COOLProfs en WoningNet belichten co-sourcing bij digitale transformatie

274094_h_ergb_s_gl

IT-dienstverlener COOLProfs en WoningNet werpen nieuw licht op co-sourcing bij applicatie-ontwikkeling. Dit doen ze tijdens een gezamenlijke Business Innovator-sessie op NextStep Benelux. Het congres NextStep wordt jaarlijks georganiseerd door OutSystems, leverancier van het gelijknamige Rapid Application Delivery (RAD) platform.  

WoningNet, het shared service center voor woningcorporaties op het gebied van woonruimtebemiddeling, en COOLProfsontwikkelen samen een nieuw, toekomstbestendig woonruimtebemiddelingsysteem, dat de schakel vormt tussen woningzoekenden en woningcorporaties in verschillende regio’s in Nederland. Ze ontwikkelen  het systeem op basis van een Agile en Scrum ontwikkelingsaanpak in een co-sourcing constructie. Tijdens NextStep laten de partijen zien wat dit precies inhoudt, wat de uitdagingen en valkuilen zijn en hoe dit proces WoningNet in korte tijd helpt een werkelijke digitale transformatie door te maken.

Bij een co-sourcing aanpak van een project is succes een gezamenlijke verantwoordelijkheid, legt Luuc van der Meer, directeur bij COOLProfs uit. “Het is een heel andere manier van werken dan de traditionele werkwijze, waarbij eenzijdig een systeem wordt ontwikkeld en opgeleverd op basis van vooraf gedefinieerde specificaties in een fixed price-model. Door middel van co-sourcing komen de opdrachtgever, WoningNet, en wij als ervaren applicatie-ontwikkelaar met OutSystems gezamenlijk tot een innovatieve, passende en toekomstbestendige oplossing die het bedrijf helpt op hoge snelheid de stap te maken naar een moderne innovatieve digitale business.”

Door de samenwerking is de IT-afdeling van WoningNet klaar voor de toekomst, vertelt Justus Temme, directeur bij WoningNet: “Samen met COOLProfs werken we aan een flexibele oplossing die we snel kunnen doorontwikkelen om aan de toekomstige klantwens en veranderende wet- en regelgeving te blijven voldoen.”

NextStep Benelux 2016

NextStep Benelux is een jaarlijks terugkerend evenement dat OutSystems organiseert voor CIO’s, partners en IT-professionals. Deze editie staat in het teken van het versnellen van de digitale transformatie. NextStep Benelux vindt plaats op 12 oktober in NBC Nieuwegein. Het evenement, waarbij  COOLProfs en WoningNet een Business Innovators-sessie verzorgen, start om 9 uur en wordt afgesloten met een netwerkborrel. Kijk voor meer informatie en om aan te melden op www.OutSystems.com/NextStep.

 
Lees ook
Beheers AI voordat AI je bedrijf beheerst

Beheers AI voordat AI je bedrijf beheerst

De Cloud computing-markt zal naar verwachting groeien van $0,58 biljoen in 2023 tot $1,24 biljoen in 2028. Deze stijging is te danken aan opkomende technologieën zoals big data, AI en machine learning (ML). Grote ondernemingen investeren in toenemende mate in de ontwikkeling van deze gebieden.

Vitens legt met SAP basis voor duurzaam en klantgericht waterecosysteem

Vitens legt met SAP basis voor duurzaam en klantgericht waterecosysteem

Vitens heeft zijn IT-infrastructuur voor alle kernprocessen en serviceverlening geharmoniseerd en gestandaardiseerd op SAP. Het drinkwaterbedrijf legt met SAP S/4HANA Utilities en SAP Service Cloud een basis voor verdere verduurzaming, terwijl het klanten nog beter van dienst kan zijn.

Backbase sluit overeenkomst met Danske Bank om digitale klantervaring te verbeteren

Backbase, heeft een overeenkomst gesloten met Danske Bank.De overeenkomst biedt Danske Bank toegang tot Backbase’s Engagement Banking Platform, dat de komende jaren geleidelijk zal worden geïmplementeerd in alle digitale kanalen.