise Router is nu verkrijgbaar en uit voorraad leverbaar. De router ondersteunt de volgende functies en mogelijkheden:

  • Cradplepoint NetCloud voor ‘Enterprise Branche’ toepassingen, met Enterprise-class routing (BGP, EIGRP, enz.), IPSEC- en DMVPN-ondersteuning, wireless-geoptimaliseerde SD-WAN en toonaangevende mobiele intelligentie.
  • Unified Edge Security op maximale snelheid met beheer op app-niveau, IPS/IDS, IP-reputatie, filteren van webcontent, en micro-segmenterende firewall.
  • Keuze uit 5G, fiber en 2,5 Gbps Ethernet WAN-poorten
  • De meeste LTE- en 5G-connectiviteitsopties, waaronder een ingebouwd 5G-modem voor Low/Mid-Band, en een additioneel modemslot voor een tweede Gigabit LTE- of 5G-verbinding (begin 2022)
  • De additionele Captive Modem functionaliteit maakt het verbinden met een W1850 5G adapter of externe gemonteerde W2005 5G -adapter eenvoudiger en kostenefficiënter.
  • Negen switched Ethernet-poorten (4 met PoE), plus Wi-Fi 6 en optionele Bluetooth 5.1
  • Tevens ondersteuning voor Private 5G- en LTE-Netwerken

 

Kijk voor meer informatie op: https://cradlepoint.com/products/5g-for-business/

Meer over
Lees ook
Creëer een toekomstbestendige organisatie met Enterprise Intelligence

Creëer een toekomstbestendige organisatie met Enterprise Intelligence

Bedrijven bevinden zich momenteel in een dynamische tijd. Demografische verschuivingen, stijgende kosten, hoge verwachtingen rondom klantervaringen, sterke concurrentie, wereldwijde economische onzekerheid en tekorten in de supply chain zetten organisaties onder druk.

Panasonic: "Bedrijven verwachten productiviteitsstijging van 32% in de 3 jaar"

Panasonic: "Bedrijven verwachten productiviteitsstijging van 32% in de 3 jaar"

Uit nieuw onderzoek van Panasonic Connect Europe blijkt dat bedrijven verwachten dat investeringen in draadloze technologie hun productiviteit in de drie jaar na de implementatie met gemiddeld 32% zullen verhogen. Veel respondenten (36%) geven aan dat 5G de belangrijkste investering in draadloze technologie voor hun bedrijf is, waarbij Private Cam1

Mythes rond 5G ontkracht

Mythes rond 5G ontkracht

Met het oog op technologische innovaties op basis van 5G worden wereldwijd veelbelovende nieuwe bedrijfsprocessen doorgevoerd. Nu 5G de aandacht blijft trekken, neemt Panasonic Toughbook het voortouw om enkele mythes te ontkrachten