Bescherming bedrijfsprocessen met encryptie wordt noodzakelijk

Toughbook 55 panasonic

Het idee van een laptop die geconfigureerd is voor opslag van geheime informatie doet velen denken aan een apparaat voor spionnen. Maar de bescherming van gevoelige bedrijfs- en persoonlijke gegevens is nu belangrijker dan ooit. Er is bijvoorbeeld toenemende bezorgdheid over de Europese nationale veiligheid, met name wat betreft de bescherming van kritieke nationale infrastructuur. Zo kan een besmetting van de watervoorziening of een cyberaanval op de systemen die deze voorziening controleren een land snel lamleggen en grote gezondheids-, milieu- en economische schade veroorzaken. Het gebruik van versleutelde interne harde schijven is dan ook sterk in opmars in heel Europa.

Uit statistieken blijkt dat elke 53 seconden een laptop wordt gestolen en dat steeds meer werknemers via hun mobiele apparaten toegang hebben tot gevoelige persoonlijke en zakelijke gegevens, met alle mogelijke vervelende gevolgen van dien. De rampscenario’s die met dergelijke risico’s niet ondenkbaar zijn, werden nog eens benadrukt door de cyberaanval eerder dit jaar op een waterzuiveringsinstallatie in Florida, waar een hacker probeerde de hoeveelheid chemische stoffen die aan het water werd toegevoegd te verhogen. De hacker werd op tijd tegengehouden, maar de Europese Unie heeft in 2020 wel besloten via Horizon, het onderzoeks- en innovatieprogramma van de EU, 38 miljoen euro uit te trekken voor projecten om kritieke infrastructuur te beveiligen tegen cyberdreigingen.
 
Bovendien is gebrekkige beveiliging van apparatuur en systemen niet enkel een zorg van regeringen. Voor het Global Cybersecurity Outlook 2022 rapport heeft het World Economic Forum 120 senior cyber executives geïnterviewd om inzicht te krijgen in hun zakelijke en persoonlijk zorgen. Het falen van de infrastructuur als gevolg van een cyberaanval blijkt  hun grootste persoonlijke zorg. Bijzondere aandacht gaat in dat verband uit naar de beveiliging van de individuele mobiele computerapparatuur die wordt gebruikt voor het opzetten, bewaken en onderhouden van die infrastructuur.
 
Viasat en DAR
Als betrokken leverancier aan de defensiesector heeft Panasonic een nauwe werkrelatie met Viasat. Onlangs is de Viasat Eclypt Core Internal Solid State Drive geïntegreerd in de nieuwste robuuste Toughbook 55 en zijn er plannen ontwikkeld om deze ook te integreren in de Toughbook 40. De Eclypt-technologie van Viasat omvat geavanceerde authenticatie, volledige schijfversleuteling en gegevensopslag in fraudebestendige interne of draagbare hardware die de gegevens beschermt. De schijf wordt via de modulaire universele poort van de notebook geïntegreerd.
 
Viasat DAR producten bieden directe en onzichtbare data-encryptie voor maximaal 128 gebruikers per schijf. Deze producten, zoals de Eclypt Core 600 en Eclypt Freedom 600, bevatten verplichte twee-factor authenticatie en vereisen geen gespecialiseerde computerkennis van gebruikers. De Viasat Eclypt-technologie omvat geavanceerde authenticatie, volledige schijfcodering en gegevensopslag en is gecertificeerd voor gebruik door de NAVO en andere Europese landen. Deze technologie transformeert een Toughbook in een robuuste, fraudebestendige computer om gegevens op te slaan en te beschermen zonder merkbaar nadelig effect op de prestaties van de laptop.
 
"In de toekomst zullen veel meer bedrijven met encryptietechnologie gaan werken. Het beschermen van onze meest waardevolle en gevoelige gegevens is niet alleen iets voor James Bond. De particuliere sector, zoals financiële diensten, en de publieke sector zoals overheidsorganisaties in de gezondheidszorg, hulpdiensten en lokale overheden, wenden zich steeds vaker tot deze oplossingen om de beveiligingsnormen te evenaren die overheden en militairen over de hele wereld al hanteren," zegt Brecht Dhooge, Marketing Manager Mobile Solutions Business Division bij Panasonic Connect.
Lees ook
Digitalisering essentieel voor waterbeheer in tijden van droogte

Digitalisering essentieel voor waterbeheer in tijden van droogte

Digitalisering van de watersector wint aan betekenis; zeker in periodes van droogte. Digitalisering helpt bij het verzamelen, analyseren en delen van gegevens over watervoorraden en waterverbruik. Dat stelt waterbeheerders in staat om beter inzicht te krijgen in de vraag naar water en de beschikbaarheid van waterbronnen.

Wat heeft AI te bieden voor de logistieke processen?

Wat heeft AI te bieden voor de logistieke processen?

De meest gehypete en ook de technologie die onze wereld waarschijnlijk het meest op zijn kop zal zetten, is AI - artificial Intelligence. Ook in de logistiek zien we de eerste toepassingen inmiddels verschijnen. Het vermogen om informatie voortdurend te analyseren en aan te passen zal de meest ingewikkelde logistieke processen transformeren, waarb1

De Toughbook 40 kan worden uitgerust met encrypted solid state drive van Viasat

De Toughbook 40 kan worden uitgerust met encrypted solid state drive van Viasat

Panasonic heeft vandaag aangekondigd dat de robuuste notebook voor de defensie-industrie kan worden uitgerust met de Eclypt® Core Encrypted Internal Solid State Drive van Viasat Inc. (NASDAQ: VSAT). Dit maakt de Panasonic Toughbook 40 het ideale apparaat voor het leger, grensbewaking en hulpdiensten. De Toughbook 40-notebook met solid-state self-e1