Cradlepoint introduceert Wireless Edge-oplossingen om de IT-support van hybride werkplekken te vereenvoudigen

Cradlepoint-400300

Cradlepoint, toonaangevend leverancier van cloud-delivered LTE en 5G wireless network edge-oplossingen, kondigt zijn E102 Enterprise Router aan. Met deze router biedt Cradlepoint organisaties de benodigde performance en functionaliteit omtrent connectiviteit, beveiliging en IT-beheer, voor een wereld waarin medewerkers locatieonafhankelijk moeten kunnen werken.

De pandemie leidt tot een opkomst van hybride werkomgevingen. Als gevolg hiervan moeten IT-afdelingen een netwerkinfrastructuur bieden die het werken op afstand op een meer permanente basis ondersteunt. Zonder een dedicated draadloze verbinding krijgen bedrijven te maken met een gebrek aan segmentatie tussen werk- en thuisverkeer, wat hen blootstelt aan beveiligingsrisico’s. Eindgebruikers krijgen op hun beurt te maken met uitdagingen op het gebied van performance. Dit kan opgelost worden door medewerkers thuis te voorzien van een dedicated verbinding die beheerd wordt door de IT-afdeling. De inzet van mobiele netwerken is een eenvoudige oplossing om kostenefficiënte IT-support mogelijk te maken en securityrisico’s te minimaliseren.

Speciaal ontworpen hardware voor een ‘Work From Anywhere’-toekomst

De nieuwe E102 draadloze edge-router van Cradlepoint is speciaal ontworpen voor locatieonafhankelijk gebruik. Hij maakt gebruik van mobiele LTE-connectiviteit en voldoet aan internationale certificeringen en normen. De router beschikt over een snelle, next-gen LTE-modem (CAT7) die de downlink-snelheden verdubbelt en de uplink-snelheden verdrievoudigt om de performance te maximaliseren en zware applicaties te ondersteunen, om bijvoorbeeld de beeld- en geluidkwaliteit van videoconferenties te waarborgen.

Met de Cradlepoint E102 Enterprise Router beschikken bedrijven over een schaalbare, eenvoudig te beheren oplossing die kan worden uitgebreid tot duizenden externe medewerkers, zonder de IT-afdeling extra te belasten. De router biedt IT uitgebreide beheermogelijkheden en grip op de beveiliging en beschikbaarheid, maar ook toegang tot het device en inzicht in het verbruik. Ten slotte maakt de router het mogelijk om netwerkstandaarden en interoperabiliteit te waarborgen, waardoor het eenvoudiger wordt om netwerken binnen de bestaande bedrijfsnetwerkinfrastructuur te integreren.

Cloudgebaseerde beheermogelijkheden om IT-support te vereenvoudigen

Met behulp van een dedicated draadloze WAN-verbinding kan Cradlepoint de veilige connectiviteit naar het huis van de medewerkers uitbreiden met dezelfde IT-mogelijkheden en eindgebruikerservaring als het kantoornetwerk. Met het cloudgebaseerde beheerplatform NetCloud Manager kunnen IT-medewerkers de draadloze edge-routers die bij medewerkers thuis staan op afstand beheren en bewaken. Ze kunnen op afstand problemen analyseren en oplossen en het netwerkverkeer en de performance van applicaties optimaliseren. Vooraf geconfigureerde routers en vooraf geactiveerde simkaarten maken bovendien een zero-touch implementatie mogelijk. Dit zorgt voor een eenvoudig installatieproces.

Cradlepoint NetCloud realiseert en controleert het beveiligingsbeleid via de router, wat betekent dat de VPN-verbindingen niet langer ter discretie van de eindgebruiker zijn. Flexibele opties ondersteunen verschillende kantoor- en cloudtoegangs- en beveiligingsmodellen, waaronder zakelijke VPN-extensie, directe internettoegang en een hybride vorm van beiden. Het gebruik van dedicated WAN- en Wi-Fi-netwerken isoleert werkapparaten zoals laptops en printers om te voldoen aan het beveiligings- en compliancybeleid. Organisaties kunnen bedrijfsbrede beveiligingsnormen handhaven en deze bescherming uitbreiden naar alle verbonden bedrijfsmiddelen.

 

Voor meer informatie over de thuiswerkoplossingen van Cradlepoint, gaat u naar https://resources.cradlepoint.com/remote-work

 

Meer over
Lees ook
Arista introduceert Wi-Fi 6E oplossing voor campus en IoT-toepassingen

Arista introduceert Wi-Fi 6E oplossing voor campus en IoT-toepassingen

Arista Networks breidt het cognitive campus edge portfolio uit met een Wi-Fi 6E access point. Deze maakt het voor klanten mogelijk om de grotere bandbreedte en capaciteit en lage latency van Wi-Fi 6E te benutten, voor hoge kwaliteit video- en IoT-toepassingen. Het nieuwe C-360 access point wordt in dit vierde kwartaal leverbaar.

Next-level Wi-Fi: nieuwe FRITZ!Repeater 6000 tri-band Wi-Fi 6 met intelligente Mesh-technologie

Next-level Wi-Fi: nieuwe FRITZ!Repeater 6000 tri-band Wi-Fi 6 met intelligente Mesh-technologie

Met de nieuwe FRITZ!Repeater 6000 lanceert AVM een nieuw topmodel dat Wi-Fi 6 combineert met intelligente Mesh-technologie. Met drie radio-units en 12 antennes is de nieuwe tri-band repeater een meesterwerk in de Wi-Fi 6-klasse. De nieuwe FRITZ!Repeater zorgt voor een uitzonderlijk stabiele en maximale reikwijdte. Zelfs met meerdere streaming- en1

Draadloos IP, de Killer Applicatie!?

Draadloos IP, de Killer Applicatie!?

De nieuwste draadloze netwerktechnologieën gebaseerd op IP* bieden een toename van systeemcapaciteit, datasnelheden en de integratie van internet. Dit zijn enkele manieren die het voor mensen mogelijk maakt om te communiceren.