Cisco verbindt vierhonderd Antwerpse verkeerslichten met het internet of things

cisco2

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vierhonderd kruispunten in Antwerpen digitaliseren. Slimme verkeerslichten kunnen automatisch de groen- of roodtijden aanpassen aan de actuele verkeerssituatie op een kruispunt.

Daartoe doet het agentschap een beroep op technologie van Cisco. Het zal dit jaar al 371 verkeerslichten digitaliseren.

Aanpassen aan actuele verkeersdrukte

Dan zullen ruim 370 verkeerslichten in en rond het filegevoelige Antwerpen dus gekoppeld zijn met het internet of things, en via die weg communiceren met het controlecentrum van het Agentschap Wegen en Verkeer. Via dezelfde weg wordt ook informatie van camera’s en sensoren in het asfalt meegestuurd naar het controlecentrum. Het Agentschap ziet niet alleen wanneer verkeerslichten haperen of uitvallen, het kan de verkeerslichten voortaan ook vanop afstand aansturen.

“Dankzij de technologie van Cisco hoeven we niet langer met timers te werken en de verkeersdrukte te voorspellen. We passen de lichten in realtime aan in functie van de actuele drukte op het kruispunt”, zegt Veva Daniëls van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Slimme openbare verlichting

Ook de openbare verlichting werkte vroeger op basis van timers, om energie te besparen. Bij ongevallen tijdens de nacht bezorgde dit de hulpdiensten vaak onveilige situaties. De straatverlichting wordt nu uitgerust met slimme routers van Cisco, die voor 3G en 4G-verbinding zorgen. Het Agentschap zal de lichtintensiteit van ruim 400 lichtstraten dynamisch en vanop afstand kunnen regelen.

Basis voor nog meer smart city-toepassingen

De nieuwe netwerkinfrastructuur laat toe om in de toekomst nog andere Smart City-toepassingen te activeren. Zo kan men slimme camera’s ermee verbinden die de lage-emissiezone mee helpen bewaken via dynamische nummerplaatcontrole. Met de digitale inhaalbeweging wil het Agentschap Wegen en Verkeer voor een veiliger en vlotter verkeer zorgen.

Foto: copyright Agentschap Wegen en Verkeer

Lees ook
KPN IoT en Cradlepoint verzorgen wereldwijde 4G/5G connectiviteit voor 50.000 industriële printers van Videojet

KPN IoT en Cradlepoint verzorgen wereldwijde 4G/5G connectiviteit voor 50.000 industriële printers van Videojet

KPN IoT en Cradlepoint gaan Videojet, leverancier in codeer- markeer en printoplossingen, wereldwijd voorzien van M2M-connectiviteit van KPN IoT en Cradlepoint IBR200 4G/5G routers powered by NetCloud Manager. Met de plug-and-play oplossing kan Videojet eenvoudig klanten aansluiten en duizenden printers op afstand beheren en monitoren.

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Hacker bezorgt huishoudens kerstkaart via de printer

Niet updaten slimme apparaten vergroot risico om gehackt te worden

Geconnecteerde, interactieve displays zorgen voor betere samenwerking via de cloud

Geconnecteerde, interactieve displays zorgen voor betere samenwerking via de cloud

Lange tijd zijn professionele, interactieve displays voor digital collaboration en digital signage losse, standalone oplossingen geweest. Cloudtechnologie maakt daar een einde aan. Dankzij de cloud kunnen nu ecosystemen worden gebouwd, die interactieve displays verbinden met elkaar en talloze andere hardware- en softwareoplossingen.